MS Access 2007-vyhledávání Vyřešeno

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

Fellipe
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

MS Access 2007-vyhledávání  Vyřešeno

Příspěvekod Fellipe » 15 dub 2012 02:59

Dobrý večer nebo možná ráno.

Pracuji na semestrálním projektu, který je sice naprosto zbytečný, ale být to musí:)

Zasekl jsem se na podmínce, které je téměř každém odstavci zadání projektu. Modul léky pro vyhledávání podle názvů a klíčových slov.... Popřípadě modul pro vyhledávání názvu a indikace.

Osobně si myslím, že je lepší pouze dotaz, který mi po zadání části slova vypíše všechny možnosti, což je podle mě i řešení výběru podle klíčového slova. Nevím moc, co si pod tím představit, vyhledat podle klíčového slova.

Dotaz je ohledně vyhledávání v jedné tabulce,ale různých sloupcích. výpis ve formu, zadám buď název nebo indikaci. Ve sloupci název se nevyskytuje žádná hodnota podobná hodnotě ve soupci indikace a naopak. Takže když zadám název, vyjede mi název léky, když zadám indikaci, vyjedou mi všechny léky s danou indikací. Ale zadávací pole je stejné(po spuštění formuláře mi vyskočí jen jedno a mohu zadat jakoukoliv variantu a vyhodí mi to bud lék a nebo hledané indikace.)

je to asi moc obsáhlé podání problému, ale lepší je to napsat tak, aby to bylo pochopeno(snad se to povedlo). Všem děkuji za nápady:)

Reklama
karel.laska
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: MS Access 2007-vyhledávání

Příspěvekod karel.laska » 15 dub 2012 19:00

Zdravím,

udělal bych to asi tak že bych udělal dotaz ve smyslu -

zobraz všechny sloupce který potřebuješ
WHERE (nazev=like(obsah) bunky OR indikace=like(obsah bunky))

Takže pokud zadáš Indikaci, zobrazí ti to co potřebuješ a když název tak taky..

Bylo to myšleno tak?

Karel

Fellipe
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Fellipe » 15 dub 2012 22:48

j přesně tak jsem to myslel.....přišel jsem na to už v noci, tak snad to projde testovací fází. Teď si zase ve 2007 lámu hlavu s uživatelským přístupem a právy....nějak mi ten původce v access 2007 nejde spustit....mám na mysli to, že mám tabulku zaměstnanců a jejich funkce(lékař a sestra)..a chci každému lékaři a sestře přidělit login a heslo a přiřadit práva sester a práva lékařů.....v životě jsem to nedělal, na netu sjem se dočetl že v 2007 to úplně pomrvili tu správu účtů, že je na do dobré access 2003...nějaké zkušenosti s tímto problémem?

Asi bych na to měl založit nový topic, ale prvně to zkusím sem,ať to mocnesamuju

karel.laska
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod karel.laska » 16 dub 2012 07:19

Zdravím,

bohužel Vám asi nebudu moc nápomocen v tomto problému, protože jediné zabezpečení které jsem zkoušel, bylo tak že po spuštění mi naběhla úvodní obrazovka, kde se měl člověk přihlásit a poté se pomocí VB otevřely možnosti editace (skryté tlačítka apod.).
Nikdy jsem však nezkoušel řešit práva pomocí vestavěného zabezpečení.

Karel

Zpět na “Kancelářské balíky”