Excel2000 - Funkce Listu - Vložit jinak

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Excel2000 - Funkce Listu - Vložit jinak

Příspěvekod Jan Pašek » 19 bře 2008 14:02

Trochu se hrabu v Excelu a nějak mi nedochází jak při kopírování pokud zvolím vložit jinak funguje volba vynechat prázdné buňky. Můžete mi to prosím někdo vysvětlit?
POdle mých doměnek tahle volba funguje jen pokud dám transpozici vodotovných a svislých buněk že se neprohodí formáty v prázdných buňkách. Jenže proč je tam potom samostatné zatržítko? Prostě sem z toho lama takže vysvětlení PLS.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Reklama
mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Re: Excel2000 - Funkce Listu - Vložit jinak

Příspěvekod mike007 » 19 bře 2008 15:07

Stačilo použít Google, abych to nemusel psát svými slovy.

* Vše - analogie příkazu Úpravy|Vložit, resp. Ctrl+V.
* Vzorce - vloží se vzorce (funkce) a hodnoty bez formátování. Hodnou může být text, číslo, symbol.
* Hodnoty - vloží se jen výsledky vzorců (funkcí) a hodnoty bez formátování.
* Formáty - vloží se jen formátovací příznaky (včetně ohraničujících čar) bez hodnot a vzorců.
* Komentáře - vloží se jen komentáře.
* Ověření - vloží se omezující podmínky pro zápis dat do buněk určených příkazem Data|Ověření…
* Vše kromě ohraničení - vloží se hodnoty, vzorce, formáty i ověření dat, ale bez ohraničujících čar.
* Šířky sloupců - překopírují se pouze šířky sloupců. Při jiném kopírování se nevloží šířka sloupců ani výška řádků. Zůstávají ve standardní velikosti nebo velikosti před vložením.
* Vzorce a formáty čísla - vloží se vzorce (funkce), hodnoty a jen formát čísel, jiné formátování ne.
* Hodnoty a formáty čísla - vloží se jen výsledky vzorců (funkcí), hodnoty a formát čísel, jiné formátování ne.
* Při vkládání můžeme použít matematickou operaci. Postavíme buňkový kurzor na zdrojovou (kopírovanou) buňku, zadáme klávesovou zkratku Ctrl+C, označíme cílovou oblast a zadáme příkaz Úpravy|Vložit jinak… a vybereme matematickou operaci. Při matematických operacích se kopírovaná buňka (oblast) aplikuje na cílovou oblast. Takže u odečítání se od cílové oblasti odečte kopírovaná (cíl - kopie). Při dělení je cílová oblast čitatelem a kopírovaná jmenovatelem (cíl / kopie).
* "Vynechat prázdné " - znamená, že prázdné buňky z kopírované oblasti nepřepíší buňky v oblasti cílové. Toto lze využít např. pro sjednocení tabulek.
* "Transponovat" - zamění se řádky za sloupce a sloupce za řádky. Většinou se použije spolu s položkou "Vše kromě ohraničení", neboť čáry tabulku většinou znehodnotí. Někdy je vhodnější kopírovat jen hodnoty s transponováním.
* "Vložit propojení" - umístíme tím do cílové oblasti vazbu na zdrojovou oblast (buňku). Lze použít pouze s položkami "Vše", "Vše kromě ohraničení", bez matematické operace. Změna ve zdrojové buňce se promítne v cílové. Formáty se nevkládají.

Více zde : http://sindelka.jinak.cz/panska/materialy/praxe/excel3.html
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 19 bře 2008 15:37

Dík byl jsem zřejmě trochu přiblblý z pracovního procesu než aby mi došlo že strejda google bejvá nejrychlejší na odpověď.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 19 bře 2008 22:44

To znám :wink:
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Kancelářské balíky”