"Usínání" PC Vyřešeno

A vše kolem nich…
(tipy na hry zdarma, dojmy, novinky..prostě vše co vás napadne)

Moderátoři: beather, Mods_senior

jakubpolo
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

"Usínání" PC  Vyřešeno

Příspěvekod jakubpolo » 10 čer 2010 14:47

Dobrý den. Nejsem si zcela jist, zda se jedná o problém hardwarový nebo softwarový. Občas se mi u nějakých druhů her stává, že mě najednou "usne" PC. Nejsem si zcela jist, zda jde o klasické usínání, protože hudba hraje dál a monitor mě napíše nějakou hlášku (myslím, že něco v tom smyslu "máš mě zapnutý ale od PC nic nepřijímám" - ale nejsem si vůbec jist, že je to tato hláška!). Pokud vám to v něčem pomůže, stává se mě to u hry The Settlers 7 a myslím, že se mě to stávalo i u hry The Witcher.
Jaký druh hardwaru mám, jsem při registraci vyplnil. Nejsem počítačový expert, takže nevím, zda jsem tam napsal vše potřebné a vše srozumitelně. Windows mám Windows 7 64-bit. Problém mě trápil již před několika lety (to jsem měl Windows Vista), tzn. že přeinstalování Windowsů nepomohlo. Jak říkám, nejsem v tomto fundovaný, ale nemůže být třeba problém s BIOSem? Pokud ano, prosím o velmi podrobný postup, jak na to, protože s tím nemám vůbec žádné zkušenosti.

Děkuji

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: "Usínání" PC

Příspěvekod Žbeky » 10 čer 2010 15:17

Zkontroluj teploty HW monitorem z mého podpisu. Vypadá to na problém s grafickou kartou
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

jakubpolo
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod jakubpolo » 10 čer 2010 15:37

Obrázek

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 10 čer 2010 15:41

Jenom poznámka teploty nejsou málo ale také ne moc s výjimkou HDD ten má dost. Teploty bys měl měřit po nějaké době hraní aby se stačily všechny komponenty zahřát na maximum.

Chtělo ba to v bedně udělat pořádek - porovnat kabely aby se vzduch dostal také na HDD.

king-surf
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod king-surf » 10 čer 2010 15:47

Kup si nějaký přidavný větrák do bedny, www.alza.cz
Návod na HiJackThis log*HWMonitor*CCleaner*HWInfo

KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!

CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W

jakubpolo
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod jakubpolo » 10 čer 2010 15:51

Takže porovnat kabely, vyluxovat, to je vše? Nemám nechat třeba bednu otevřenou, nevracet tam potom to víko?
Je nezbytně nutné dokoupit ty větráky? Není to už nejnovější PC.
Myslíte tedy, že je problém v tomto? Nenapadá Vás ještě jiná varianta? Nemám třeba zkusit nějak nainstalovat ten novější BIOS nebo něco takového? Jsem ochoten udělat všemožné testy, všemožné programy. Jsem z toho celkem zoufalý, ten problém mě velmi vadí. Nejsem nějaký pravidelný hráč a tak když už dostanu chuť si zahrát, mrzí mě, že to není u některých her možné.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 10 čer 2010 15:58

Kabely a větrák. S Biosem to nemá nic společného a vysavačem nic neluxuj nebo uděláš víc škody než užitku. Kup si bombičku se stlačeným plynem a profoukni to. Třeba TENTO, ale jsou i levnější.

jakubpolo
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod jakubpolo » 10 čer 2010 16:57

Mnohokrát děkuji za rady! Pokud máte ještě nějaké nápady, tak sem s nimi :)

jakubpolo
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod jakubpolo » 10 čer 2010 23:05

Otevřel jsem víko a začal na to foukat normálním větrákem, co tu mám :-) Když dám větrák na MAX. tak se teplota sníží z 48°C na 36°C - a to jen tak brouzdám po internetu, nedělám nic náročného. Myslíte, že je toto dobré řešení? Nemůže se tak s PC něco stát, když na to tak razantně foukám? Je to jen vzduch, ale třeba to těm větráčkům v PC nedělá dobře nebo co já vím :roll:

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 10 čer 2010 23:12

To jen ukazuje, že výměna vzduchu v bedně je při zavření bedny nedostatečná a chtělo by to přidat ventilátor, nebo dva. Jinak by stolní ventilátor foukající do bedny při odebrané bočnici, neměl nic poškodit a je vidět, že to zlepšilo chlazení.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Zpět na “Hry”