Zdravím lidičky potřeboval bych poradit jak udělat, pokud to vubec pujde to aby se me automaticky pri otevreni wordu zmenila cislice v nadpise
Nabídka 000/2012 zvýrazněné čislice by se měli měnit tak aby při každém otevreni souboru vzestupne.
Díky vsem za jakouliv radu
Automatické číslování v nadpise při otevření wordu Vyřešeno
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Automatické číslování v nadpise při otevření wordu
Vzhledem k tomu, že makra ve Wordu jsou úplně o něčem jiném a vživotě jsem s tím nedělala (nelze tam adresovat buňka jako v excelu) ale i tak se mi podařilo pomocí záznamníku maker a trochy znalostí VBA vypotit následující (bez ošetření chybových stavů):
Jediná podmínka je, aby ten nadpis "Nabídka 000/2012" byl v prvním řádku a bez mezer či tabelátorů na začátku.
Kód: Vybrat vše
Private Sub Document_Open()
Dim cislo As String
Selection.MoveRight Unit:=wdCharacter, Count:=8 'odpočítá první znaky v prvním řádku až k číslům, pokud tedy dokument začíná "Nabídka 000/atd."
Selection.MoveRight Unit:=wdCharacter, Count:=3, Extend:=wdExtend 'označí další 3 znaky toho čísla
cislo = Selection
cislo = cislo + 1
If cislo < 100 Then cislo = "0" & cislo 'přidává nuly před číslo tak aby byly max 3čísla tedy maximum je 999
If cislo < 10 Then cislo = "0" & cislo
Selection.TypeText Text:=cislo 'zapíše číslo
End Sub
Jediná podmínka je, aby ten nadpis "Nabídka 000/2012" byl v prvním řádku a bez mezer či tabelátorů na začátku.
Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
Diky moc zkusim se s tim nejak poprat . Jeste jednou dekuju
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Není zač, pak dejte vědět jak to šlape, pokud to bude vše, označte téma za vyřešené.
Pokud je to vše.
Re: Automatické číslování v nadpise při otevření wordu Vyřešeno
Azuzula píše:Vzhledem k tomu, že makra ve Wordu jsou úplně o něčem jiném a vživotě jsem s tím nedělala (nelze tam adresovat buňka jako v excelu) ale i tak se mi podařilo pomocí záznamníku maker a trochy znalostí VBA vypotit následující (bez ošetření chybových stavů):Kód: Vybrat vše
Private Sub Document_Open()
Dim cislo As String
Selection.MoveRight Unit:=wdCharacter, Count:=8 'odpočítá první znaky v prvním řádku až k číslům, pokud tedy dokument začíná "Nabídka 000/atd."
Selection.MoveRight Unit:=wdCharacter, Count:=3, Extend:=wdExtend 'označí další 3 znaky toho čísla
cislo = Selection
cislo = cislo + 1
If cislo < 100 Then cislo = "0" & cislo 'přidává nuly před číslo tak aby byly max 3čísla tedy maximum je 999
If cislo < 10 Then cislo = "0" & cislo
Selection.TypeText Text:=cislo 'zapíše číslo
End Sub
Tak jsem jsi to trochu upravil abych to mela pekne na stredu dokumentu a ohrome to funguje diky moc za radu
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak odstranit zelená čísla ve wordu Příloha(y)
od symetrala » 14 zář 2024 13:54 » v Kancelářské balíky - 3
- 3359
-
od elninoslov
Zobrazit poslední příspěvek
15 zář 2024 09:27
-
-
-
Jak odstranit zaškrtávací ikonu (prázdný čtverec) ve WORDU? Příloha(y)
od Zabral688 » 08 pro 2024 12:20 » v Kancelářské balíky - 9
- 4048
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
09 pro 2024 08:27
-
-
-
automaticke nastaveni velikosti komentare v Excelu
od Mikik Block » 04 zář 2024 15:17 » v Kancelářské balíky - 0
- 3187