Funkce IF pro několik sloupců? Vyřešeno

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

Porhax
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: září 18
Pohlaví: Muž

Funkce IF pro několik sloupců?

Příspěvekod Porhax » 29 zář 2018 22:55

Ahoj,

potřeboval bych od Vás poradit.

Mám v excelu tabulku na platby: Sloupec A jsou 10x IBANy (např. CZ65 0800 0000 1920 0014 5399), sloupec B pak částka, která byla převedena v korunách, slupec C-F pak každý obsahuje jeden kód banky (např. 0100).

Mým úkolem je roztřídit platby podle kódu banky, tzn. aby se po napsání funkce ve sloupci a řádku s příslušným kódem ukázala převedená částka dané transakce.

Jako nápovědu jsem dostal použití KDYŽ a ČÁST. Udělal jsem tedy vzorec pro jeden sloupec (0100), který vypadá =KDYŽ(ČÁST(A4:A10;6;4)="0100";B4:B10;""). Ten mi vyhodí to, co potřebuji a mohl bych takhle udělat celou tabulku, jen bych musel přepsat podmínku kódu banky. Nejde to ale udělat v jednom vzorci? Nevím, jak ho napsat tak, aby do sloupce X napsal jen transakce s kódem X, a pak do sloupce Y jen Y.


Předem děkuji za rady.



Reklama
Pavlus - Excel
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Funkce IF pro několik sloupců?

Příspěvekod Pavlus - Excel » 30 zář 2018 12:36

Zkuste vložit přílohu.
P.

Porhax
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: září 18
Pohlaví: Muž

Re: Funkce IF pro několik sloupců?

Příspěvekod Porhax » 30 zář 2018 14:32

Přikládám příklad. Omlouvám se, měl jsem tak učinit hned.

V tabulce jsem udělal vzorec pro první sloupec kódu banky, tj. 0800. Já bych ale potřeboval vzorec, který mi udělá to samé pro všechny sloupce kódů (abych nemusel psát ten jeden několikrát, akorát s rozdílným kódem banky).
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

xlnc
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 888
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Muž

Re: Funkce IF pro několik sloupců?

Příspěvekod xlnc » 30 zář 2018 19:59

Ono by úplně stačilo porozumět adresování buněk a dolarům. Kdyby tu byla skutečná příloha a ne obrázek, už jste to mohl mít.
administrátor ProExcel.cz | lektor | vývojář | léčitel pro Microsoft Excel

Porhax
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: září 18
Pohlaví: Muž

Re: Funkce IF pro několik sloupců?

Příspěvekod Porhax » 30 zář 2018 20:07

Stačilo by to takhle?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

xlnc
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 888
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Muž

Re: Funkce IF pro několik sloupců?

Příspěvekod xlnc » 30 zář 2018 20:18

Nevím, stačilo by to takhle?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
administrátor ProExcel.cz | lektor | vývojář | léčitel pro Microsoft Excel

Porhax
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: září 18
Pohlaví: Muž

Re: Funkce IF pro několik sloupců?  Vyřešeno

Příspěvekod Porhax » 30 zář 2018 20:24

Super, takhle to stačit bude, děkuji moc.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Počítač má několik problémů a nevím jaký komponent je způsobuje
    od Toumhas » 28 pro 2018 04:12 » v Problémy s hardwarem
    6
    438
    od Toumhas
    28 pro 2018 14:32
  • WIN 10 mizející funkce
    od mtc » 01 srp 2018 14:25 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    5
    455
    od faraon
    02 srp 2018 19:23
  • Windows 10 spotify funkce
    od snytax » 09 srp 2018 22:09 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    322
    od matvija35
    10 srp 2018 10:59
  • Funkce SMART u SSD disku
    od voby » 21 zář 2018 08:52 » v Vše ostatní (sw)
    1
    491
    od petr22
    21 zář 2018 09:03
  • Crucial SSD a funkce momentum cache
    od basstomas » 16 čer 2019 20:49 » v Problémy s hardwarem
    34
    943
    od RIKI22
    20 čer 2019 19:07

Zpět na “Kancelářské balíky”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti