Mám koupenou originální krabicovou verzi Mafia 2. Po zaregistrování na Steamu se hra naistalovala, stáhla nějakou aktualizaci a tvářila se jako že OK. Po spuštění (ze Steamu, nebo z adresáře hry) se objeví v liště ikona hry, na ploše malý úvodní obrázek Mafia. Pár vteřin modré kolečko ala Widle Wista & 7 a... nic. Již pár dní zkouším vše možné a nemohu to rozchodit. Zkoušel jsem několik ovladačů nVidia, nové PhyzX, nastavoval jsem grafiku na automatické přepnutí grafik, na natvrdo zapnutou nvidii, zkoušel jsem vypnout, zapnout PhyzX. Několikrát jsem hru odinstaloval - Revo-Uninstalerem a znovu nainstaloval. Zkoušel jsem spouštět v režimech kompatibility.
Nakonec z čirého zoufalství jsem zkusil hru cracknout. A nic, stále nic. Poslední co mě napadlo- hra prý jede na DirectX 9. Ve stroji mám DirectX 10. Zkusil jsem nainstalovat DirectX 9 a Widle zahlásily, že netřeba instalovat neboť v systému jsou DirectX stejné nebo vyšší verze.
Na tomto noťasu mi běhá např. Colin McRae Dirt2 na plné detaily bez jediného škubnutí. Hledám na fórech ale nic jsem nenašel.
Už nevím jak Mafii 2 rozchodit - prosím poraďte. Dííííííííííííík
Úprava příspěvku:
Před chvílí jsem objevil nový příspěvek, kde je doporučen test na http://cyri.systemrequirementslab.com/CYRI/
Test jsem provedl, vše OK. Problém je v tom, že tento nástroj vůbec nedetekuje mojí nVidii, přestože jsem ji před testem v nastavení zapnul nastálo, pouze Inteláckou integrovanou kartu. Tedy múj problém je zřejmě v ovladačích grafiky... Jelikož jsem už stahoval nové u kterých bylo uvedeno, že jsou optimalizovány i pro Mafia 2, zřejmě budu muset počkat na novější verzi ovladačů.
Mafia 2 nejde spustit na ASUS N61Jv Vyřešeno
Mafia 2 nejde spustit na ASUS N61Jv
Notebook Asus N61Jv, Intel Core i5-430M (2,27GHz, Turbo Boost 2,53GHz), 4GB RAM, nVidia GeForce 325M CUDA 1GB, Windows 7 Home Premium 64-bit
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Mafia 2 nejde spustit na ASUS N61Jv
Podívej se do BIOSu, zda je integrovaná GK zakázaná, i když by po nainstalování jiné GK, by tak měla být automaticky.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
No do BIOSu se sám hrabat nebudu... Natolik si něvěřím a moje angličtina taky hodně kulhá...
Ale integrovaná GK tam určitě zakázaná nebude. Tento stroj má systém nVidia Optimous, který podle potřeby přepíná mezi integrovanou a výkonnou GK kvůli spotřebě. Ale asi to není doladěné. U jiných her to funguje např.: Colin McRae Dirt2 nebo Fifa 10 běhají jak víno... Dík za odpověď!
Ale integrovaná GK tam určitě zakázaná nebude. Tento stroj má systém nVidia Optimous, který podle potřeby přepíná mezi integrovanou a výkonnou GK kvůli spotřebě. Ale asi to není doladěné. U jiných her to funguje např.: Colin McRae Dirt2 nebo Fifa 10 běhají jak víno... Dík za odpověď!
Notebook Asus N61Jv, Intel Core i5-430M (2,27GHz, Turbo Boost 2,53GHz), 4GB RAM, nVidia GeForce 325M CUDA 1GB, Windows 7 Home Premium 64-bit
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Podívat se můžeš a pokud tam nic nezměníš, tak se nic nestane. Nejlépe se podívej do manuálu k základní desce.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Mám stejný problém na stejné mašině, podařilo se ti nějak záležitost vyřešit? Já vyzkoušel snad všechno a nic 

Pořád nic. Včera jsem stáhl nejnovější ovladače na nVidii a nic. Stále nic... 

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud systým grafickou kartu nerozezná, nepomůže instalace ovladačů. Jednou z možností je, že je v BIOSu zakázaná (Disabled). Pomůže jen její povolení (Enabled)!
Mám řešení, které mi poradili v jiné disusi, všechno jede, užij si hru 
C/Users/vašejmeno/AppData/Local/2K Games/Mafia II/Saves/videocanfig otevře te v poznámkovym bloku, a přepište na -3 -14 1366 768 0 0 0 1 a uložte. ps: musíte dát zobrazit skryté soubory jinak některé složky nenajdete.

C/Users/vašejmeno/AppData/Local/2K Games/Mafia II/Saves/videocanfig otevře te v poznámkovym bloku, a přepište na -3 -14 1366 768 0 0 0 1 a uložte. ps: musíte dát zobrazit skryté soubory jinak některé složky nenajdete.
Re: Mafia 2 nejde spustit na ASUS N61Jv Vyřešeno
To vennaCZ: Tisícerý díííííík!!!! Už mi to běhá, dle tvého návodu! Heuréka!!!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 4728
-
od makojed
Zobrazit poslední příspěvek
21 led 2025 18:23