Jak spustit dosové hry ve větším okně? Umí to D-fend Reloaded?

A vše kolem nich…
(tipy na hry zdarma, dojmy, novinky..prostě vše co vás napadne)

Moderátoři: beather, Mods_senior

darkmarek
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 104
Registrován: srpen 18
Pohlaví: Muž

Jak spustit dosové hry ve větším okně? Umí to D-fend Reloaded?

Příspěvekod darkmarek » 20 zář 2022 18:41

Ahoj hra Lemmings se mě na notebooku s rozlišením 1920x1080 automaticky spustí ne úplně přes celou obrazovku. Chybí mě tato možnost u notebooku s rozlišením 1366x768. Jde nějak spouštět tyto hry ve větším okně a moci třeba i upravovat jeho velikost? Moc děkuji.

Reklama
darkmarek
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 104
Registrován: srpen 18
Pohlaví: Muž

Re: Jak spustit dosové hry ve větším okně? Umí to D-fend Reloaded?

Příspěvekod darkmarek » 21 zář 2022 09:49

Ahoj tak jsem na to přišel umí to D-fend Reloaded. Musíte mít nainstalovánu tu hru v tomto programu a vybrat možnost upravit a poté vlevo možnost grafická karta a poté to jde nastavit. Pro všechny milovníky starých her je to fakt super program!

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2971
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Jak spustit dosové hry ve větším okně? Umí to D-fend Reloaded?

Příspěvekod atari » 21 zář 2022 10:02

A lze tam nasimulovat nízkou rychlost procesoru? Některé hry DOS jsou na rychlých procesorech nehratelné.

darkmarek
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 104
Registrován: srpen 18
Pohlaví: Muž

Re: Jak spustit dosové hry ve větším okně? Umí to D-fend Reloaded?

Příspěvekod darkmarek » 21 zář 2022 15:57

Ano mělo by to jít. Vyberete možnost upravit a pak vlevo možnost CPU. Potom tam jsou nějaké možnosti a určitě jde i to o čem píšete. Zdá se že je to jeden z nejskvělejších programů pro staré hry. Jen nevím jak v okně spustit hru AOE 1. Jdou tam přidat i hry pro windows ale já vůbec nevím jak tyto hry spustit v okně. A program Upatch který vznikl pro AOE1 neuznávám.

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2971
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Jak spustit dosové hry ve větším okně? Umí to D-fend Reloaded?

Příspěvekod atari » 21 zář 2022 16:53

Já jsem již před lety nějaké hry DOS zkoušel, ale to na monitoru lítalo trak rychle, že se na to ani nedalo koukat. A ten můj emuláítor to zpomalit neuměl. A ještě jsem se nedostal k tomu, abych něco hledal a testoval, takže s tím praktické zkušenosti nemám.

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7245
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak spustit dosové hry ve větším okně? Umí to D-fend Reloaded?

Příspěvekod faraon » 21 zář 2022 21:16

Zkusil jsi přepnout do fullscreenu pomocí Alt+Enter? Rychlost emulace se mění i za běhu například pomocí Ctrl+F11 a Ctrl+F12.

Mimochodem, máš nějaký vážný důvod proč to nespustit přímo v DOSBoxu a srát to přes nějaký vy3.14čený loader? Mohl by sis totiž udělat vlastní konfigurák s libovolným nastavením pro konkrétní program (je to textový soubor upravitelný i v tom nejjednodušší textovém editoru), případně i víc různých, a spouštět to přes dávkové soubory tak, jak zrovna uznáš za vhodné. Například s různým poměrem stran obrazovky.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 50175
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak spustit dosové hry ve větším okně? Umí to D-fend Reloaded?

Příspěvekod petr22 » 21 zář 2022 21:24

Presne k tomu slouzi D-Fend Reloaded, vytvari konfigurak pro kazdou hru zvlast.

Pro lidi co DOS nepamatuji a je to pro ne jen nejake cerne okno co problikne
je urceno graficke rozhrani na nastaveni DOSbox her, vsechny jeho funkce
samozrejmne umi i samotny DOSbox.

ALT+ENTER musi fungovat v samotnem DOSboxu.

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7245
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak spustit dosové hry ve větším okně? Umí to D-fend Reloaded?

Příspěvekod faraon » 21 zář 2022 22:58

Jestli problém nebude spíš v tom, že přečíst si manuál je nepřekonatelný problém, a změnit třeba v Poznámkovém bloku fullscreen=false na fullscreen=true nebo cycles=auto na cycles=200 černá magie. Natož umět napsat jeden vlastní řádek s příkazem a třemi parametry... :roll:
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 50175
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak spustit dosové hry ve větším okně? Umí to D-fend Reloaded?

Příspěvekod petr22 » 21 zář 2022 23:20

Lidi ani netusi, ze ta hra bezi v nejakem DOSboxu a ze tohle je jen jeho graficke rozhrani.

Klikani je jednodussi a prehlednejsi nez psat textove soubory.

Natoz treba konfigurovat v kazde DOS hre zvukovou kartu..... jeste ted si pamatuju, jak si kamarad
skoro pred 30 rokama koupil Gravis Ultrasound. Hral skvele, jenze fungoval jen ve 2 hrach ze 7 co mel :-)


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • odkaz v novém okně
    od PavelKilleR » 01 kvě 2022 19:04 » v Web-tipy a vaše weby
    1
    1317
    od zeus
    02 kvě 2022 10:04
  • Sháním softík, který by uměl otevírat program v okně.
    od Minapark » 04 pro 2021 14:07 » v Vše ostatní (sw)
    4
    1207
    od Minapark
    05 pro 2021 10:58
  • XP a jak ho spustit
    od Peva » 04 led 2022 19:07 » v Windows 10, 8, 7..
    38
    2421
    od ITCrowd
    24 led 2022 18:52
  • GTA V nelze spustit
    od tomasooo11 » 01 srp 2022 18:43 » v Hry
    0
    268
    od tomasooo11
    01 srp 2022 18:43
  • COD nejde spustit
    od Frank-frank » 31 bře 2022 11:34 » v Hry
    0
    610
    od Frank-frank
    31 bře 2022 11:34

Zpět na “Hry”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 8 hostů