Ahoj, řeším teď v excelu jedno grafické znázornění časových údajů a potřeboval bych trochu pomoc.
V přiloženém demo souboru je znázorněno jak by to mělo vypadat, jen ty obrazce (kosočtverce) by se měli posunovat automaticky dle datumu zadaného v daném řádku nalevo.
Ví někdo jak co nejjednodušeji na to ? Těch projektů může být třeba i 100 a mít tam 700 automaticky makrem posouvaných obrazců bude asi docela zátěž na systém. :-/
Excel - posun obrazce či graf
- Branscombe
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Excel - posun obrazce či graf
- Přílohy
-
- obrazce.xlsx
- (14.91 KiB) Staženo 53 x
Re: Excel - posun obrazce či graf
Myslim, ze bodovy graf je na to perfektní...
- Přílohy
-
- obrazce.xlsx
- (16.15 KiB) Staženo 63 x
- Branscombe
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Díky moc, nakonec jsem to udělal bez grafu za pomoci posunu obrazců, ale třeba se ke grafu vrátím když to nebude vyhovovat..
Moje řešení v příloze (zatím bez ošetření podmínek a dalšího a funkční pro první dva řádky)
Moje řešení v příloze (zatím bez ošetření podmínek a dalšího a funkční pro první dva řádky)
- Přílohy
-
- Obrazce.xlsm
- (27.24 KiB) Staženo 45 x
No, jestli budete potrebovat spoustu projektu, tak to asi nebude uplne jednoduche s pridavanim a upravovanim tvaru - myslim, ze graf je elegantnejsi reseni... a vypada to uplne stejne...
- Branscombe
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Jo jo, to je pravda, ale všechno má svoje výhody i nevýhody. Nastíním obě možnosti řešení těm co s tím budou pracovat a uvidíme ...
- Branscombe
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Zkouším ten XY bodový graf a nějak mi to nefunguje. Zkopíroval jsem ho jinam, změnil zdroj a stále se mi nezobrazují hodnoty v grafu. Ještě s tím budu bojovat dokud nenajdu rozdíl v těch datech ... :-/
Když mám data stejná, zdrojová data se zobrazí jednou jako datum ve formátu dd.mm.rrrr a jednou jako mm-rrrr, proč ?
Když mám data stejná, zdrojová data se zobrazí jednou jako datum ve formátu dd.mm.rrrr a jednou jako mm-rrrr, proč ?
- Branscombe
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
jak zapsat data, aby se zobrazila jako mm-rrrr a ne dd.mm.rrrr ? Kde je ten háček ? :-/ Formát buněk je stejný, bude to někde v grafu, ale nějak netuším kde ...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4811
-
od Riviera kid