Mám spracovať nejaké dáta do zajtra a nutne by som na to potreboval vytvoriť nejakú funkciu do accessu. Chcem sa spýtať čí by ste mi nevedeli pomôcť.
Načítam 5 riadkov v stlpci mw a urobím súčet hodnôt v riadkoch. Získaný súčet porovnám či spadá do rozsahu (85 – 200). Ak spadá tak do stĺpca s názvom KH a riadku (tie isté riadky ktoré som sčítaval) zapíšem 1 inak 0 (teda do 5 riadkov zapíšem buď 5 krát 0 alebo 1). Posuniem sa o ďalších 5 riadkov a urobím to isté. Ak som na konci riadkov (ak počet riadkov na konci je menší ako 5 tak počet zostávajúcich riadkov vynásobím 6 . Ak sučet hodnot v riadkoch je menšie ako súčin (6*počet riadkov) tak 0 inak 1) ukončenie funkcie aby nezostal vysieť.
funkcia v access
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: funkcia v access
Zdravím,
bohužel jsem to už do "zítra" nestihl :-)
Každopádně pokud bych todle JEDNORAZOVE řešil, udělal bych si export do excelu a teprve v excelu bych tuto fci napsal makrem.
Pokud trváš na Accessu, asi by to šlo řešit, ale docela obtížně. (Pomocí dotazů)
Jednodušeji v Accessu bych to řešil také pomocí maker - ale bylo by to mnohem obtížnější než v excelu.
Pokud Váš problém ještě trvá, dejte vědět.
Karel Láska
bohužel jsem to už do "zítra" nestihl :-)
Každopádně pokud bych todle JEDNORAZOVE řešil, udělal bych si export do excelu a teprve v excelu bych tuto fci napsal makrem.
Pokud trváš na Accessu, asi by to šlo řešit, ale docela obtížně. (Pomocí dotazů)
Jednodušeji v Accessu bych to řešil také pomocí maker - ale bylo by to mnohem obtížnější než v excelu.
Pokud Váš problém ještě trvá, dejte vědět.
Karel Láska
Téma je stále aktuálna.
Potrebujem to tak či tak vyriešiť. Bodlo by to v accesse
Potrebujem to tak či tak vyriešiť. Bodlo by to v accesse
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Dobrá tedy, zeptám se na strukturu dat..
Je něco co určuje že Todle je prvních 5 řádků ( společné číslo pro 5 řádků, společný čas, nebo to jsou pouze hodnoty za sebou jdoucí bez návaznosti, popř. Automatické číslo?
Co za data je v klíčovém sloupci, popř. je nastaven?
Informace se zadávají přímo do DB, nebo se importují z jiného zdroje?
Toto vyhodnocení se bude provádět pravidelně, nebo je to jednorázová záležitost?
Karel
Je něco co určuje že Todle je prvních 5 řádků ( společné číslo pro 5 řádků, společný čas, nebo to jsou pouze hodnoty za sebou jdoucí bez návaznosti, popř. Automatické číslo?
Co za data je v klíčovém sloupci, popř. je nastaven?
Informace se zadávají přímo do DB, nebo se importují z jiného zdroje?
Toto vyhodnocení se bude provádět pravidelně, nebo je to jednorázová záležitost?
Karel