Prosím Vás, věděli byste, jak pomocí makra otevřít excel soubor, který je spakovaný?
Otevření pomocí automaticky nastaveného souboru (Winzip).
V případě, že v zipu, který otevírám není excel soubor, tak samozřejmě nic neotevírat, a nic se neděje.
Děkuji za radu
Otevírání spakovaného excel souboru(zip)
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Otevírání spakovaného excel souboru(zip)
pokiaľ viem zip súbory rozbaľuje winrar
Nemůžeš pracovat s Excelem, když je zabalený.
veď vravím keď je zip tak ho rozbaľ winrarom 
Milý příteli,
tvé počínání lze označit za spamování.

Milý příteli,
tvé počínání lze označit za spamování.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
ráda bych to dala do makra, protože jeden soubor rozbalím v pohodě, ale stovky souborů, každý v jiném zipu, to už je problém.
PS: vím, že nemůžu pracovat se souborem, když je spakovaný, proto se ptám na otevření.
PS: vím, že nemůžu pracovat se souborem, když je spakovaný, proto se ptám na otevření.
Naposledy upravil(a) Lucinka_BUBU dne 23 říj 2011 16:55, celkem upraveno 2 x.
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Na .zip není Winrar potřeba, jelikož s tím už umí pracovat samotný OS
Hromadné rozbalování archivů (15 sekund na googlu):
http://www.slunecnice.cz/tipy/hromadne- ... i-archivu/

http://www.slunecnice.cz/tipy/hromadne- ... i-archivu/
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Děkuji za rady, ale
Za prvé: pořád to nemám v tom makru, aby se mi to dělala automaticky spuštěním makra
Za druhé: Moje představa byla, že rozbalím, podívám se, jestli je tam excel, když ne zavřu (a jdu na další zip), jinak otevřu excel, zkopíruji si z toho, to co potřebuji a zavřu (a jdu na další excel). Představa, že bych měla rozkopírovat všechny je nemožná (nedostatek místa na disku) a zdlohavá.
Za prvé: pořád to nemám v tom makru, aby se mi to dělala automaticky spuštěním makra
Za druhé: Moje představa byla, že rozbalím, podívám se, jestli je tam excel, když ne zavřu (a jdu na další zip), jinak otevřu excel, zkopíruji si z toho, to co potřebuji a zavřu (a jdu na další excel). Představa, že bych měla rozkopírovat všechny je nemožná (nedostatek místa na disku) a zdlohavá.
-
- Pohlaví:
Budou to spíš poznámky než vyložená pomoc:
Ani WinZip, ani WinRAR nejsou zdarma, takže je potřeba se zamyslet nad licencí, i když to tu nikdo neřeší. Já osobně svého času používal pod VBA InfoZIP, který už dnes jen tak ke stažení pokud vím není a jeho vývoj tak trochu zamrznul. Pravdou ale je, že ZIP umí i systém. Jasně, zdarma je třeba i 7zip, otázkou je, jak dané programy ovládat programově (příkazový řádek, Shell).
Hromadně soubory rozbalit lze.
Celé mi to přijde hodně nešikovné. Práce se soubory patří k tomu nejpomalejšímu, co může být, takže vize "rozbalit - číhnout se (přes FSO) - zahodit" je docela tfujtajblová a systémově to nemáte dobře pořešené.
Chcete kompresi u souborů Excelu? Ukládejte je ve formátu Excel 2007/2010, což je komprimované XML samo o sobě (další konprese ani nemá smysl).
Ani WinZip, ani WinRAR nejsou zdarma, takže je potřeba se zamyslet nad licencí, i když to tu nikdo neřeší. Já osobně svého času používal pod VBA InfoZIP, který už dnes jen tak ke stažení pokud vím není a jeho vývoj tak trochu zamrznul. Pravdou ale je, že ZIP umí i systém. Jasně, zdarma je třeba i 7zip, otázkou je, jak dané programy ovládat programově (příkazový řádek, Shell).
Hromadně soubory rozbalit lze.
Celé mi to přijde hodně nešikovné. Práce se soubory patří k tomu nejpomalejšímu, co může být, takže vize "rozbalit - číhnout se (přes FSO) - zahodit" je docela tfujtajblová a systémově to nemáte dobře pořešené.
Chcete kompresi u souborů Excelu? Ukládejte je ve formátu Excel 2007/2010, což je komprimované XML samo o sobě (další konprese ani nemá smysl).
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
mám adresář, kde je vše zazipované. v každým zipu něco jiného. pracuje na tom vždy někdo jiný a já z toho co přijde potřebuji vyzbírat jenom něco.
PS: systém v tom nehledej... (ani logiku)
PS2: někde jsou 2 soubory v zipu, někde nic, to není o komprimaci toho jednoho xls souboru, to je co přechází a odchází
PROSÍM, NEŘEŠTE JESTLI ZIP, NEBO NE! ČÍM SE OTVÍRÁ APOD
PS: systém v tom nehledej... (ani logiku)
PS2: někde jsou 2 soubory v zipu, někde nic, to není o komprimaci toho jednoho xls souboru, to je co přechází a odchází
PROSÍM, NEŘEŠTE JESTLI ZIP, NEBO NE! ČÍM SE OTVÍRÁ APOD
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4792
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
02 zář 2024 16:21
-
-
- 2
- 12208
-
od Snekment
29 led 2025 15:05
-
- 10
- 3344
-
od Riviera kid
16 čer 2025 06:56
-
-
IDM hláška o nemožném stažení souboru Příloha(y)
od bluenite » 04 črc 2024 11:08 » v Vše ostatní (inet) - 2
- 4345
-
od bluenite
06 črc 2024 19:40
-
-
- 5
- 3279
-
od L.L