Ahoj,
Lidičky, prosím, zasílám na ukázku soubor, kde je v prvním listu import dat z docházkového systému a ve druhém
listu náčrt tabulky. Nemůžu přijít na žádný spůsob, jak bych pomocí nějaké vyhledávající funkce dostal docházková
data na jednotlivé dni a konkrétního člověka z prvního listu do načrtnuté tabulky v listu druhém. Naimportovaná data
v prvním listu nesmím nijakým spůsobem formátovat a proto asi selhávají vyhledávající funkce. Dokázal by
mi někto poradit?
Zatím ahoj.
vyhledávací funkce.. Vyřešeno
vyhledávací funkce..
- Přílohy
-
- docházka.xls
- (46.5 KiB) Staženo 29 x
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: vyhledávací funkce..
V priloze je mozne reseni transformace dochazky - "pracovni" procedura VBA ve standardnim modulu.
Vzhledem ke kusemu naznaceni transformovane tabulky jsem neco navrhl.
Je potreba na listu1 ziskat informaci o mesici a roku, zatim vlozeno v procedure.
Neni jasne, jak dochazkovy system generuje sloupce dochazky - pocet odpovida poctu dnu v konkretnim mesici, tedy je promenny, nebo jich je vzdy 31?
Vzhledem ke kusemu naznaceni transformovane tabulky jsem neco navrhl.
Je potreba na listu1 ziskat informaci o mesici a roku, zatim vlozeno v procedure.
Neni jasne, jak dochazkovy system generuje sloupce dochazky - pocet odpovida poctu dnu v konkretnim mesici, tedy je promenny, nebo jich je vzdy 31?
- Přílohy
-
- docházka.xls
- (73 KiB) Staženo 25 x
ops..Netušil jsem, že na mě vytáhnete VBA
No, Tvoje úprava je perfektní. Posílám ten soubor znovu,
doplnil jsem tam informaci o měsíci a roku do buňky EH3 kde je po importu, a systém generuje sloupce docházky
dle počtu dní, je tedy dynamický. Tvoje výrazy: "pracovni" procedura VBA ve standardnim modulu - zaítm je to pro
mě hodně složité, originální list docházky bude mít cca 600 řádek, takže nevím, jestli si s úpravou VBA scriptu poradím. Ale tá transformace je super. Tak ak by to šlo upravit (dle doplnění měsíce a roku) a v skratce vysvětlit, budu rád.
Díky za odezvu.

doplnil jsem tam informaci o měsíci a roku do buňky EH3 kde je po importu, a systém generuje sloupce docházky
dle počtu dní, je tedy dynamický. Tvoje výrazy: "pracovni" procedura VBA ve standardnim modulu - zaítm je to pro
mě hodně složité, originální list docházky bude mít cca 600 řádek, takže nevím, jestli si s úpravou VBA scriptu poradím. Ale tá transformace je super. Tak ak by to šlo upravit (dle doplnění měsíce a roku) a v skratce vysvětlit, budu rád.
Díky za odezvu.
- Přílohy
-
- docházka.xls
- (65.5 KiB) Staženo 22 x
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Pracovni verze - znamena pouze to, ze je procedura vykonava zakladni cinnost, nejsou osetreny chybove stavy, bude korigovana na zaklade upesneni zadani.
Pokud bude transformace dochazky - cca 600 radku - vykonavana v prostredi Excelu 97-2003, je nutno rozhodnout, kam vkladat transformovana data - max pocet sloupcu je 256 (Excel 2007 - 16 384sloupcu), takze pokracovat na dalsich listech ( a nazvy listu) nebo na temze listu nize (kolik radku odstup a do kolika sloupcu pracovniku?).
Vyhovuje odstup dvojic sloupcu ma listu2?
Vyhovuje na listu2 vlozit den jako text ("1.5.") anebo ma byt vlozeno datum (1.5.2009) a formatovano na dd.mm. ? Zatim prvni varianta.
Procedura si definuje blok radku vstupnich dat, takze neni potreba upravy procedury.
Popis je v poznamkach v procedure.
Volani procedury je mozne klavesovou zkratkou.
Upravit reseni tak, ze bude vytvoren sesit (napr.: Transf.xls) obsahujici pouze potrebne procedury, data (export z dochazkoveho systemu) budou v sesitu napr.: Data.xls a vystup transformace bude v sesitu napr.: 200905Dochazka.xls ? Tedy nastroj, ktery "presype" data z jednoho sesitu do pozadovane struktury v jinem sesitu?
