Nestabilní rychlost
Nestabilní rychlost
Dobrý den, můj problém je v nestabilní rychlosti her s potřebou internetu (např. HotS, World of Warplanes, ...). Některý dny jsou úplně v pohodě a vše šlape jak má. Někdy mi ale skáče rychlost her z obvyklých 30 fps na 3. A pořád se to střídá třeba po 30 vteřinách. Prostě půl minuty vše jde a půl minuty mám skoro zamrzlou obrazovku. A potřeboval bych vědět jestli je chyba u mě (vir, ...) nebo u poskytovatele internetu. Wifinou to asi nebude protože jsme ji nedávnou měnili a ta stará to dělala taky. A stává se to kdykoliv nehledě na hodinu. Teď už všichni doma spí, ale dělá mi to pořád. Díky za radu.
Intel Core B940,RAM 4GB, HDD 500GB, NVIDIA GeForce GT520M 1GB VRAM, Windows 7
Re: Nestabilní rychlost
Rychlost vykreslování hry - framerate, v jednotkách FPS (frames per second), je ovlivněná výkonem počítače a rozhodně nemá nic společnýho
s kvalitou internetového připojení. Předně je třeba si rozmyslet, na co se chci zeptat! Taky nejsou uvedeny parametry toho PC/NTB.
s kvalitou internetového připojení. Předně je třeba si rozmyslet, na co se chci zeptat! Taky nejsou uvedeny parametry toho PC/NTB.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Ale minimální požadavky splňuji a je mi teda divné, že v některé dny tento problém nemám a nebo je jejich rozsah menší. Navíc mám zkušenost, že když na nějakou hru mám malý výkon (např. Battlefield 3) tak hra běží konstantně třeba na 5 fps a je nehratelná. Údržbu PC provádím pravidelně cca každý měsíc (update ovladačů, defragmentace disku, scan Avastem,CCleaner)
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Teploty, využití RAM při dropech?
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Teploty obou jader jsou při zaseknutí hry mezi 80-85 C. GPU je těsně pod 80 C. Využití RAM kolem 85%.
Nejsem si jistý, jestli ty parametry byly v podpisu už včera, ale teď už konečně vím, v čem je problém.
Přehřívání procesoru, naprosto jednoznačně. Parametr Tjunction z ofic. speficikací od Intelu hovoří za vše:
http://ark.intel.com/products/55626/Intel-Pentium-Processor-B940-2M-Cache-2_00-GHz
Procesor omezuje svůj výkon už při dosažení teplot nad 80°C, aby nepřesáhl tu Tjunction teplotu.
Takže nechat vyčistit chlazení. Hádám, že ten ntb není nejnovější a jestli chlazení ještě nebylo čištěno, tak jen profouknutí
stlačeným vzduchem nemusí pomoct (může tam být už dost silná vrstva prachu).
Přehřívání procesoru, naprosto jednoznačně. Parametr Tjunction z ofic. speficikací od Intelu hovoří za vše:
http://ark.intel.com/products/55626/Intel-Pentium-Processor-B940-2M-Cache-2_00-GHz
Procesor omezuje svůj výkon už při dosažení teplot nad 80°C, aby nepřesáhl tu Tjunction teplotu.
Takže nechat vyčistit chlazení. Hádám, že ten ntb není nejnovější a jestli chlazení ještě nebylo čištěno, tak jen profouknutí
stlačeným vzduchem nemusí pomoct (může tam být už dost silná vrstva prachu).
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Notebook už má 3 roky a čištění jsem zatím prováděl pouze stlačený vzduchem takže budete mít nejspíš pravdu, a bude to tím. Moc vám děkuji :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě - 6
- 4843
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
26 lis 2024 12:48
-