Já Ti doporučuju vybírat si konzoli podle exkluzivních her.
PS4 - Killzone, DriveClub, Gran Turismo, God of War, The Order 1886, Deep Down, Infamous, Naughty Dog (Uncharted, The Last of Us) dělají na něčem novém, ...
Xbox One - Forza, Ryse, Halo, Titanfall, Fable, ...
Taky ber v úvahu, že pokud Ti jde o FPS, tak výkonově je na tom líp PS4. Navíc na PS4 jedou skoro všechny hry na 1080p, ale u Xboxu ani exkluzivní Ryse nejede na full HD. Například Tomb Raider jede na obou krabičkách na full HD, ale PS4 na 60 FPS a Xbox na 30 FPS.
Ovladač mi ale lepší přijde ten Xboxovej - je to jen upravenej starej pro 360ku, akorát se triggery líp mačkají, protože jsou větší a vibrujou, což je dokonalý. Na druhou stranu ten PS4kovej je taky dobrej, konečně Sony něco změnila (i když ta dotyková ploška je useless), ale mě osobně víc vyhovuje ta analogová páčka prohozená s D-padem, jako je to u Xboxu.
Pohybový ovládání je taky lepší u Xboxu.
Já to vnímám tak, že PS4 je herní krabička s pár funkcema navíc. Kdežto Xbox je multimediální krabička se spoustou fičurek (a ty zajímavější - NetFlix, nefungují v ČR), která zároveň umožnuje hrát.
Osobní dojem:
Mám obě tyhle krabičky a momentálně využívám spíš Xbox, protože je na něj zatím víc zajímavých her. Na obě platformy mám jen Tomb Raidera a když ho zapnu na PS4 a chvilku po tom na Xboxu, tak nepociťuju nějakej rozdíl (jsou to buď jen čísla na papíře, nebo jsem slepej, nebo nenáročnej) a to ani v grafice, že bych si řekl, tady to vypadá líp a tam hůř. A to rozlišení, třeba Ryse jede jen na 900p a vypadá to skvěle.
Další rozhudující kritérium je asi cena - tady celkem vede Sony, protože Xbox si prostě nemůžeš koupit bez Kinectu.
OT: To srovnání grafiky South Parku je TOP