Pokud bude transformace dochazky - cca 600 radku - vykonavana v prostredi Excelu 97-2003, je nutno rozhodnout, kam vkladat transformovana data - max pocet sloupcu je 256 (Excel 2007 - 16 384sloupcu), takze pokracovat na dalsich listech ( a nazvy listu) nebo na temze listu nize (kolik radku odstup a do kolika sloupcu pracovniku?).
Vyhovuje odstup dvojic sloupcu ma listu2?
Vyhovuje na listu2 vlozit den jako text ("1.5.") anebo ma byt vlozeno datum (1.5.2009) a formatovano na dd.mm. ? Zatim prvni varianta.
Procedura si definuje blok radku vstupnich dat, takze neni potreba upravy procedury.
Popis je v poznamkach v procedure.
Volani procedury je mozne klavesovou zkratkou.
Upravit reseni tak, ze bude vytvoren sesit (napr.: Transf.xls) obsahujici pouze potrebne procedury, data (export z dochazkoveho systemu) budou v sesitu napr.: Data.xls a vystup transformace bude v sesitu napr.: 200905Dochazka.xls ? Tedy nastroj, ktery "presype" data z jednoho sesitu do pozadovane struktury v jinem sesitu?
- Přílohy
-
- docházka.xls
- (99.5 KiB) Staženo 17 x
Takže transformace docházky bude vykonávaná v EXCEL-u 2007,ideálně by bylo vložit v listu2 datum formátovaný jako dd.mm., a nástroj, který "přesype" data z jednoho sešitu do požadované struktury v jinem sešitu je varianta, která by vyhovovala nejlépe. Chtěl bych se tě ještě zeptat ale nechci moc otravovat: šlo by formátovaní v listu2 nějakým spůsobem "otočit"? Myslím tím to, že jména pracovníků by byli ve sloupci A od řádku 2, osobní čísla v sloupci B od řádku 2, a dny v řádku 1 od sloupce C? Jednoduše pracovníci svisle a dny vodorovně? Náznak formátu jsem udělal v listu3. Mimochodem volání procedury klávesovou skratkou - mám tomu rozumět, že klávesovou skratkou bych data z tebou navrhovaným sešitem Data.xls pretransformoval do sešitu 200905Dochazka.xls? Tohle jde udělat?? Jestli jo, tak by to bylo excelentní řešení mého problému, ale když ne, tak si už nějak poradím i s těma úpravama, co jsi poslal. Tisíceré díky za pomoc.
- Přílohy
-
- docházka-2.xls
- (93 KiB) Staženo 22 x
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
V priloze je soubor Transf.xls. Na listu Start vloz cesty a nazvy zdrojoveho a ciloveho souboru a nazev listu zdroj souboru. Tlacitkem spustis transformaci.
Prilozeny soubor muzes v pripade potreby prevest na soubor *.xlsm - otevrit Transf.xls v Excelu 2007 a pak ulozit jako Transf.xlsm, nemely by byt problemy.
Prilozeny soubor muzes v pripade potreby prevest na soubor *.xlsm - otevrit Transf.xls v Excelu 2007 a pak ulozit jako Transf.xlsm, nemely by byt problemy.
- Přílohy
-
- Transf.xls
- (38 KiB) Staženo 14 x
Ahoj, tak jsem to otestoval, ale ono je to asi někde mezi židlí a počítačem. Posílám screeny, kde je patrně vidět kde dělám chybu, bohužel mi stále vyskakuje debugger, eliminoval jsem chyby typu: správná cesta souboru, atribut složky nastaven na archivován, prostě nemůžu přijít na to kde udělali soudruzi z NDR chybu. Ak tě to otravuje, tak to nech být, ale ak najdeš čas tak poraď - vypadalo to moc dobře.
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Asi jsem mel zduraznit, ze v nazvu cesty nema byt vkladano posledni lomitko (nebo jsem to mel osetrit) a dale nazev ciloveho souboru - vklada se pouze druha cast nazvu, prvni cast YYYYMM vklada procedura.
V priloze je upraveny soubor, lze vlozit ci nevlozit posledni "\".
V priloze je upraveny soubor, lze vlozit ci nevlozit posledni "\".
- Přílohy
-
- Transf.xls
- (40.5 KiB) Staženo 18 x
Re: vyhledávací funkce.. Vyřešeno
Tak na závěr: perfektně odvedená práce, funguje na jedničku. Tímhle Ti mockrát děkuji za mě i za moje nervy.
Hezký den.
Hezký den.