Zdravím .
1.Chcem sa spýtať či je možný výpis položiek uložených v jednej bunek do jednotlivých - samostatných buniek.
V prílohe tabulka s ktorej potrebujem vypísať položky. Tá tabulka nejde upravovať ten výpis je z externého zdroja na ktorý nemám dosah.
Výpis viacerých hodnôt s jednej bunky Vyřešeno
Výpis viacerých hodnôt s jednej bunky
- Přílohy
-
- test1.xlsm
- (12.21 KiB) Staženo 18 x
Naposledy upravil(a) fire150 dne 03 led 2013 19:54, celkem upraveno 1 x.
Re: Výpis viacerých hodnôt s jednej bunky
Zdravím,
ad 1) vypiš (můžu tykat?), prosím Tě, konkrétně, jak má vypadat ten výsledek. "Atď." je dost široký pojem.
Dobré by bylo v 1. řádku vypsat názvy sloupečků (např. Dátum) a do dalšího řádku konkrétní hodnoty z toho testu.
Pokud má být výsledkem udělat z formuláře seznam, tak na to stačí Ctrl+C a "Vložit jinak - Propojení" do těch požadovaných buněk. Jestli je ale požadavek, že z jedné zdrojové buňky se má vytvořit x nových buněk, tak na to bude muset být nějaký složitější vzorec.
ad 1) vypiš (můžu tykat?), prosím Tě, konkrétně, jak má vypadat ten výsledek. "Atď." je dost široký pojem.
Dobré by bylo v 1. řádku vypsat názvy sloupečků (např. Dátum) a do dalšího řádku konkrétní hodnoty z toho testu.
Pokud má být výsledkem udělat z formuláře seznam, tak na to stačí Ctrl+C a "Vložit jinak - Propojení" do těch požadovaných buněk. Jestli je ale požadavek, že z jedné zdrojové buňky se má vytvořit x nových buněk, tak na to bude muset být nějaký složitější vzorec.
Dík za reakciu. V prílohe sú barevne označené bunky. Tá tabulka je generovaná PHP scriptom s intranetu a nemôžem ju upraviť. Každý deň musím vypísať do formulára na intranete kto je v práci, kto má dovolenku atď. Následne je vygenerovaná tabuľka v liste "data". Z nej potrebujem vytiahnuť len mená ( bez údajov v zátvorkách za menom ) na ďalšie tri tlačivá a to si chcem práve zjednodušiť - teraz musím manuálne vypisovať tri ďalšie tlačivá. Chcel by som ak je to možné aby sa po vypísaní (vygenerovaní tabuľky v "data" ) natiahli potrebné údaje do pripravených tlačív ( tie majú rovnaké rozloženie každý deň ) - navazuje to na príspevok vyššie http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=35&t=99910 = jedno s tlačív .
Je mi jedno či bude treba pridať hárok, stĺpce či riadky - dôležitý je výstup do tlačív.
Je mi jedno či bude treba pridať hárok, stĺpce či riadky - dôležitý je výstup do tlačív.
- Přílohy
-
- test1.xlsm
- (14.91 KiB) Staženo 15 x
Zatím jsem řešil ta jména z listu Data. Potřebuji tam nějaké pomocné buňky, tak jsem vytvořil nový list "Seznam".
Každá položka z formuláře zasahuje do 3 řádků (2 řádky pomocné se pak mohou skrýt). Nechal jsem odkrytý blok pro položku "Na zmene". Snad z toho bude pochopitelné jak to udělat pro ostatní položky, ty vzorce by mělo stačit rozkopírovat.
Jen je tam potřeba zadat číslo sloupce, ve kterém se ta která položka nachází.
Pokud by vadily ty skryté řádky, tak by se udělal ještě jeden list (Seznam2) a tam by se udělalo propojením nebo přes SVYHLEDAT().
Nad tím dalším listem jsem zatím nepřemýšlel. Tam bych si asi udělal seznam těch řidičů, každému bych přidělil nějaké ID (od 1, krok 1), náhodně bych vygeneroval ID prvního řidiče, možná ještě posun (nebo bych nechal konstantu třeba 3) a podle toho bych je tam doplňoval.
Každá položka z formuláře zasahuje do 3 řádků (2 řádky pomocné se pak mohou skrýt). Nechal jsem odkrytý blok pro položku "Na zmene". Snad z toho bude pochopitelné jak to udělat pro ostatní položky, ty vzorce by mělo stačit rozkopírovat.
Jen je tam potřeba zadat číslo sloupce, ve kterém se ta která položka nachází.
Pokud by vadily ty skryté řádky, tak by se udělal ještě jeden list (Seznam2) a tam by se udělalo propojením nebo přes SVYHLEDAT().
Nad tím dalším listem jsem zatím nepřemýšlel. Tam bych si asi udělal seznam těch řidičů, každému bych přidělil nějaké ID (od 1, krok 1), náhodně bych vygeneroval ID prvního řidiče, možná ještě posun (nebo bych nechal konstantu třeba 3) a podle toho bych je tam doplňoval.
- Přílohy
-
- test1.xlsm
- (21.04 KiB) Staženo 24 x
Re: Výpis viacerých hodnôt s jednej bunky Vyřešeno
Veľmi pekne ďakujem. To by mohlo stačiť. Tých vodičov poriešim s generátorom asi nejak takto:
http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=35&t=99910
Ešte raz dík moc.

http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=35&t=99910
Ešte raz dík moc.