textový dokument Vyřešeno

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

driver76
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

textový dokument

Příspěvekod driver76 » 24 bře 2019 19:30

prosim vas ako vytvorit txt subor z http://www..nieco..com/001/abc aby som nemusel v kazdom riadku prepisovat 001 na 002, 003.....proste aby my to vytvorilo riadky od 001 po 999. dakujem

som zaciatocnik



Reklama
Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6626
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: textový dokument

Příspěvekod faraon » 24 bře 2019 19:51

Vítej na PC-help.

Záleží v čem to vytváříš, například já bych použil:

Kód: Vybrat vše

echo -e \\nhttp://www..nieco..com/{001..999}/abc >soubor.txt
Cena opravy letadlové lodi Admirál Kuzněcov, řízené ožralými ruskými námořníky cestou do Sýrie a přitažené zpět do Ruska na laně: 70 000 000 rublů.
Cena opravy nepotopitelné fregaty KNM Helge Ingstad, řízené genderově způsobilými navigátorkami a potopené u norského pobřeží po nárazu do tankeru: 90 000 000 000 rublů.

driver76
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: textový dokument

Příspěvekod driver76 » 24 bře 2019 20:02

dakujem za privitanie. doteraz som to robil pracne v poznamkovom bloku. mam od vcera notepad++ ale to je pre mna spanielska dedina. týmto veciam vobec nerozumiem. tak potom v com to vytvorit

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16184
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: textový dokument

Příspěvekod ITCrowd » 24 bře 2019 20:17

Můžeš si napsat skript. Popřípadě ti ho můžu napsat já, jen nechápu zadání.
Takhle nějak to má vypadat?

Kód: Vybrat vše

http://neco.com/001/abc
http://neco.com/002/abc
atd?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

driver76
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: textový dokument

Příspěvekod driver76 » 24 bře 2019 20:25


Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6626
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: textový dokument

Příspěvekod faraon » 24 bře 2019 20:53

Vzhledem k tomu, že jsi položil dotaz v sekci "Kancelářské balíky", máš v počítači nějaký spreadsheet - tabulkový procesor? Například LibreOffice Calc nebo MS Excel?

V něm je možné, například pomocí funkce CONCAT, spojovat textové řetězce do jednoho:
concat.png

První tři sloupce jsou nastavené na formát TEXT, první buňka obsahuje úvodní část adresy, druhá "číslo" v potřebném tvaru, třetí zbytek adresy.
Do čtvrté vložíš funkci pro sloučení řetězců a potom jenom myší označíš všechny čtyři buňky prvního řádku a tažením rozkopíruješ na potřebný počet řádků.
Výsledek ve čtvrtém sloupci opět myší označíš a překopíruješ do textového editoru, kde doplníš potřebnou bižuterii pro přehrávač a uložíš jak potřebuješ.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Cena opravy letadlové lodi Admirál Kuzněcov, řízené ožralými ruskými námořníky cestou do Sýrie a přitažené zpět do Ruska na laně: 70 000 000 rublů.
Cena opravy nepotopitelné fregaty KNM Helge Ingstad, řízené genderově způsobilými navigátorkami a potopené u norského pobřeží po nárazu do tankeru: 90 000 000 000 rublů.

driver76
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: textový dokument

Příspěvekod driver76 » 24 bře 2019 21:01

ano excel mam. skusim, dakujem velmi pekne za podrobny postup

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16184
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: textový dokument

Příspěvekod ITCrowd » 24 bře 2019 21:03

Tak tady to máš. Uložený text v Code zkopíruj do notepadu (NE! do wordu a pododobně!) a ulož s příponou .vbs (visual basic skript).

