Dobré odpoledne,
v příloze je příklad vložených "obrazců", které ve výsledku tvoří velkého pavouka. Chtěl jsem se zeptat, nešlo by v excelu nějak udělat to, aby text uvedený v obrazcích byl propojený s buňkou (dle obrazce) v dalším listu? = aby při změně textu u obrazce na listu Data se text změnil i v obrazci. Případně třeba pomocí VBA,při stisku by se text aktualizoval.
Děkuji za pomoc, Pavel
Excel-obazce-automatický text
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Excel-obazce-automatický text
- Přílohy
-
- Obrazce-odkaz na text.xlsx
- příloha
- (11.79 KiB) Staženo 24 x
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Excel-obazce-automatický text
Například takto: předpokládám tlačítko CommandButton1 na listě. Natvrdo sjem vybral jedenobdelník.
Nešlo by využít při tvorbě SmartArt http://office.lasakovi.com/excel/vlozit ... xcel-2010/
Kód: Vybrat vše
Private Sub CommandButton1_Click()
hodnota = Worksheets("DATA").Range("B2").Value
ActiveSheet.Shapes.Range(Array("Rectangle 1")).Select
Selection.ShapeRange(1).TextFrame2.TextRange.Characters.Text = hodnota
End Sub
Nešlo by využít při tvorbě SmartArt http://office.lasakovi.com/excel/vlozit ... xcel-2010/
- Přílohy
-
- Obrazce-odkaz na text-LASAK.xlsm
- (24.4 KiB) Staženo 30 x
Více o kancelářském balíku MS Office na http://office.lasakovi.com/ (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook, Project, OneNote)
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Excel-obazce-automatický text
Ahoj,
děkuji za doplnění, jen jestli jsem to dobře vyzkoušel, tak bych teda měl pro každý "obrazec" udělat zvlášť kód?? Nebo by šlo, aby byla jedna "funkce", která by vyhledala název obrazce v určitém sloupci a pokud se obrazec stejného názvu nachází přiřadilo daný text z druhého sloupce? Já když budu mít třeba 40,50 obrazců, bylo by to tak lehčí a abych se nemusel s každým vypisovat, šlo by aby i byla "funkce" naopak, že by po stisku vypsal do dané oblasti všechny nacházející se obrazce (názvy jejich) a vedle toho i vypsal text, který aktuálně obrazec obsahuje?
Používám práve určité podklady ze kterých beru obrazce (defakto i tuto přiloženou metodu, které se zatím držím
),tak že mají různé názvy a tím odpovídám i na druhý nápad ohledně SmartArt, proč nepoužívám SmartArt.
Na SmartArt jsem teda koukal a nevím si moc rady, který bych měl nejlépe využít na "strom", který je na principu viz,nová příloha. Je to popis určité činosti aplikace, která háže "otázky" k nim následně ukáže "možnosti" a na základě dané "možnosti" pak provádí akci, uživatel nevidí co bude provádět na základě výběru možnosti, ale ve stromu musím mít uvedeno....
děkuji za doplnění, jen jestli jsem to dobře vyzkoušel, tak bych teda měl pro každý "obrazec" udělat zvlášť kód?? Nebo by šlo, aby byla jedna "funkce", která by vyhledala název obrazce v určitém sloupci a pokud se obrazec stejného názvu nachází přiřadilo daný text z druhého sloupce? Já když budu mít třeba 40,50 obrazců, bylo by to tak lehčí a abych se nemusel s každým vypisovat, šlo by aby i byla "funkce" naopak, že by po stisku vypsal do dané oblasti všechny nacházející se obrazce (názvy jejich) a vedle toho i vypsal text, který aktuálně obrazec obsahuje?
Používám práve určité podklady ze kterých beru obrazce (defakto i tuto přiloženou metodu, které se zatím držím

Na SmartArt jsem teda koukal a nevím si moc rady, který bych měl nejlépe využít na "strom", který je na principu viz,nová příloha. Je to popis určité činosti aplikace, která háže "otázky" k nim následně ukáže "možnosti" a na základě dané "možnosti" pak provádí akci, uživatel nevidí co bude provádět na základě výběru možnosti, ale ve stromu musím mít uvedeno....
- Přílohy
-
- priklad stromu2.xlsx
- (17.83 KiB) Staženo 30 x
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4812
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
02 zář 2024 16:21
-
-
-
Windows Update automaticky přepisuje ovladače grafiky. Příloha(y)
od kellne » 19 led 2025 17:02 » v Windows 11, 10, 8... - 9
- 4672
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
22 led 2025 11:01
-
-
-
Telefon s opětovně automaticky nepřipojí přes Bluetooth k autu
od Peťa » 12 pro 2024 13:55 » v Vše ostatní (z oblasti IT) - 0
- 18554