Excel - formátování buněk Vyřešeno

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

mpok
nováček
Příspěvky: 29
Registrován: říjen 16
Pohlaví: Muž

Excel - formátování buněk

Příspěvekod mpok » 10 črc 2019 12:59

Ahoj, zdravím všechny excel guru! :-)
Mám dotaz - lze udělat (bez maker) podmíněné formátování buňky na základě jiné buňky?
Např.:
v A1 mám text
v B1 mám číselné hodnoty (0-nekonečno)
v C1 mám text
Chtěl bych, aby se všechny 3 buňky formátovaly podle hodnoty v B1, např. když bude hodnota 0-10, tak zeleně, 11-100 červeně apod.
Lze to udělat nebo to už musí být přes makra?
Děkuji za pomoc a přeji hezký den! ;-)



Reklama
Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2068
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Excel - formátování buněk

Příspěvekod atari » 10 črc 2019 13:47

Toto lze udělat podmíněným formátováním pomocí vzorce.
https://lorenc.info/3MA381/podminene-fo ... iklady.htm

mpok
nováček
Příspěvky: 29
Registrován: říjen 16
Pohlaví: Muž

Re: Excel - formátování buněk

Příspěvekod mpok » 10 črc 2019 15:16

Podminene formatovani znam, ale to funguje pouze na tu danou bunku, alespon jsem nenasel zpusob, jak to pouzit na jinou a v tom navodu to taky neni...
Mrkni na ten priklad, tam je popsano, jak to potrebuji.
Nejake dalsi typy? :-)
Dekuji!

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2068
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Excel - formátování buněk

Příspěvekod atari » 10 črc 2019 15:46

Na tvém místě bych se tak moc nevytahoval ... Evidentně podmíněné formátování neznáš.
Tady máš vzoreček na první podmínku: =A(B1>=0;B1<=10)

(A nauč se češtinu !! "typy" :evil: )

MePExG
Level 2
Level 2
Příspěvky: 153
Registrován: srpen 16
Pohlaví: Muž

Re: Excel - formátování buněk

Příspěvekod MePExG » 10 črc 2019 15:49

Ten príklad je perfektný. MRKNI na to čo Ti píšu POMOCÍ VZORCE.

mpok
nováček
Příspěvky: 29
Registrován: říjen 16
Pohlaví: Muž

Re: Excel - formátování buněk

Příspěvekod mpok » 11 črc 2019 13:26

Tak polovina úspěchu, ale nevím, proč mi to vybarvuje sloupec C celý a ve sloupci B to nevybarvuje vůbec...:
excel3.PNG

Tak už to asi mám, ale musím to nastavit na každý sloupec extra, což je trochu pakárna, proč to nejde s označením celého toho pole? :idea:
excel4.PNG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2068
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Excel - formátování buněk

Příspěvekod atari » 11 črc 2019 14:45

Hlavně že se vytahuješ, nevíš a ještě neposloucháš rady ! :evil: MePExG ti psal, ať si prostuduješ vzorce.
Proč tam píšeš to "A" ?!?! To je funkce AND (operátor). Tak si to nastuduj.

Označíš celou oblast myší A1:C19, pak vložíš podmíněný formát (do vzorce napíšeš a1=0), a je to hotové, ty jeden znalče ...

Dodatečně přidáno po 2 minutách 10 vteřinách:
A pozor, prázdná buňka splňuje podmínku, je v ní nula (tak aby jsi zase nemusel psát další zbytečný dotaz, proč to nefunguje...)

mpok
nováček
Příspěvky: 29
Registrován: říjen 16
Pohlaví: Muž

Re: Excel - formátování buněk

Příspěvekod mpok » 12 črc 2019 07:55

Dobře, v první řadě bych chtěl poděkovat za pomoc a ochotu! Zároveň se omlouvám, že jsem si dovolil napsat, že "znám" funkci podmíněné formátování. Když něco "znám", tak to nemusí nutně znamenat, že tomu na 100% rozumím! :lama:
Takže, udělal jsem to snad podle poslední rady, označil A1:C20 a vložil vzorec do podmíněného formátování: =A1=0
Ale změnilo mi to pouze to, kde jsou ty čísla, opět...:
excel01.PNG

Kde je tedy chyba teď? :pls-help:
Děkuji a omlouvám se za svoji neznalost! :silent: :kap:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

MePExG
Level 2
Level 2
Příspěvky: 153
Registrován: srpen 16
Pohlaví: Muž

Re: Excel - formátování buněk

Příspěvekod MePExG » 12 črc 2019 11:47

3,14.
Naposledy upravil(a) MePExG dne 12 črc 2019 21:12, celkem upraveno 1 x.

mpok
nováček
Příspěvky: 29
Registrován: říjen 16
Pohlaví: Muž

Re: Excel - formátování buněk

Příspěvekod mpok » 12 črc 2019 13:07

V tom případě nejsem sám, kdo neumí číst, protože můj požadavek byl, aby se změnil formát všech buněk v řádku, kde se objeví splněná podmínka, tedy aktuálně, kde je "0"! A v reakci na můj post zde:
viewtopic.php?p=1621602#p1621460
Bych chtěl vědět, jestli to lze udělat jinak, než pro každý sloupec extra...???

MePExG
Level 2
Level 2
Příspěvky: 153
Registrován: srpen 16
Pohlaví: Muž

Re: Excel - formátování buněk

Příspěvekod MePExG » 12 črc 2019 13:29

3,14.
Naposledy upravil(a) MePExG dne 12 črc 2019 21:11, celkem upraveno 1 x.

mpok
nováček
Příspěvky: 29
Registrován: říjen 16
Pohlaví: Muž

Re: Excel - formátování buněk

Příspěvekod mpok » 12 črc 2019 14:57

Ach jo, takže to tedy hromadně nejde a musím po sloupcích, jak jsem to udělal viz výše nebo to jde...? Děkuji!


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Excel - vyčlenění buněk z výpočtu
    od KOM » 21 dub 2019 11:10 » v Kancelářské balíky
    2
    679
    od KOM
    21 dub 2019 19:37
  • Excel - nezapočítávání prázdých buňek.
    od Peskora » 02 zář 2019 11:05 » v Kancelářské balíky
    2
    334
    od Peskora
    02 zář 2019 16:39
  • Excel - makro -pdf z vybraných buněk
    od Helo_ush » 09 bře 2019 21:13 » v Kancelářské balíky
    1
    526
    od karlos64
    10 bře 2019 00:06
  • [Excel] Poměr obsahů buněk v jednom sloupci
    od driticool » 22 úno 2019 22:59 » v Kancelářské balíky
    2
    508
    od driticool
    23 úno 2019 10:46
  • Provázanost buněk v Excelu
    od Majkl6847 » 11 zář 2019 09:06 » v Kancelářské balíky
    6
    489
    od elninoslov
    24 zář 2019 06:37

Zpět na “Kancelářské balíky”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů