Dobrý večer,
potřeboval bych vymyslet vzoreček, který by fungoval na podmínku,. Jedná se o to, že potřebuju, aby když se mi v buňce "a" zobrazí "AM" aby v buňce "b" bylo "-" a kdyby se v buňce "a" zobrazilo "FM" aby v buňce "b" bylo "8,0kHz" nebo "6,5kHz" nebo "5kHz".
Zkoušel jsem to udělat podle nápovědy v excelu, která mi dost pomohla, ale nefunguje to. To jestli se v buňce zobrazí "FM" nebo "AM" jsem udělal pomocí funkce ZVOLIT a stejně bych pak chtěl udělat to, aby se mi vybíralo ze seznamu při zobrazení v buňce "a" "FM" zda se má zobrazit 8, 6.5 nebo 5kHz
Děkuji za radu
Funkce KDYŽ a rozbalovací seznam Vyřešeno
Funkce KDYŽ a rozbalovací seznam
Naposledy upravil(a) Ltb dne 24 led 2012 12:05, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: funkce KDYŽ
Vítej na pc-help
Tady je co by Ti mohlo vyhovovat:
http://www.dataspectrum.cz/dwnl/propojene_seznamy.zip
Tady je co by Ti mohlo vyhovovat:
http://www.dataspectrum.cz/dwnl/propojene_seznamy.zip
- Branscombe
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Funkce KDYŽ a rozbalovací seznam
A kdyby nepomohlo to co psal "cmuch", tak zkuste vytvořit demo soubor a někdo tady ať už já nebo někdo jiný to dotvoří.
PS: Jste z obchodu www.nicnemame.cz ?
PS: Jste z obchodu www.nicnemame.cz ?
funkce KDYŽ
Dobrý večer, nejsem si jistý, jestli ta funkce rozbalovacích seznamů je pro mě to pravé. Zkusím tady vložit ten demo soubor.
S obchodem http://www.nicnemame.cz nemám (bohužel) nic společného, je to jen shoda jmen.
Děkuji vám oběma pánové za Váš zájem mi pomoct.
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Led 2012 18:46) ---
Tak tady je to demo, snad to je přehledné ale podle mého je to úplně triviální, jenomže já jsem v excelu ne tolik zběhlý, jak jsem si myslel a v každém případě se chci vyhnout makrům.
S obchodem http://www.nicnemame.cz nemám (bohužel) nic společného, je to jen shoda jmen.
Děkuji vám oběma pánové za Váš zájem mi pomoct.
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Led 2012 18:46) ---
Tak tady je to demo, snad to je přehledné ale podle mého je to úplně triviální, jenomže já jsem v excelu ne tolik zběhlý, jak jsem si myslel a v každém případě se chci vyhnout makrům.
- Přílohy
-
- demo.xls
- (13.5 KiB) Staženo 126 x
- Branscombe
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Tak zkuste toto v příloze 
Mělo by to snad být ono ...

Mělo by to snad být ono ...
- Přílohy
-
- demo.xls
- (26 KiB) Staženo 265 x
Dobrý den,
děkuji za pomoc, ale není to to co bych si představoval. Mělo to na základě náhodného výběru mezi "FM" a "AM" v jedné buňce a na základě toho v druhé buňce buď "-" (při "AM" nebo "8,0kHz..." (při FM).
Asi jsem to i špatně napsal, v tom demu. Každopádně děkuji, že jste tomu věnoval čas.
S pozdravem Petr K.
děkuji za pomoc, ale není to to co bych si představoval. Mělo to na základě náhodného výběru mezi "FM" a "AM" v jedné buňce a na základě toho v druhé buňce buď "-" (při "AM" nebo "8,0kHz..." (při FM).
Asi jsem to i špatně napsal, v tom demu. Každopádně děkuji, že jste tomu věnoval čas.
S pozdravem Petr K.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Asi nechápem co je přesně tvůj požadavek
Tak pak snad jen asi makrem
Když AM tak je -
Když FM vybereš si hodnotu v bunce ze seznamu
Ale nevím jak ho nebo spíš čím ho zpouštět jelikož ti to AM/FM mění náhoda při každé změně na listě
Nebo to popiš znovu, lépe, radostněji

Tak pak snad jen asi makrem
Když AM tak je -
Když FM vybereš si hodnotu v bunce ze seznamu
Kód: Vybrat vše
Sub zmena
With Application
.ScreenUpdating = False
.EnableEvents = False
End With
'
With Range("E8").Validation
.Delete
.Add Type:=xlValidateInputOnly, AlertStyle:=xlValidAlertStop, Operator _
:=xlBetween
.IgnoreBlank = True
.InCellDropdown = True
.ShowInput = True
.ShowError = True
End With
Range("E8").ClearContents
'
If Range("E7") = "AM" Then
Range("E8").FormulaR1C1 = "-"
End If
If Range("E7") = "FM" Then
With Range("E8").Validation
.Delete
.Add Type:=xlValidateList, AlertStyle:=xlValidAlertStop, Operator:= _
xlBetween, Formula1:="=$K$7:$K$9"
.IgnoreBlank = True
.InCellDropdown = True
.InputTitle = ""
.ErrorTitle = ""
.InputMessage = ""
.ErrorMessage = ""
.ShowInput = True
.ShowError = True
End With
End If
With Application
.EnableEvents = True
.ScreenUpdating = True
End With
End Sub
Ale nevím jak ho nebo spíš čím ho zpouštět jelikož ti to AM/FM mění náhoda při každé změně na listě

Nebo to popiš znovu, lépe, radostněji
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mám pocit, že chce aby se i ty frekvence zobrazovaly náhodně.
Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud má zprávný pocit "Azuzula" pak dej do buňky E8 toto a uvidíš.
Kód: Vybrat vše
=KDYŽ(E7="FM";KDYŽ(NÁHČÍSLO()*(8-5)+5<=6;5;KDYŽ(NÁHČÍSLO()*(8-5)+5<=6,8;6,5;KDYŽ(NÁHČÍSLO()*(8-5)+5<=8;8)));"-")
Dobrý večer, je to přesně tak jak to napsal azuzula, ale když to zkopíruju do buňky, tak mi to píše, že vzorec obsahuje chybu a když to odkliknu, tak podbarví to "FM" ve vzroci, tak nevím, já jsem ten vzorec taky tak vymyslel, ale dělal mi úplně to samé, co teda s tím??
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Led 2012 18:37) ---
každopádně moc děkuji za snahu mi pomoct, jak jsem psal, tuším, že to bude neuvěřitelná banalita, přišel jsem na podobný vzorec sám, jak jsem psal v následující odpovědi, ale i tak mi to dělalo neplechu v tom, že se mu tam nelíbil ten [předmět].
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Led 2012 18:37) ---
každopádně moc děkuji za snahu mi pomoct, jak jsem psal, tuším, že to bude neuvěřitelná banalita, přišel jsem na podobný vzorec sám, jak jsem psal v následující odpovědi, ale i tak mi to dělalo neplechu v tom, že se mu tam nelíbil ten [předmět].
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
tady přikládám tvůj sešit s tím vzorečkem.
- Přílohy
-
- nahodne cislo.xls
- (14 KiB) Staženo 193 x
Dík, jseš borec
jenom mě mrzí, že ten můj vzoreček nefungoval, věnoval jsem tomu celkem dost času... A nic. Ale opravdu moc děkuji.
Mohu mít ještě jednu prosbičku? V tom demu co jsem poslal je taky ještě kousek níž další věc, kdy v jedné buňce lítají náhodná čísla a v druhé by měla být taky ve stejném rozsahu a kdyby náhodou vygeneroval v té druhé buňce stejné číslo jako v první, aby generoval znovu, dokud nebude jíné. I kdyby jsi na to už neměl čas ani chuť moc děkuji za Tvou pomoc.
Zdravím
Petr K.
jenom mě mrzí, že ten můj vzoreček nefungoval, věnoval jsem tomu celkem dost času... A nic. Ale opravdu moc děkuji.
Mohu mít ještě jednu prosbičku? V tom demu co jsem poslal je taky ještě kousek níž další věc, kdy v jedné buňce lítají náhodná čísla a v druhé by měla být taky ve stejném rozsahu a kdyby náhodou vygeneroval v té druhé buňce stejné číslo jako v první, aby generoval znovu, dokud nebude jíné. I kdyby jsi na to už neměl čas ani chuť moc děkuji za Tvou pomoc.
Zdravím
Petr K.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Buňka musí obsahovat řetězec, aby se zapnul rozbalovací seznam
od Marines93 » 02 lis 2024 09:44 » v Kancelářské balíky - 0
- 2077