Zdravím Vás,
měl bych na Vás prosbu o pomoc s řešením kopírování více hodnot z několika listů do jednoho souhrnného(+součtového) s podmínkou výběru, které hodnoty se mají za jakých podmínek kopírovat. Na listech jsou ve sloupcích data která je třeba kopírovat a v dalších sloupcích jsou připraveny kolonky pro označení, které mají být vybrány pro kopírování(pro potřebu vícenásobného kopírování .
Vlastní kopírování je funkční, jen bych potřeboval stejná data kopírovat na součtový list vícekrát. V současnosti to funguje, ale pro každou oblast přehledu je třeba vždy vynulovat(vyčistit-smazat) součtové hodnota, vrátit se na zadání a znovu přenést data do součtového listu pomocí dalšího tlačítka. Proto jsem přidal sloupečky pro zadání výběru (označením "x"v kolonce), ale už si nevím rady, jak do makra doplnit tu podmínku výběru.
Chtěl jsem přiložit testovací soubor, ale nějak nevím kam a jak - poraďte, pro orientaci alespoň obr..
Předem děkuji
kopírování hodnot s podmínkou
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: kopírování hodnot s podmínkou
Vítej na PC-Help
Pro toto by ta příloha byla fakt lepší, jelikož ty přiložené obrázky nejsou nic moc.
Ta příloha se sem dává takto (úplně stejně jak přiložit obrázek).
Pro toto by ta příloha byla fakt lepší, jelikož ty přiložené obrázky nejsou nic moc.
Ta příloha se sem dává takto (úplně stejně jak přiložit obrázek).
Ještě dotázek k upřesnění, kolik (jak velký) může mít ten přiložený soubor?
děkuji
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Dub 2012 20:17) ---
Není možné poslat ten soubor někam na email, i po zazipování to má 2,2 MB a pro vlastní zjištění problému to není vhodné nějak ořezávat, byla by s tím dost práce.
dík
děkuji
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Dub 2012 20:17) ---
Není možné poslat ten soubor někam na email, i po zazipování to má 2,2 MB a pro vlastní zjištění problému to není vhodné nějak ořezávat, byla by s tím dost práce.
dík
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Upni to třeba na leteckaposta.cz Když to pošleš jednomu člověkovi na mejl, tak někdo jinej nebude moct poradit. Takle to bude dostupný všem rádcům. 

Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
První čeho jsem si všimla, bylo v makru smaz:
tohle zdánlivě vymaže celej sloupec dat, ale zároveň ty buňky označí jako používané. Proto má ten sešit 15MB. Místo .Clear je lepší použít .ClearContents, to alespoň neoznačí buňky za používané a sešit tak bude menší (A to o hodně), ale nejprve je nutné všechny přebytečné buňky odstranit.
Kód: Vybrat vše
Range("f2", "f10000").Select
Selection.Clear
tohle zdánlivě vymaže celej sloupec dat, ale zároveň ty buňky označí jako používané. Proto má ten sešit 15MB. Místo .Clear je lepší použít .ClearContents, to alespoň neoznačí buňky za používané a sešit tak bude menší (A to o hodně), ale nejprve je nutné všechny přebytečné buňky odstranit.
- Přílohy
-
- jidelnicek test.xls
- Opravená menší verze
- (376.5 KiB) Staženo 27 x
Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
Díky za jakoukoliv pomoc, nejsem s programováním kamarád a o zkušenostech ani řeč.
Za odazy děkuji, určitě si je přečtu a budu se snažit to opravit a doplnit, ale zatím jsem s tím na štíru.
Za odazy děkuji, určitě si je přečtu a budu se snažit to opravit a doplnit, ale zatím jsem s tím na štíru.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2658
-
od LukM
Zobrazit poslední příspěvek
19 říj 2024 14:03