Ahoj, prosím o radu s rozvrhem hodin.
Jde o rozvrh hodin pro sportovní středisko, kde se v průběhu roku střídají klienti.
Tabulky by měla fungovat asi nějak takhle:
1) na listu1 je seznam oddílu s kontaktami a obsazenýma hodinama
2) na listu2 je rozvrh hodin na celý rok s jednotlivými oddíly
Potřeboval bych, aby se v listu1 automaticky vypočítávala obsazenost v hodinách. Zde jsem narazil na problém, pokud sloučim buňky (kvůli vzhledu a přehlednosti), tak se mi s funkcí COUNTIF() zobrazí pouze počet 1 (i když jsou sloučené třeba 4 buňky=2hodiny)
Jednu hodinu mám rozdělenou na 4 sloupce (15min), protože ne každá hodina začíná v celou. Pokud by tam někdo byl 5 hodin, tak by to nebylo vůbec přehledný. Už se s tim peru dva dny a pořád na to nemůžu přijít, najde se někto kdo by mi poradil.
Určitě to jde nějak jednoduše, ale ani na netu jsem nenašel žádný tutoriál.
Předem děkuju
Excel - rozvrh hodin Vyřešeno
Re: Excel - rozvrh hodin
Myslim, ze se tu najde nekdo, kdo pomuze, jen to chce prilozit ten soubor, aby bylo z ceho vyjit... 

Přikládám přílohu.
Takhle jak to je tak to hodiny počítá, ale vypadá to pekně ošklivě a pro tisk je to nepoužitelný.
Bylo by dobré, kdyby se ty buňky mohli sloučit aby tam byl jeden název, ale počítalo to pořád stejně hodin.
Díky
Takhle jak to je tak to hodiny počítá, ale vypadá to pekně ošklivě a pro tisk je to nepoužitelný.
Bylo by dobré, kdyby se ty buňky mohli sloučit aby tam byl jeden název, ale počítalo to pořád stejně hodin.
Díky
- Přílohy
-
- navrh.xlsx
- (11.78 KiB) Staženo 672 x
Nenapadlo me nic, jak by to slo udelat jen s funkcema listu - napsal jsem teda vlastni funkci.
Zkuste si to
Funkce se jmenuje =PocetMerged(Co;Oblast)
parametr 'Co' rika, jake slovo se ma hledat
Oblast je oblast, kde se hleda
...snad je to tak spravne...
Zkuste si to
Funkce se jmenuje =PocetMerged(Co;Oblast)
parametr 'Co' rika, jake slovo se ma hledat
Oblast je oblast, kde se hleda
...snad je to tak spravne...
- Přílohy
-
- rozvrh_hodin.xlsm
- (18.93 KiB) Staženo 434 x
No takhle to je úplně super, sice nevim jak to funfuje, ale hlavně že to funguje :)
Nešlo by ještě v tabulce označovat subjekty různýma barvama podle toho jestli se jedná o komerční pronájem?
Dá se udělat třeba i to aby se po najetí myši v rozvrhu zobrazili informace o oddíle (kontaktní osoba, kontaktní telefon, počet členu)?
Nešlo by ještě v tabulce označovat subjekty různýma barvama podle toho jestli se jedná o komerční pronájem?
Dá se udělat třeba i to aby se po najetí myši v rozvrhu zobrazili informace o oddíle (kontaktní osoba, kontaktní telefon, počet členu)?
- Přílohy
-
- Kopie - rozvrh_hodin-1.xlsm
- (18.61 KiB) Staženo 219 x
nejak takhle?
jen to nefunguje na najeti mysi, ale na vyber te dotycne bunky...
jen to nefunguje na najeti mysi, ale na vyber te dotycne bunky...
- Přílohy
-
- Kopie - rozvrh_hodin-1.xlsm
- (23.51 KiB) Staženo 165 x
Takhle je to uplně super, ale pokud naplnim celou tabulku (celý školní rok, tak se to strašně dlouho načítá a pořád přemešlí, když jliknu na jakoukoli buňku v rozvrhu. Nejde to udělat, že to ty hodiny spočítá jenom když kliknu na nějaký tlačítko??
Tohle je pro mě trochu vyšší level a trochu mě mrzí, že vůbec nevim jak to funguje. Makra jsou pro mě španělská vesnice.
Tohle je pro mě trochu vyšší level a trochu mě mrzí, že vůbec nevim jak to funguje. Makra jsou pro mě španělská vesnice.
Pecička moc děkuji za pomoc
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3323
-
od lubo.