Kód: Vybrat vše

'************************************************
'*   Skript vytváří m3u soubor dle zadání       *
'************************************************
'*         Vytvořeno pro PC-HELP!               *
'************************************************
'********Etienn@Script*v*1.0*(c)*2019-03*********
'************************************************

Option Explicit

Dim fso, Text, txtStream, x

Const PrvniCast = "http://www.neco.cz/"
Const DruhaCast = "/abc/"
Const file = "C:\test\Seznam.m3u" 

Set fso = WScript.CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set txtStream = fso.OpenTextFile(file, 8, True)

For x = 1 To 999 Step 1
  If x < 10 Then Text = "00" & CStr(x)     
  If x > 9 And x < 100 Then Text = "0" & CStr(x)
  If x > 99 Then Text = CStr(x)
txtStream.WriteLine PrvniCast & Text & DruhaCast   
Next

Set fso = Nothing
Set txtStream = Nothing

Volené parametryx jsou zadány pomocí "Const"
Const PrvniCast = "http://www.neco.cz/" - první část textu
Const DruhaCast = "/abc/" - druhá část textu
Const file = "C:\test\Seznam.m3u" plná cesta k souboru. Adresář (zde C:\test\) musí existovat, soubor nemusí, vytvoří si ho sám.
Tekhle vypadá vzorový soubor (začátek):

Kód: Vybrat vše

http://www.neco.cz/001/abc/
http://www.neco.cz/002/abc/
http://www.neco.cz/003/abc/
http://www.neco.cz/004/abc/
http://www.neco.cz/005/abc/
http://www.neco.cz/006/abc/
http://www.neco.cz/007/abc/
http://www.neco.cz/008/abc/
http://www.neco.cz/009/abc/
http://www.neco.cz/010/abc/
http://www.neco.cz/011/abc/
http://www.neco.cz/012/abc/
http://www.neco.cz/013/abc/
http://www.neco.cz/014/abc/
http://www.neco.cz/015/abc/
http://www.neco.cz/016/abc/
http://www.neco.cz/017/abc/
http://www.neco.cz/018/abc/
http://www.neco.cz/019/abc/
http://www.neco.cz/020/abc/
http://www.neco.cz/021/abc/
http://www.neco.cz/022/abc/
http://www.neco.cz/023/abc/

Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

driver76
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: textový dokument

Příspěvekod driver76 » 24 bře 2019 21:16

Chalani ste super, velmi pekne vam dakujem za cas a trpezlivost

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6626
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: textový dokument

Příspěvekod faraon » 24 bře 2019 21:30

ITCrowd - to mi připomnělo moje dávné Widlácké časy, kdy jsem na podobné věci používal maloměkký QBasic:

Kód: Vybrat vše

OPEN "soubor.m3u" FOR OUTPUT AS #1

FOR i = 1 TO 999
    PRINT #1, "http://www..nieco..com/";
    IF i < 10 THEN PRINT #1, "0";
    IF i < 100 THEN PRINT #1, "0";
    PRINT #1, MID$(STR$(i), 2);
    PRINT #1, "/abc"
    NEXT i

CLOSE #1
SYSTEM

Trocha nostalgie před spaním :lol:
Cena opravy letadlové lodi Admirál Kuzněcov, řízené ožralými ruskými námořníky cestou do Sýrie a přitažené zpět do Ruska na laně: 70 000 000 rublů.
Cena opravy nepotopitelné fregaty KNM Helge Ingstad, řízené genderově způsobilými navigátorkami a potopené u norského pobřeží po nárazu do tankeru: 90 000 000 000 rublů.

driver76
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: textový dokument

Příspěvekod driver76 » 25 bře 2019 09:55

ahojte chalani.som vazne lama. nejde mi to vytvorit ani v LibreOffice Calc .http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_001.m3u8 takyto je cely vzor. pomozte prosim. dakujem

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16184
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: textový dokument

Příspěvekod ITCrowd » 25 bře 2019 10:06

Vždyť jsem ti napsal skript, který to celé za tebe udělá. V čem je problém?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Photoshop elements nemůže animovat příliš velký dokument
    od Gudernatsch » 16 črc 2018 10:02 » v Design a grafické editory
    3
    1231
    od faraon
    17 črc 2018 16:18

Zpět na “Kancelářské balíky”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti