Dobrý den,
potřebovala bych poradit, jestli ve wordu nebo excelu existuje nějaká šablona, která by umožňovala vkládat obrázky v určité velikosti a umístění.
Snažím se připravit nabídkový list, který obsahuje několik fotek produktů. Nabídkový list má pevnou strukturu a obměňovat se bude pouze pár informací a fotky produktů, vše má ale pevné umístění, rozměry fotek jsou stejné, atd.. Jde mi tedy o to, jestli se dá nějak zařídit, abych nemusela fotky po vložení jednotlivě zmenšovat a pak ještě štelovat, aby byly na správném místě.
Můj popis věci je asi dost zmatený, ale doufám, že přeci jen někdo pochopí, co potřebuju a třeba i poradí.
Díky.
Obrázky ve wordu/excelu
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Obrázky ve wordu/excelu
tak velikost obrazku nastav v nejakem editoru at je mas stejne (urcite to pujde v nejakem programu davkove) a obrazek se ti vlozi tam kde ti blika kurzor
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Díky za pokus, ale moc mi to nepomohlo.. jde mi právě o to, jak zajistit, aby se mi nevkládál obrázek tam, kde mi bliká kurzor, ale do nastavených míst.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Ve Wordu klikni na obrazek pravym tlacitkem, tam dej format obrazku a najdi tam umisteni. V umisteni dej aby byl za nebo pred textem a pak si ho uz muzes libovolne presouvat
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Díky za radu. Tohle všechno je mi jasné - jak jednotlivě obrázek vložit, jak ho ve wordu zmenšit a přesunout. Jde mi ale o to, jestli se to dá nějak zjednodušit, protože těch obrázků potřebuju vložit víc a nechci je jednotlivě vkládat, pak zmenšovat a pak ještě přesouvat. Chtěla jsem to nějak zeefektivnit a ulehčit.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Nic jineho mne nenapada. Jedine si s tim dat takhle praci.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
V excelu by to šlo celkem snadno makrem, už se tady pár takových dělalo. Pokud chcete, dejte sem do přílohy nějaký ukázkový soubor jak to má vypadat a pak už bude snadné to makro napsat.
Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak odstranit zelená čísla ve wordu Příloha(y)
od symetrala » 14 zář 2024 13:54 » v Kancelářské balíky - 3
- 3365
-
od elninoslov
Zobrazit poslední příspěvek
15 zář 2024 09:27
-
-
-
Jak odstranit zaškrtávací ikonu (prázdný čtverec) ve WORDU? Příloha(y)
od Zabral688 » 08 pro 2024 12:20 » v Kancelářské balíky - 9
- 4055
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
09 pro 2024 08:27
-
-
- 1
- 3341
-
od Grimm