Zdravím,
máte někdo nějaké bližší info o rozdílu těchto dvou formátů Wordu? Výhody toho či onoho, atd...
DOCX vs DOC Vyřešeno
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
DOCX vs DOC
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: DOCX vs DOC
dle mě je to to samé, jen to docx si Microsoft vycucal z prstu, jakoby rádoby nový formát v Officech 2007. Jinak to naprosto totožné a jen to působí problémy..pokud máš nové Office, ukládej to všechno v doc,ppt,xls,..apod.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Nejsem si právě úplně jist, jestli docx nemá souvislost s xml technologií...
//Upraveno. Není potřeba citovat poslední příspěvek.
//Mike
//Mike
Ma. Nekde sem narazil clanek, (nezkousel jsem to), ze prave se ten docx se da nejak " rozbalit" a prave pak jsou z toho dva soubory, pricemz jeden je podobny ( nebo to primo je ) XML.
//Mike
//Mike
...and I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you. Jules,Pulp Fiction
- cybernovi
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
jinak ukládát v Officech2007 jako .doc dělá někdy problém s grafy který pak nejdou editovat a občas to rozhodí formátovaní...
Naposledy upravil(a) cybernovi dne 02 pro 2008 12:20, celkem upraveno 1 x.
Takze: DOC (XLS, ...) je klasicky "binarni" format, nema solidne popsanou dokumentaci, blize nema cenu o nem se rozepisovat.
DOCX, XLSX .. je to novy format MS nazyvany OpenXML, (mimochodem standardizovany jako ISO) a ma verejne dostupnou dokumentaci. je zalozeny na XML podobne jako OpenDocument format (ten pouziva OpenOffice, Koffice apod).
Dle meho soudu je tedy rozumnejsi pouzivat ten novy, uz proto ze se daji lepe zachranovat data a je celkove lepe postaveny. Navic existuje COmpatibility pack pro Office XP / 2003 ktery umoznuje v tech starsich verzich Offcie pracovat s novymi formaty
Dokumenty s priponou Docx, xlsx apod. lze opravdu "rozbalit" - laicky receno zmenite priponu na ZIP, rozbalite v kteremkoliv programu ktery pracuje se zip, a dostanete prave cely dokument rozdeleny na jednotlive dokumenty v xml - tedy samotny obsah, nastaveni, formaty, obrazky apod. Uz parkrat se mi to hodilo, obdobne funguje taky prave OpenDocument format.
Mimochodem jsem delal bakalarskou praci v jejiz casti sem porovnaval OpenXML (tedy novy docx) a OpenDocumentFormat (odt, ods), kdyby jsi mel zajem mohu poskytnout PDF k prostudovani.
DOCX, XLSX .. je to novy format MS nazyvany OpenXML, (mimochodem standardizovany jako ISO) a ma verejne dostupnou dokumentaci. je zalozeny na XML podobne jako OpenDocument format (ten pouziva OpenOffice, Koffice apod).
Dle meho soudu je tedy rozumnejsi pouzivat ten novy, uz proto ze se daji lepe zachranovat data a je celkove lepe postaveny. Navic existuje COmpatibility pack pro Office XP / 2003 ktery umoznuje v tech starsich verzich Offcie pracovat s novymi formaty
Dokumenty s priponou Docx, xlsx apod. lze opravdu "rozbalit" - laicky receno zmenite priponu na ZIP, rozbalite v kteremkoliv programu ktery pracuje se zip, a dostanete prave cely dokument rozdeleny na jednotlive dokumenty v xml - tedy samotny obsah, nastaveni, formaty, obrazky apod. Uz parkrat se mi to hodilo, obdobne funguje taky prave OpenDocument format.
Mimochodem jsem delal bakalarskou praci v jejiz casti sem porovnaval OpenXML (tedy novy docx) a OpenDocumentFormat (odt, ods), kdyby jsi mel zajem mohu poskytnout PDF k prostudovani.
if (count(legs)==6) bug
else feature;
Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České
else feature;
Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: DOCX vs DOC Vyřešeno
Myslím, že právě tohle jsem potřeboval vědět (a asi nejsem sám:)) ). Díky
/citace předchozího příspěvku není nutná.jen se tím prodlužuje vlákno
. memphisto
/citace předchozího příspěvku není nutná.jen se tím prodlužuje vlákno

- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
využívám rozhodně docx, protože velikost výsledného souboru je daleko menší než ve formátu doc
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A teď kdo ještě vysvětlí další přípony nového Excelu. Třeba příponu xlsm. Schválně, jsem zvědav kdo to rychleji najde na internetu a popíše to tu 

Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Nemyslím, že by bylo potřeba něco zdlouhavě hledat. Na stránkách MS je toho o nových formátech napsáno dost. Jinak bych se přikláněl na stranu memphista a doporučil používat novější formáty. Uložením do formátu starší verze přicházíme o možnost editovat např. SmartArt objekty, v Excelu se "ztratí" čtvrtá a následující podmínka v podmíněném formátování atd. Pokud něco posíláte někomu, o kom nevíte, jestli má Office 2007, pak je lepší tak jako tak poslat dokument spíš v PDF.
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Co s dokumentem v PDF bude dotyčný podle tebe dělat? Dokážu si to představit u Wordu, to ano, ale co bude dotyčný dělat s excelovou tabulkou, plnou různého nastavení a maker, která je převedena do PDF? Kdyby jsi někomu poslal takový to paskvil asi by si o tobě myslel své... Pokud vím, že dělám dokumenty (jakýkoliv) člověku, který používá Office2003 (takových lidí je spousta, více než těch co používá verzi 2007), tak mu to určitě převedu do starého formátu, do formátu, se kterým nebude mít žádné problémy. Srandy, které má verze 2007 si můžu klidně odpustit. Nikdo je nikdy nepotřeboval, dalo se bez nich obejít, tak proč by to nefungovalo dál. Že verze03 má jen tři podmínky podmíněného formátování ještě neznamená, že se nedají další podmínky přidat jiným způsobem ...
Nejlepší hra je Excel!
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
O to právě jde, vidím to u nás na škole, když se nám studentům chce nějaký lektor pomstit, tak nám naháže studijní materiály v docx a kdo má dnes ze studentů prostředky na to, aby hnedka letěl pro nové Office, pak se Mrkvosoft nemůže divit, že weby typu isohunt apod. praskají ve švech, ale to už je jiná kapitola a já se omlouvám, nechal jsem se zbytečně rozčílit...není nad starý dobrý Office 2003...