Excel 2010 - kopírování podm. formátování pomocí vzorce Vyřešeno

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

metropolisCZ
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Excel 2010 - kopírování podm. formátování pomocí vzorce  Vyřešeno

Příspěvekod metropolisCZ » 31 srp 2012 10:45

Zdravím vás,

mám takový problém s kopírováním podmíněného formátování pomocí vzorce.
Nejdříve popíšu, příklad je pak v příloze.

V tabulce se porovnává výsledek a tip zápasu. Ve sloupcích F a J se vypíše 1/0/2 podle vítěze; nebo 3, resp. 4, pokud není vyplněno.
Ve sloupcích K a L se potom vypisují body: ve sloupci K 1/0 bod(ů) podle rovnosti sloupců F a J; ve sloupci L potom případně další 2 body za přesně tipnutý výsledek.

Teď k tomu podmíněnému formátování - tip výsledku (celkem 3 sloupce) se vybarví žlutě, pokud tipař získal 1 bod (řádek 4) nebo zeleně, pokud získal i dodatečné 2 body (řádek 5). Zůstává bez formátu, pokud je bez bodu (řádek 6). Jde o to, že bych rád nakopíroval tento vzorek i do dalších řádků, ale nejde mi to. Pokud jsou ve vzorci obsaženy "$", je jasné proč. Když symbol "$" odstraním, kopírování se změnou čísel řádků je možné, avšak vybarví se mi pouze jeden sloupec ze tří (řádek 7).

Předem díky za radu.
Přílohy
Příklad.xlsx
(13.75 KiB) Staženo 52 x
ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II | AMD Ryzen 5 5600 | Endorfy Fera 5 ARGB | SAPPHIRE PULSE Radeon RX 6700 XT | Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast RGB | Samsung 980 PRO 1TB + Samsung 970 EVO PLUS 2TB | Fractal Design Pop Mini Air RGB Black | GIGABYTE UD750GM | 24" ASUS TUF Gaming VG249Q | W11

Reklama
Azuzula
Level 3
Level 3
Pohlaví: Žena
Stav:
Kontakt:

Re: Excel 2010 - kopírování podm. formátování pomocí vzorce

Příspěvekod Azuzula » 31 srp 2012 12:27

Nevím, jak se vám povedlo ty vzorce takhle upravit, ale ve vzorci má být znak dolaru jen před písmenem a ne před číslem, potom se už snadno kopíruje ve sloupku dál, nebo se dá změnit rozsah v políčkách "Platí pro"
podm. form..JPG
Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.

metropolisCZ
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod metropolisCZ » 31 srp 2012 13:18

Díky, už to funguje.
Můžu na Vás mít ještě jeden dotaz, prosím? :smile:

Tentokrát se jedná o četnosti. Viz příklad v příloze. Potřebuji vypsat počet "jedniček" a počet "dvojek" z dané oblasti. Nějak mi tam haprují ty množiny.
Přílohy
Příklad.xlsx
(9.24 KiB) Staženo 28 x
ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II | AMD Ryzen 5 5600 | Endorfy Fera 5 ARGB | SAPPHIRE PULSE Radeon RX 6700 XT | Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast RGB | Samsung 980 PRO 1TB + Samsung 970 EVO PLUS 2TB | Fractal Design Pop Mini Air RGB Black | GIGABYTE UD750GM | 24" ASUS TUF Gaming VG249Q | W11

Branscombe
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Branscombe » 31 srp 2012 13:28

Co takhle požít "countif" ? Do buňky C10 vložte "=COUNTIF(C3:C9;"1")", obdobně pro C11 "=COUNTIF(C3:C9;"2")"

Azuzula
Level 3
Level 3
Pohlaví: Žena
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Azuzula » 31 srp 2012 13:38

Funkce ČETNOSTI je maticový vzorec na počítání intervalu jak jsem se dozvěděla z nápovědy tudíž to ani nemůže fungovat.
Na počítání množství výskytu je dobrá funkce DPOČET2 jeho zápis je trochu složitější, tak jsem ho zapsala přímo do sešitu.
Přílohy
Příklad.xlsx
(9.41 KiB) Staženo 42 x
Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.

metropolisCZ
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod metropolisCZ » 31 srp 2012 13:56

Díky za vysvětlení a pomoc, už je to ok. Mějte se a pěkný víkend.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Kancelářské balíky”