Pomocí přiložené tabulky bych chtěl udržovat a dále editovat "Jendův rozcestník" zde na fóru (odkaz na rozcestník v podpisu).
Zadání:
- Do pozice A2 až C2 definujte tlačítko [Setřídit dle - "Obor, Kategorie, Třídění, Název"] a pod něj spustitelné makro
Důležitost položek ve vzestupném třídění 1-Obor 2-Kategorie 3-Třídění 4-Název
Setřidění by mělo obsáhnout sloupce A až M od řádku 5 až po poslední zaplněný řádek
Prozatím jsou funkce a vzorce definovány do řádku 1000 a pokud by nešlo třídit jen zaplněné řádky (tedy řádky s textem) byl bych rád kdyby se prázdné řádky s nadefinovanými vzorci posunuly pod setříděný text. - Do pozice A3 až B3 definujte tlačítko [Setřídit dle - "Název"] a pod něj spustitelné makro
U tohoto vzestupného třídění nejsou důležité ostatní položky ostatní parametry jako v 1 - Do pozice c3 definujte tlačítko [Setřídit dle - "Nick autor"] a pod něj spustitelné makro
U tohoto vzestupného třídění nejsou důležité ostatní položky ostatní parametry jako v 1 - Do pozice D2 definujte tlačítko [Vložit řádek na pozici kurzoru] a pod něj spustitelné makro
Nový prázdný řádek (nezaplněný textem) by měl:
a) obsáhnout sloupce A až M
b) zbylé plné řádky posunout dolů
c) zahovat formátování v jednotlivých sloupcích
d) nakopírovat vzorce a pomocné vzorce (sloupec AA a dále) v příslušných sloupcích - Jako prémii pro velmi chytré hlavy (a jsem zvědav jestli to někdo dokáže). Do pozice E2 až G2 definujte tlačítko [Otestuj odkazy a zaznamenej datum testu] a pod něj spustitelné makro.
Makro by mělo testovat funkčnost odkazů alespoň ve sloupci E pokud by se vám povedlo rozšířit i na ostatní sloupce s odkazy budu jedině rád.
- Pomocné vzorce a oblasti definovány od sloupce AA až po sloupec AI
- Podmíněné formátování je užito ve sloupcích A;M
- Funkce Data - Ověření s rozvíracím seznamem v buňce je použita ve sloupcích A až C a ve sloupci I (pokud dokážete vložit datum automaticky po vložení odkazu do sloupce E tak aby se při příští editaci nového řádku nepřepočítalo budu jedině rád já jsem zatím na nic rychlejšího nepřišel)
- Sloupec J má žlutou košilku
- Slopce K a L jsou skryté a obsahují vzorce