Race Driver GRID - Problém

A vše kolem nich…
(tipy na hry zdarma, dojmy, novinky..prostě vše co vás napadne)

Moderátoři: beather, Mods_senior

x0rz
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Race Driver GRID - Problém

Příspěvekod x0rz » 12 črc 2009 16:28

Zdravím,
potřeboval bych pomoct vyřešit problém s grafikou v GRIDu. Před pár měsíci mi GRID na tomto PC se stejným OS fungoval bez problémů. Přestal jsem to hrát a těd jsem se k tomu chtěl vrátit. Když jsem to chtěl spustit vyskočila chybovka ohledně OpenAL, hledal jsem na netu a našel, že to chce nejakou jinou verzy. Tak jsem nainstaloval OpenAL a hra se rozjela, ale po uvodním herním videu se objevily jen takové barvné tvary. Zvuky normalně fungují a hra i reaguje na klávesnici. Nevim co se mohlo změnit od doby kdy mi to normálně fungovalo, možná jsem nainstaloval nějakou jinou hru a ta něco změnila, ale nevim.

Zatim jsem bezúspěšně zkoušel:
-Odinstalovat a nainstalovat hru.
-Nainstalovat starší ovladače GK verze 8.2, protože jsem se dočet v reademe že měli nekteré verze ovladaču pro ATI X1950 Pro problem s novějšíma ovladačema (ale ovladače jsem od doby kdy to šlapalo neměnil). Nepomohlo, tak jsem zase nainstaloval nejnovější.
-Odinstaloval jsem OpenAL a pak je znova nainstaloval
-Nainstaloval jsem DirectX co byly u hry. Nepomohlo to, tak jsem nainstaloval nejnovější co byly na netu.

Přikládam obrázek jak to v té hře vypáda:
Obrázek

Doufám, že mi někdo pomůže a předem děkuju.
OS : Windows Vista Ultimate 64-bit SP1 ; AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5000+ , RAM 4GB , Radeon X1950 Pro

Reklama
Mirek1
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Race Driver GRID - Problém

Příspěvekod Mirek1 » 12 črc 2009 18:04

Pokud můžeš,otevři bednu a podívej se jestli se ti točí všechny větráky/i na grafice/.Vypadá to na přehřívání komponent.
Odinstaluj hru a smaž vše v registrech od slova RACE DRIVER GRID.
Windows/Start/spustit/napíšeš REGEDIT/úpravy/najít-a píšeš výše název hry a Codemaster má taky složku :lol: :lama:
Nainstaluješ a dáš vědět.Jiné hry funguji?..nemusíš hned odpovídat..stačí až přídeš s výsledkem.

x0rz
nováček
Stav:

Příspěvekod x0rz » 13 črc 2009 00:45

Tak jsem znova odinstaloval, vymazal registry a nainstaloval a jak jsem předpokládal nepomohlo. Všechny větráky v casu se točí. Everestem jsem kontroloval teploty: CPU 35 - 40°C GK 55 - 60°C - Když PC nic nědělalo a 55 - 65°C 70 - 75°C - Když jsem hrál Burnout Paradise. Nevím jaké jsou normální.
Zkoušel jsem ostatní hry - CoD2 a CoD4, GTA SA, CS:Source a ty Burnouty a všechno v pohodě. Jen u těch CoDek mam jeden menší problem - pár dní mi obě codka, přestože mám nastavene rozlišení na nativní 1680x1050, tak písmo ve hře + ten obrázek když se načítá mapa nejsou ostré, vypadají asi jako kdyby to bylo hoztáhlé rozlišení 800x600. Začlo mi to dělat, ale později než se porouchal GRID (možná jsem to udělal když jsem se snažil grid spravit).
A jěště taková malá blbost co s tím možná souvisí. Mám už hodně douho ve Vistách nastavenéj spořič takové bublinky které se objeví přes to co je zrovna na obrazovce. Vždy bylo vše normálně ostré, ale nedávno se mi pod těma bublinkama začalo pozadí hrozně rozpixelovávat, ale bubliny zůstaly ostré. Je to jen taková blbost ale napadlo mě, jestli to s tim nesouvisí protože jsem nic nepřenastavoval a začlo to dělat samo.
OS : Windows Vista Ultimate 64-bit SP1 ; AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5000+ , RAM 4GB , Radeon X1950 Pro

x0rz
nováček
Stav:

Příspěvekod x0rz » 13 črc 2009 17:03

Tak jsem si ted stáhnul hru Cogs 1.0 jak o ni nekdo psal v topicu o hlavolamech a u ní mám taky problém s rozlišením písma a je to skoro nečitelné. Nevím jestli to nejak souvisí s tim gridem, ale nechtělo se mi zakládát nový článek, tak snad mi někdo poradí i s tímto.
Tady je obrázek. Písmo je rozmazané, přitom ostatní je normální.
Obrázek

Mirek1
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Mirek1 » 13 črc 2009 18:08

Takhle se tě zeptám.Jsou ty hry originální?jak GRID tak Cogs 1.0 ?.
Zkus jinou grafiku..pujčit od souseda :lol: koupit ..jinak bych zkoušel ovladače,starší atd..
Není ta vista problémová na hry?proč máš proboha 64bit..
No nic,povídej k tématu. :lama:

x0rz
nováček
Stav:

Příspěvekod x0rz » 13 črc 2009 21:29

Cogs neni originalní no ale je to jen taková 50mb hra a asi 5 lidem tady na foru ( když se mrkneš na topic "Za jak dlouho rozlousknete tento hlavolam?") to funguje normálně a nepředpokládám že by si to kupovali. A stějně mám stejnej problém i u těch Call of Duty 2 a 4, jak jsem psal nahoře. Jinou grafiku nevim kde bych sehnal, ale asi není poškozená když mi na tom ostatní hry šlapou,navíc jak jsem psal tak GRID mi na stejném PC tak před půl rokem šel. Takže myslim že to bude spíš něco softawaroveho. Jinak s Vistama jsem problemy zatim neměl, narozdíl od XP: 64-bit co jsem měl před tim. A proč 64-bit ? Proč ne když mám 64 procesor, ty 32-bitová verze by ho nevyužila ne ? Takže mi teď asi nezbývá než zkoušet ty ovladače...Jinak daj se sehnat i jinde než TADY ? Protože na X1950 tam mají jen 3 verze a ty starší tam nemaj ke stažení. Kdyby teda kohokoli cokoli napadlo, třeba že mám něco špatně nastavené nebo tak, tak dejte vědět.
Ještě jsem se chtěl zeptat, jak jsem psal výše ty teploty. Jsou normální ?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3390
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4031
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s fps spojený s gpu
    od Matyas.S » 02 pro 2024 20:30 » v Hry
    0
    2276
    od Matyas.S Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 20:30
  • Problém s fps v gta 5 online
    od Mladkov204 » 21 črc 2024 16:12 » v Hry