Dobrý den, mohl by mi někdo poradit? Je mi 12let 3 měsíce jsem pracoval s Karlem až teď jsem se rozhodl jít na Pascala ale nějak jsem nepochopil jak s ním pracovat poradil by mi někso prosím? Dík David
Nejprve si přečti pravidla tohoto fóra a příště nevkládej nový dotaz do cizího tématu - viz pravidla. Dotaz vložen samostatně s upraveným názvem. Děkuji za pochopení! Pic
Jak na Pascal?
Re: Jak vytvořit hru
A jak daleko jsi se s tím Karlem dopracoval? Zvládneš napsat program, který postaví kterýkoliv z těchhle domů, tak aby žádná jeho část neměla víc než dvanáct řádků? (Neboli algoritmizace, dekompozice, strukturování
)
Víš co jsou cykly, podmíněné větvení , rekurze, jak se používají a k čemu jsou dobré, nebo kdy je lepší se něčemu z nich vyhnout?
S Pascalem se dá začít úplně jednoduše, stáhneš si kompilátor, nainstaluješ ho, napíšeš program, pokusíš se ho zkompilovat a podle toho co ti to nahlásí za chyby, opravuješ tak dlouho, až tam žádné nejsou.
Je dobré mít po ruce nějakou učebnici, nejlépe se listuje v papírové, ale je možné zkoušet i různé návody a tutoriály z netu. Akorát že ty obvykle mívají dost mizernou úroveň, pokud to nejsou třeba skripta nějakého profesora, který podle nich Pascal vyučuje, jako tyhle: http://home.pf.jcu.cz/~edpo/program/program.html Jsou sice pro starý TurboPascal, ale většina věcí z nich platí úplně stejně i pro FreePascal.

Víš co jsou cykly, podmíněné větvení , rekurze, jak se používají a k čemu jsou dobré, nebo kdy je lepší se něčemu z nich vyhnout?
S Pascalem se dá začít úplně jednoduše, stáhneš si kompilátor, nainstaluješ ho, napíšeš program, pokusíš se ho zkompilovat a podle toho co ti to nahlásí za chyby, opravuješ tak dlouho, až tam žádné nejsou.

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)