Zdravím.
Před týdnem jsem si kupoval nový notebook (odkaz do prodejny zde).
Má 8 GB RAM, 1 TB HDD, 2 GB AMD Grafika, procesor 4 jádro, 1,9GHz s TurboBoostem na 2,8.
Samozřejmě jsem věděl, že s ním žádný velký kousky provádět nebudu, ale i tak jsem byl docela zaskočen.
Předtím jsem měl Acer s 3 GB RAM a s grafikou ATI Mobility Radeon HD 5470, která měla tuším 512 MB. Na něm jsem rozjel například CoD 4 v Multiplayeru na cca 35-40 FPS.
Když jsem instaloval CoD 4 i na nový notebook, tak jsem si úplně rochňal blahem, kolik budu mít FPS... Ale pravda byla jiná. Šlapu na 35+-, když přede mnou něco bouchne tak jdu na 20. A to upozorňuji, že jsem si i veškeré detaily stáhl na minimum.
Tohle mě docela vystrašilo. CoD 4 je hra stará skoro jako Jeruzalém a mě šlapala snad i líp na starém ntb.
Problém se dá najít i u dalších her, kupříkladu LoL, kde mám kolem 60 FPS na střední detaily. Což mi ani nevadí, ale taky si myslím, že by to šlo líp.
Proto bych se rád zeptal, jestli není někde nějaká chyba, nebo jsem si vážně koupil takovou slabou šunku.
Předem díky za veškeré odpovědi.
Malé FPS při hraní her Vyřešeno
Re: Malé FPS při hraní her
Největší chybu si udělal asi tím že sis koupil ntb s amd (Amd hodně topí,a podlě mně se do ntb vubec nehodí,takže riskuješ i to že ti shoří procesor). Takže to nejspíš bude tím že se CPU přehřívá a potom je malý výkon.Mimochodem jaký si měl CPU v předchozím ntb?
EDIT:Nebo ještě špatné ovladače skus reinstalovat....
EDIT:Nebo ještě špatné ovladače skus reinstalovat....
Toho hroznýho tepla od větráčku jsem si taky všiml a na druhej den koupil chladící podložku. Zespod je úplně studenej, ale jen ze strany na větráku je lehce horkej, ale to mi přišlo normální vzhledem k odvodu tepla.
Na starém ntb bylo 2,2 GHz.
V těch ovladačích se za chvíli zkusím pohrabat a napíšu jak to dopadlo.
Na starém ntb bylo 2,2 GHz.
V těch ovladačích se za chvíli zkusím pohrabat a napíšu jak to dopadlo.
Zapni HeavyLoad na 10min, posli screen z HWMonitoru.
Tak jsem za účelem reinstalace ovladačů stáhnul nějakej program od AMD na kontrolu a nějak začínám přemýšlet, že mám možná ten TurboBoost vypnutej... 
Ten test na HeavyLoadu mám zapnout při hraní, že?
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Kvě 2014 11:30) ---
AHA! Tak jsem už asi zjistil problém. Spíš určitě.
Ráno jsem poletoval s ntb všude po bytě a teď jsem si sedl, že si zahraju. Najednou mi to jelo přes 90 FPS a to pořád. Tak jsem si říkal co se děje, že by to spravil ten program od AMD? Ne, notebook byl vypojenej z napájení. Tak jsem zase zapojil nabíječku a hned mi to kleslo na těch 30... Vypojil a zase 90+. Co tam může být za problém? Je to na reklamaci?
/EDIT: Koukal jsem na netu co s tím. Vykoukal jsem, že mám změnit nastavení schématu při nabíjení. Dokonce i s mým antitalentem jsem našel, kde se to nastavuje, ale vůbec se v tom nevyznám. (ten příspěvek ohledně stejného problému založil člověk se stejným ntb)

Ten test na HeavyLoadu mám zapnout při hraní, že?
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Kvě 2014 11:30) ---
AHA! Tak jsem už asi zjistil problém. Spíš určitě.
