Dobrý den, prosím o radu, mám v kolonce A různé dodavatele a u každého z nich připsány v kolonce B druhy balení v kterých mohou dodávat zboží.
Nyní bych chtěl do jiné kolonky (např. E1) zadat nějaký název dodavatele a chtěl bych, aby se vedle v kolonce F1 vytvořil seznam (drop-down seznam) se všemi dostupnými druhy balení pro zadaného dodavatele. Přikládám krátký příklad s jednoduchou ukázkou, snad to půjde nějak vyřešit (dodavatelů bude tak 50 a druhů balení u každého ca. 5-10). Děkuji moc.
doplnění dat do seznamu
doplnění dat do seznamu
- Přílohy
-
- Sešit1 - ukázka.xls
- (13.5 KiB) Staženo 138 x
Re: doplnění dat do seznamu
to mejlacz: v Tvém odkazu na řešení se jedná o zadávání podmínek KDYŽ(..) v mém seznamu je ale ca. 50 výrobců a stále přibývají noví. Myslel jsem, že by to mohlo jít nějak snadněji. Zkoušel jsem to pomocí funkce SVYHLEDAT() - tak že jsem napsal do jednoho sloupce názvy dodavatelů a do druhého pojmenováni oblasti (vložit/název/definovat) s položkami do seznamu pro jednotlivé dodavatele, funkci SVYHLEDAT mi to ale v seznamu nechtělo akceptovat. Nejde to ještě nějak jednodušeji než s těmito KDYŽ() podmínkami? Děkuji
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vyřešila jsem to pomocí VBA. Jen je potřeba mít samostatnou tabulku pro každého dodavatele a jeho balení.
Popisky jsem udělala přímo v sešitu a u maker. Už by neměl být problém si to upravit podle svého
Jedno makro je i na Listu1 které provádí automatickou změnu při zadání dodavatele.
Popisky jsem udělala přímo v sešitu a u maker. Už by neměl být problém si to upravit podle svého

Jedno makro je i na Listu1 které provádí automatickou změnu při zadání dodavatele.
- Přílohy
-
- Sešit1 - ukázka - reseni s vba.xls
- (45 KiB) Staženo 90 x
Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
děkuji za vypracování. Bohužel řešení s VBA je pro mne trochu nešťastným řešením, protože spouštění makra je na většině počítačů kvůli vyššímu nastavení bezpečnosti zakázané a tabulku budu posílat i jiným uživatelům u kterých by pak asi správně nefungovala.
to mejlacz: zjistil jsem, že při používání podmínek KDYŽ() se dá použít maximálně 8 těchto podmínek, pokud mám tedy více dodavatelů s různými druhy obalů, tak to již nejde s touto podmínkou obsáhnout.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Další možnost co mě napadla, je využití nepřímého odkazu a bude to fungovat véceméně stejně. Ale musíte tabulku (nebo oblast) s obaly dodavatele pojmenovat stejně jako je název dodavatele. viz. příloha
- Přílohy
-
- Sešit1 - ukázka - reseni 2.xls
- (33 KiB) Staženo 110 x
Pokud je to vše.
Děkuji moc, řešení s nepřímým odkazem je parádní. Ještě se zeptám: když ve Vašem řešení kliknu např. v sloupci G na nějaké balení od firmy Samsung, tak se celý soupis všech balení označí modrým rámečkem a v posledním poli se zobrazí modrá hvězdička, k čemu je toto označení v tomto případě dobré?
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak to jste mě tedy dostal, excel mi nic takového nedělá. Snad to nebude nějaká podivná kolize verzí (mám 2010ku). Každopádně obaly jsou uloženy v tabulkách, jestli to třeba není tím když máte excel 2003.
Pokud je to vše.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Doplnění RAM paměti Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 09 zář 2024 20:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 25
- 7307
-
od bugicek7lpCZ