Live Mail a nefunkční diakritika

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

Ferin
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Live Mail a nefunkční diakritika

Příspěvekod Ferin » 21 led 2011 10:29

Ahoj,
pořídil jsem si novej noťas s Win 7, nainstaloval mj. Live Mail, ale zatím je s tím vším víc trápení, než radosti. :-(
Mj. se mi v Live Mail v přijaté poště (Odesílatel) neobjevují některé české znaky, především "š" a "ž". Hledal jsem samozřejmě na internetu, přenastavil písma (na Arial a Times New roman) i kódování, ale pořád stejný. Ty znaky tam prostě chybí, místo nich tam není zkrátka nic. Uměl by někdo poradit?
Dík.

Reklama
atari
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Live Mail a nefunkční diakritika

Příspěvekod atari » 21 led 2011 14:12

Já bych nejdřív zkontroloval jestli jsou Win7 správně nainstalovány, jestli to není nějak předělaný z jiného jazyka na češtinu. A také jestli je Live Mail správná verze.
A pak je další možnost, že to dělá nějaký soft. Takže bych zkusil uložit aktuální stav systému do zálohy, a vrátit se na počátek instalace WIN7. A pak do čistých WIN nainstalovat jenom Live Mail. A pak uvidíš.

Ferin
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Ferin » 21 led 2011 14:24

Win 7 tam byly přeidnstalovaný, instalace Live Mail tam byla "předchystaná". Tuším, že jsem to instaloval jako jednu z prvních věcí, možná snad po antivirech.

atari
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod atari » 21 led 2011 14:52

Konkrétně teď píšu na noťasu HP, který byl také od výrobce předinstalován, ale s chybama. Těmhle instalacím moc nevěřím. oni to dělají hromadnýma instalacema, a ani bych se nedivil že jeden image kopírujou na různé typy strojů, a pak mohou vznikat chyby.
Pokud je to správně nainstalované tak si neumím představit proč by to nefungovalo ta diakritika (pokud není poškozený nebo zavirovaný systém)

Ferin
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Ferin » 21 led 2011 15:28

No, vzhledem k tomu, že je to OEM verze, tak stejně s těma Windowsama moc nenadělám.
Subjektivně mi ale 100% v pořádku nepřipadají, na můj vkus tam je hned od začátku docela dost chybových hlášek. :-(

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 21 led 2011 15:55

Mám taky ten problém (jen u některých příjemců), ale neřeším to. S instalací W7 nebo LiveMail to nemá co dělat. Je to stále stejný i na jiném svazku po několikáté instalaci. Bude to nějakým nastavením a nebo něčím jiným, píšu to jen proto, že přeinstalace nic nezmění. A mám český windows nic předělaného.

Měl by se tento problém ukazovat u všech co mají W7 a LiveMail tak když ať napíšou jestli ano či ne a můžeme se dobabrat k tomu co má kdo jinak.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

atari
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod atari » 21 led 2011 19:22

Ferin: tak to jednoduše vyzkoušej, nainstaluj si několik klientů a uvidíš, jestli to dělá i v nich. (Já tedy problémy s češtinou nemám)
Je ovšem pravdou, že Live Mail 2011 má chyby. Například když z průzkumníka přes pravé tl. myši dám odeslat email a vyberu z kontaktů skupinu,
tak se email neodešle, protože to hlásí chybu. Když to samé udělám přímo z Live Mail tak to funguje.

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 22 led 2011 08:32

Všechny funkce LiveMail mi fungují perfektně, jsem spokojen a proto nějaké "ž" v příjemci neřeším. Kdybych chtěl jiného mailového klienta, znám jich dost v tom by nebyl problém, ale jak říkám na občasné odeslání mailu a na přijimání (ve většině případů) nedůležitých mailů mi to stačí. A navíc krom popisovaného nedostatku žadný jiný nepozoruji.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nefunkční USB Flash Disk?
    od Dolpi » 01 zář 2024 10:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3390
    od Dolpi Zobrazit poslední příspěvek
    01 zář 2024 22:17
  • Nefunkční WiFi na Androidu
    od HxxxV » 26 črc 2024 20:59 » v Administrace sítě