Zdravím všechny excelový borce.
Přátelé potřeboval bych jako začátečník pomoci. Když dostanu vygenerovanou sestavu zboží v excelové tabulce, mám jednotlivé položky zboží najít ve skladu.
Každá položka (číslo)je vždy unikátní (pouze jedna na skladě). Něco jsem vytvořil. Jde mi o to, zda je možné aby pokud čtečkou čárového kódu načtu příslušné zboží, zůstala čtečka ve stejné buňce. Neentrovala do dalšího políčka. Případně tam dát formulář, z kterého by to kontrolovalo data z Listu 1. V současnosti mi funguje vyhledávání, zapíše mi to do sloupce "skladem" a příslušného řádku "1" (jako, že je položka nalezena ve skladu) a vypíše mi to do řádku datum a čas, kdy byla položka nalezena. Pokud ale hodnotu smažu, měl by zmizet i datum. Ten mi ale v případě, že přepíšu nebo smažu hodnotu 1 nezmizí. Dále bych potřeboval upravit aby pokud bych položku načítal duplicitně také vyzkočila hláška, jako když ji nenalezne skladem. Hodilo by se počítadlo načtených (nalezených) položek.
Počítadlo a hlášku o duplicitě mám nastaveno jen jako ukázku, (jak by to mělo nějak fungovat, kdy mi to bere něco z listu3 (Potřeboval bych to napsat do kódu VBA)
Děkuji všem za případnou pomoc. Moc si vážím tohoto fóra. Dá se tu ledacos najít.
Možná raději vše do jednoho listu viz
Kontrola zboží-inventura
-
- nováček
- Pohlaví:
Kontrola zboží-inventura
Naposledy upravil(a) junis dne 09 dub 2022 22:33, celkem upraveno 1 x.
-
- Elite Level 10
- Pohlaví:
Re: Kontrola zboží-inventura
Ahoj, enter po naskenování se vypíná přímo v nastavení čtečky. Většinou.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Presne tak, je potreba prekonfigurovat ctecky, coz provede firemni IT.
Nekdo ty ctecky musel konfigurovat pred pouzitim.
Nekdo ty ctecky musel konfigurovat pred pouzitim.
-
- nováček
- Pohlaví:
To jsem věděl, bohužel nevím jak. Jinak by to nešlo? Excel je přece mocný 

-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
Rovnak na ohybak?
Ctecky se obvykle konfiguruji skenovanim specialnich carovych kodu a je to popsano v jejich manualu.
Ctecky se obvykle konfiguruji skenovanim specialnich carovych kodu a je to popsano v jejich manualu.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Kdo ty ctecky konfiguruje? Firemni IT, tak at to udela spravne.
Nerikej, ze ti nekdo vrazil do ruky ctecku u ktere nikdo nevi, ze se ma nakonfigurovat a jak to udelat.
Na programovani ctecky jsou jednak carove kody v manualu, druhak aplikace od vyrobce.
Do Excelu nema smysl dodelavat funkce ctecky.
Nerikej, ze ti nekdo vrazil do ruky ctecku u ktere nikdo nevi, ze se ma nakonfigurovat a jak to udelat.
Na programovani ctecky jsou jednak carove kody v manualu, druhak aplikace od vyrobce.
Do Excelu nema smysl dodelavat funkce ctecky.
-
- nováček
- Pohlaví:
Nakonec se mi vše nějak podařilo nastavit a hlavně funguje. Tak díky. Zamykám
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0