Rozbalovací seznam v buňce? (vyřešeno) Vyřešeno

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

NYMEK
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: prosinec 05
Pohlaví: Nespecifikováno

Rozbalovací seznam v buňce? (vyřešeno)  Vyřešeno

Příspěvekod NYMEK » 01 led 2006 18:04

Zdravím všechny, prosím o nápovědu.
Potřebuji v EXCELU vytvořit tzv. buňku, která se v pravé části prostřednictvím rozbalovací šipky rozevře, a ukáže ze seznamu nabídek přednastavených textů.
Z textu si pak označím co potřebuji a pracuji dále.
Děkuji předem za odpověď.



Reklama
Uživatelský avatar
Jidhash
Tvůrce článků
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1392
Registrován: listopad 05
Bydliště: six feet under Ostrava
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Jidhash » 01 led 2006 18:20

Jedná se o tlačítko "pole se seznamem", které najdeš v nabídce formuláře

NYMEK
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: prosinec 05
Pohlaví: Nespecifikováno

??

Příspěvekod NYMEK » 01 led 2006 18:25

Tlačítko už umím umístit do buňky, ale jak tam vložit text?
Díky za odpověď

Uživatelský avatar
Jidhash
Tvůrce článků
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1392
Registrován: listopad 05
Bydliště: six feet under Ostrava
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Jidhash » 01 led 2006 18:34

klikneš na vložené tlačítko - Formát ovladacího prvku a do Vstupní obasti zadáš hodnoty které se ti mají zobrazit, je to vlastně obsah jiných buňek ve tvém souboru

NYMEK
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: prosinec 05
Pohlaví: Nespecifikováno

Nevím si rady:-(

Příspěvekod NYMEK » 01 led 2006 18:57

Omlouvám se, asi jsem idiot, ale po zadání textu do "Vstupní oblasti" a potvrzením OK se zobrazí text: Zadaný text není platným odkazem ani definovaným názvem.
Jak z toho kruhu ven?

Uživatelský avatar
Jidhash
Tvůrce článků
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1392
Registrován: listopad 05
Bydliště: six feet under Ostrava
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Jidhash » 01 led 2006 19:05

u excelu to chce hlavně klid :smile:
text který se ti má v buňce zobrazovat, napíšeš někde do svého souboru ( nejlépe mimo oblast tisku ), pak znova otevřeš již zmiňovanou vstupní oblast, nic do toho řádku nevpisuješ, stačí jen když klikneš na tu tabulku na konci řádku, pak myší označíš ty buňky, které se tam mají zobrazit, pak enter, ok a je to

NYMEK
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: prosinec 05
Pohlaví: Nespecifikováno

Už to skoro bude:-)

Příspěvekod NYMEK » 01 led 2006 19:28

Tak už umím vložit do rozbalovacího menu větu, ale neumím vložit více vět pod sebou!!
Při označení dvou buňek pod sebou (držím tlačítko Ctrl) se vše zkopíruje do Vstupní oblasti se středníkem, ale při potvrzení OK mě to hlásí chybu "ODKAZ NENÍ PLATNÝ!!
Jak tam vložit třebe dvacet vět pod sebou??
Díky

Uživatelský avatar
Jidhash
Tvůrce článků
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1392
Registrován: listopad 05
Bydliště: six feet under Ostrava
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Jidhash » 01 led 2006 19:41

teď přesně netuším co máš na mysli, normálně někde ve svém souboru napíšeš třeba pět vět, každá věta musí být jen v jedné buňce, všechnybuňky musí být pod sebou v jednou sloupci, při výběru vstupní oblasti označích všechny první buňky myší a odentruješ, v řádku se ti objeví jejich souřadnice např.$F$6:$F$11 a ještě si nastav "Počet řádků rozevíracího" na kolik potřebuješ, třeba na těch 20 vět

NYMEK
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: prosinec 05
Pohlaví: Nespecifikováno

Poděkování!!!

Příspěvekod NYMEK » 01 led 2006 19:57

B O M BA!!!!!!!!!!!!!!!!!
Super už se to povedlo.
Buňky pod sebou jsem pořád označoval s tlačítkem Ctrl, a přitom stačilo přetáhnout myší přes všechny buňky.
DÍKY MOC a hodně úspěchů v novém roce 2006 :lol:

Uživatelský avatar
Jidhash
Tvůrce článků
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1392
Registrován: listopad 05
Bydliště: six feet under Ostrava
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Jidhash » 01 led 2006 20:00

Není zač a taky ti přeji hodně úspěchů, protože to je jen začátek excelu :lol:

Uživatelský avatar
mikel
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2298
Registrován: květen 05
Bydliště: Karviná
Pohlaví: Muž

Příspěvekod mikel » 03 led 2006 23:02

Jidhash už mě zná a ví, že se asi vložím. :wink:
Je ještě jeden, elegantnější způsob - pod ikonama nahoře je tzv. řádek vzorců a nalevo je políčko, které ukatuje adresu aktivní buňky. Když vybereš konkrétní buňku nebo oblast buněk a v tomto políčku napíšeš nějaký název tak je pojmenuješ. A takhle si označ svůj seznam a pojmenuj ho. Pak se přepni do buňky, kde chceš mít to rozevírací políčko a v menu Data/Ověření... na záložce Nastavení v políčku Povolit vyber Seznam namísto Jakoukoli hodnotu a pod tím v políčku zdroj napiš =název seznamu. A už tam budeš mít buňku s rozevíracím polem.

Např. v buňkách C1:C10 máš napsané hodnoty, které chceš mít v rozevíracím poli. Tak si označíš oblast C1:C10 a v názvu aktivní buňky napíšeš seznam1. Pak se přepneš do buňky A1 a v menu Data/Ověření... vybereš Seznam a Zdroj napíšeš jako =seznam1. Dáš OK a v buňce A1 máš rozevírací pole, které vypadá jako normální buňka.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

Trident
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: únor 08
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Trident » 10 úno 2008 18:32

Tak já se setkal s mnoha návody naádající k vytvoření rozvíracího seznamu pomocí "ověření" . A to jsou případy, kdy někdo radí něco, co sám neví, zda funguje. Při tomto postupu to funguje tak, že musíš text nebo hodnotu do buňky vepsat, a ona ti ji na základě porovnání s vybraným seznamem textu či hodnot buď povolí, nebo zakáže. V žádném případě však nevytvoří rozvírací seznam konkrétních položek.
"Nejčastěji se u odborníků setkáváme s uměním, jak mnoha slovy neříci nic, a jak tazateli vnutit odpověď na něco zcela jiného, než se původně ptal..."


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Rozbalovací seznam se závislostí
    od butes » 21 zář 2018 06:13 » v Kancelářské balíky
    5
    670
    od butes
    23 zář 2018 16:54
  • Excel VBA: Vyhledání položky dle ID a změna hodnoty ve vedlejší buňce
    od Goo » 23 led 2018 18:32 » v Kancelářské balíky
    3
    522
    od Goo
    27 led 2018 18:32
  • e-mail seznam nejde do Outlook
    od JanZizka » 09 bře 2018 08:34 » v Kancelářské balíky
    4
    551
    od xlnc
    09 bře 2018 09:22
  • Neodhlaseni se z seznam mailu, mozila
    od shockwave » 29 led 2018 19:39 » v Internet a internetové prohlížeče
    3
    464
    od Microsheep
    29 led 2018 20:27
  • - vyřešeno - Z docx do pdf
    od jakub_sochor » 26 lis 2017 14:13 » v Kancelářské balíky
    4
    378
    od xlnc
    26 lis 2017 15:27

Zpět na “Kancelářské balíky”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host