Ráno jsem poletoval s ntb všude po bytě a teď jsem si sedl, že si zahraju. Najednou mi to jelo přes 90 FPS a to pořád. Tak jsem si říkal co se děje, že by to spravil ten program od AMD? Ne, notebook byl vypojenej z napájení. Tak jsem zase zapojil nabíječku a hned mi to kleslo na těch 30... Vypojil a zase 90+. Co tam může být za problém? Je to na reklamaci?
/EDIT: Koukal jsem na netu co s tím. Vykoukal jsem, že mám změnit nastavení schématu při nabíjení. Dokonce i s mým antitalentem jsem našel, kde se to nastavuje, ale vůbec se v tom nevyznám. (ten příspěvek ohledně stejného problému založil člověk se stejným ntb)
- kingerdc
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Na reklamaci to není.. Jak jsi přikládal ten screen, kde se ti ukazuje výkon procesoru, tak to máš rozdělené na 2.
"Napájení ze sítě" a "Napájení pouze z baterie"... A to dá rozum.
Když budeš mít ntb pouze na baterii, tak nemáš zdroj k tomu, aby mohl počítač jet rychleji, protože se snaží za každou cenu vydržet co nejdýl a šetřit energii, kde se dá, a nejvíc právě na výkonu.
Já to mám s mým notebookem taky tak. Snad jenom ty extra herní za 50K+ mají ještě externí zdroj napájení, abys mohl hrát i bez zapojení do sítě. To je ale podle mě úplně zbytečný, když prakticky hraješ pořád na stejným místě, a většinou si rovnou sedáš k místu poblíž nějaké zásuvky.
A to AMD že topí... všechno topí.. Notebooky prostě nejsou na hry, což jsem pochopil až po tom co jsem si koupil. Po roce co mám novej ntb (a půl). Skoro stejná výbava jako tvůj, tak po roce prostě odejde, protože to netopí tim že to je AMD, ale proto, že je v notebooku namačkaný všechno u sebe.
PS: Na hraní pouze a jedině desktop.
"Napájení ze sítě" a "Napájení pouze z baterie"... A to dá rozum.
Když budeš mít ntb pouze na baterii, tak nemáš zdroj k tomu, aby mohl počítač jet rychleji, protože se snaží za každou cenu vydržet co nejdýl a šetřit energii, kde se dá, a nejvíc právě na výkonu.
Já to mám s mým notebookem taky tak. Snad jenom ty extra herní za 50K+ mají ještě externí zdroj napájení, abys mohl hrát i bez zapojení do sítě. To je ale podle mě úplně zbytečný, když prakticky hraješ pořád na stejným místě, a většinou si rovnou sedáš k místu poblíž nějaké zásuvky.
A to AMD že topí... všechno topí.. Notebooky prostě nejsou na hry, což jsem pochopil až po tom co jsem si koupil. Po roce co mám novej ntb (a půl). Skoro stejná výbava jako tvůj, tak po roce prostě odejde, protože to netopí tim že to je AMD, ale proto, že je v notebooku namačkaný všechno u sebe.
PS: Na hraní pouze a jedině desktop.
Acer Aspire 5560G
AMD Quad-Core Processor A6-3420M 2,40 Ghz
AMD Radeon™ HD6520G + 7670M with 1 GB Dedicated VRAM
8 GB DDR3
750 GB HDD
Windows 7 Home Premium 64-bit
AMD Quad-Core Processor A6-3420M 2,40 Ghz
AMD Radeon™ HD6520G + 7670M with 1 GB Dedicated VRAM
8 GB DDR3
750 GB HDD
Windows 7 Home Premium 64-bit
Tak jsem ještě hrabal kolem nastavení napájení a byla tam vybraná možnost na šetření baterie, takže to mi nejspíš při nabíjení shazovalo výkon.
Díky všem za jejich čas. Problém vyřešen.
Díky všem za jejich čas. Problém vyřešen.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 17
- 11371
-
od liborek
Zobrazit poslední příspěvek
28 úno 2025 15:39