Dobrý den,
prosím vás o radu. Potřebovala bych něco takového
SELECT Pole1, Pole2, Pole3, XXX(Pole4) from TABULKA 1
GROUP BY Pole1, Pole2, Pole3
Pole4 je textové pole. Chápu, že by mohl vzniknout nekonečný text, ale to je věc druhá...
Existuje nějaká funkce XXX, která by mi spojila text svisle v tabulce? Nebo jak to obejít.
Není to jednorázová akce(jedna tabulka o pár řádcích), tudíž bych to potřebovala automaticky, ne "ručně" v Excelu.
Díky moc za vaše rady.
Lenka
Access - spojovací "agregační funkce" pro textová pole
Re: Access - spojovací "agregační funkce" pro textová pole
V dotazě Accessu vytvořte novou polé s názvem Trim([Field1]) & " " & Trim([Field2]) & " " & Trim([Field3])
Štučka, díky za odpověď, ale to bohužel není ono 
Potřebuju spojit hodnoty Pole4 svisle, tzn. jen hodnoty z pole4 z několika řádků (počet spojovaných řádků závisí na počtu shodných hodnot v ostatních polích1,2,3) a udělat z toho jeden řádek.
EDIT... doplňuji obrázek pro upřesnění.... Z tabulky A potřebuju dostat tabulku B...

Potřebuju spojit hodnoty Pole4 svisle, tzn. jen hodnoty z pole4 z několika řádků (počet spojovaných řádků závisí na počtu shodných hodnot v ostatních polích1,2,3) a udělat z toho jeden řádek.
EDIT... doplňuji obrázek pro upřesnění.... Z tabulky A potřebuju dostat tabulku B...
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zdravím,
už jsem taky několik pokusů tímto směrem vytvořil, co povíte na přiložený soubor?
Výsledek je v dotazu TabulkaA_KřížovýDotaz2.
S pozdravem
Karel Láska
už jsem taky několik pokusů tímto směrem vytvořil, co povíte na přiložený soubor?
Výsledek je v dotazu TabulkaA_KřížovýDotaz2.
S pozdravem
Karel Láska
- Přílohy
-
- Agregační_fce.zip
- (13.01 KiB) Staženo 91 x
Dobrý den,
to vypadá dobře! Díky. Doufám, že tedy nemá křížový dotaz nějaké omezení v počtu sloupců. Sloupců A,B,C,..... XXXXXX mi tam může vzniknout opravdu hodně.
Zkusím se tím prokousat. Díky moc.
Lenka
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Říj 2012 07:05) ---
Ještě mě ale napadá otázka.... půjde to pak spojit do jednoho textu? Počet sloupců A,B,C,... nebude vždy stejný (někdy 2 někdy 10)?
to vypadá dobře! Díky. Doufám, že tedy nemá křížový dotaz nějaké omezení v počtu sloupců. Sloupců A,B,C,..... XXXXXX mi tam může vzniknout opravdu hodně.
Zkusím se tím prokousat. Díky moc.
Lenka
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Říj 2012 07:05) ---
Ještě mě ale napadá otázka.... půjde to pak spojit do jednoho textu? Počet sloupců A,B,C,... nebude vždy stejný (někdy 2 někdy 10)?
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zdravím,
spojení těchto vzniklých textů je pro mě přímo v Accessu neznámou (jednoduše) a zatím jsem to řešil exportem do excelu a spojením.
Pokud nebudou sloupce přibývat , v našem případě parcely, tak to půjde sečíst dotazem..
S pozdravem Karel
spojení těchto vzniklých textů je pro mě přímo v Accessu neznámou (jednoduše) a zatím jsem to řešil exportem do excelu a spojením.
Pokud nebudou sloupce přibývat , v našem případě parcely, tak to půjde sečíst dotazem..
S pozdravem Karel
Vezměte tyto informace jako příklad.
Aby bylo možno vše udělat s pomocí Accessu, je třeba přidat jako modul "Public Function ConcatRelated" z odkazu
http://www.access-programmers.co.uk/for ... p?t=208010.
Ukázkový dotaz se speciální funkce ConcatRelated vezměte s příložených screenshotů.
Aby bylo možno vše udělat s pomocí Accessu, je třeba přidat jako modul "Public Function ConcatRelated" z odkazu
http://www.access-programmers.co.uk/for ... p?t=208010.
Ukázkový dotaz se speciální funkce ConcatRelated vezměte s příložených screenshotů.
Díky za odpovědi.
S tím modulem to vypadá zajímavě, jen se obávám, že to asi nerozchodím, natož abych zjistila, jestli se to dá napasovat na ta moje data.
Díky.
S tím modulem to vypadá zajímavě, jen se obávám, že to asi nerozchodím, natož abych zjistila, jestli se to dá napasovat na ta moje data.
Díky.
Ten modul je vzor programování, který vytváří funkci ConcatRelated. Tato funkce spojuje texty v jednom sloupci v souladu s textemy v jiných sloupcích.
Re: Access - funkce pro textová pole
Dobrý den, prosím o postup či funkci, jak v Accessu rozdělit text sloupce s oddělovačem "," do sloupců - př.: "Nádražní 8, 505 62 Pardubice" na "Nádražní 8" |"505 62 Pardubice".
Děkuji za pomoc.
Děkuji za pomoc.
Address1: Left([Address],Instr([Address],",")-1)
Address2: Mid([Address],Instr([Address],",")+1)
Řešení v dotazu přiloženého souboru.
Address2: Mid([Address],Instr([Address],",")+1)
Řešení v dotazu přiloženého souboru.
- Přílohy
-
- Database1.rar
- (17.63 KiB) Staženo 74 x
Moc díky za rychlou odpověď.