Word - vlastní šablona

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

pepan321
Level 2
Level 2
Příspěvky: 170
Registrován: duben 15
Pohlaví: Muž

Word - vlastní šablona

Příspěvekod pepan321 » 01 lis 2021 20:05

Dobrý den,

nějak nemohu přijít na to, jak udělat ve Wordu vlastní šablonu s textem, na který když najedu, tak se vybere (zešedne) a mohu ho přepsat. Díval jsem se do hotových šablon a tam to tak funguje, dokonce to mají v tabulce (nevím, zda je to podmínka).

Děkuji.

Pepa

Reklama
Uživatelský avatar
Grimm
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 128
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: Word - vlastní šablona

Příspěvekod Grimm » 01 lis 2021 20:14

Pravděpodobně se bude jednat o nějaký ovládací prvek. Ve Wordu si zobraz kartu Vývojář.
Soubor -> Možnosti -> Přizpůsobit pás karet -> v levé polovině zatrhni Vývojář.
A můžeš si hrát.

pepan321
Level 2
Level 2
Příspěvky: 170
Registrován: duben 15
Pohlaví: Muž

Re: Word - vlastní šablona

Příspěvekod pepan321 » 01 lis 2021 20:30

Děkuji za odpověď. Kartu Vývojář mám zobrazenou, ale tam by šel dát pouze formulářový prvek Text a ten v těch originálních šablonách ve Wordu není. Je to jakoby nápověda, resp. zástupný přepisovatelný text v buňce tabulky. Bohužel to nemohu stále nikde najít.

Uživatelský avatar
Grimm
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 128
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: Word - vlastní šablona

Příspěvekod Grimm » 01 lis 2021 20:42

Tak sem přilož tu svojí šablonu, ať se na to můžem kouknout. Nebo pokud je to ofiko šablona wordu, tak alespoň její jméno.

pepan321
Level 2
Level 2
Příspěvky: 170
Registrován: duben 15
Pohlaví: Muž

Re: Word - vlastní šablona

Příspěvekod pepan321 » 01 lis 2021 20:51

Ok, třeba jednoduchá šablona "Diplom nejlepší na světě":)

Uživatelský avatar
Grimm
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 128
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: Word - vlastní šablona

Příspěvekod Grimm » 01 lis 2021 21:23

Je použit ovládací prvek - "Ovládací prvek obsahu pro text ve formátu RTF". Hned první ikona Aa.
Ve vlastnostech je nastaveno odebrání ovládacího prvku při úpravě obsahu.

Otevři si šablonu, na kartě vývojář, v položce ovládací prvky zapni volbu Režim návrhu, vyber nějaký z ovládacích prvků a klikni na volbu Vlastnosti (hned pod Režimem návrhu.) a koukni se na jednotlivá nastavení.

pepan321
Level 2
Level 2
Příspěvky: 170
Registrován: duben 15
Pohlaví: Muž

Re: Word - vlastní šablona

Příspěvekod pepan321 » 01 lis 2021 21:30

Grimm píše:Je použit ovládací prvek - "Ovládací prvek obsahu pro text ve formátu RTF". Hned první ikona Aa.
Ve vlastnostech je nastaveno odebrání ovládacího prvku při úpravě obsahu.

Otevři si šablonu, na kartě vývojář, v položce ovládací prvky zapni volbu Režim návrhu, vyber nějaký z ovládacích prvků a klikni na volbu Vlastnosti (hned pod Režimem návrhu.) a koukni se na jednotlivá nastavení.

Super, díky moc, mně tam vadil ten rámeček kolem, ale když dám na kartě Vývojář vlastnosti a zde zobrazit jako "žádná", tak je rámeček pryč a vypadá to tak, jak jsem si to představoval. Paráda, ještě jednou díky.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problikávající Excel a Word
    od cako01 » 20 led 2021 16:27 » v Vše ostatní (sw)
    3
    368
    od atari
    21 led 2021 12:13
  • Word - grafy - stanovení rozsahu dat
    od Matiseli » 24 dub 2021 06:39 » v Kancelářské balíky
    0
    400
    od Matiseli
    24 dub 2021 06:39
  • Word, Excel nastavení horní lišty
    od p.bublik » 24 lis 2021 14:31 » v Kancelářské balíky
    5
    198
    od petr22
    25 lis 2021 18:41

Zpět na “Kancelářské balíky”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host