Ale popořadě, zaprvé ta volnost, běhat si můžete opravdu kamkoliv, žádné načítání se nekoná a Vy tak můžete bezhlavě skákat po budovách, létat nebo jen tak si pobíhat mezi hloučky lidí. Navíc to je celkem snadné, když se Váš hrdina sám vyhýbá všem překážkám a pokud narazí na nějakou větší, např. na budovu, jednoduše na ní vyběhne. Dále je nutno zmínit nápad, který je sice opravdu dobrý, ale jak sami brzy poznáte, víceméně vše ze hry je odněkud okopírováno, ale co, komu to vadí. Např. převtělování do jiných lidí je opravdu hezky udělané a ve hře ho budete potřebovat hodně často.
I když na nějaké bugy sem ještě nenarazil, docela mě místama štve obtížnost. Na jednu stranu strašně lehké pasáže, kde zlikvidujete celou armádu pěšáků, tank a vrtulník během pár sekund a nic se Vám vlastně nestane. Ale na druhou se mi už stalo, že mě na střeše zabili dva vojáci s granátometem. Navíc i obtížnost vedlejších her je vcelku nevyrovnaná, avšak to nevadí, ptž za ně dostáváte jen body, stejně jako za splnění mise, a za ně si pak nakupujete vylepšení pro svého hrdinu. Rozhodně nemůžu říct, že se u této hry budete nudit. Možná se po čase dostaví stereotyp, těžko říct, mě to ale zatím stále baví..

Ale je to tak trochu i zklamání, ptž zpracování po grafické stránce není zas až tak úžasné, ne že by bylo špatné, to ne, jen by mohlo být lepší. Pokud bych to měl srovnat, tak GTA 4 je na tom rozhodně lépe. Ale zase na druhou stránku mi Prototype nepřijde nějak extra náročný na HW, což je rozhodně dobře. Další věc, mám odehráno cca. 6-7 hodin, tkž bych tipoval, že sem tak v půlce, ptž občas dělám i vedlejší úkoly, a už se pomalinku začínám ztrácet ve všech těch dovednostech a tlačítkách, která bych měl mačkat.
Navíc, občas je to takový chaos, že absolutně nevnímáte co se vlastně děje a jen bezhlavě mačkáte tlačítka, která Vás napadnou. A to asi není moc dobře, ptž pak z té hry nemáte téměř nic. Ale to jsou asi tak všechny mínusy, které sem zatím postřehl, tkž když to tak sečtu, hra za to stojí. Je to zase něco jiného a kdo má rád pořádné mlátičky plné krve, tohle je něco pro něho. Zajímavé je, že se od toho ne a ne odtrhnout..

Pokud nebudu mít co dělat, udělám pár screenů a hodím Vám je sem, pro představu.