battlefield 3 - lagy
Re: battlefield 3 - lagy
ted moc nechapu co mam zjistovat ale kdyz hraju tak na tom gpu-z je gpu-load 98% - screen mam z toho i log jestli ho chces videt...
Je to v pořádku, ta nVidia se nijak nepřehřívá a jede pořád stabilně.
V tom HWInfo to zjistíš na kartě, kde máš logo procesoru a grafiky. Dole pod logem CPU jsou barevný ukazatele
aktualního taktu CPU a vedle je ten takt ještě napsaný. Sleduj během hraní, jestli se takt drží na základní hodnotě
(nevím, co máš přesně za CPU, takže neznám tu základní hodnotu). Musíš hru dát do okna a upravit si to na obrazovce tak,
aby jsi do toho programu viděl během hraní.
V tom HWInfo to zjistíš na kartě, kde máš logo procesoru a grafiky. Dole pod logem CPU jsou barevný ukazatele
aktualního taktu CPU a vedle je ten takt ještě napsaný. Sleduj během hraní, jestli se takt drží na základní hodnotě
(nevím, co máš přesně za CPU, takže neznám tu základní hodnotu). Musíš hru dát do okna a upravit si to na obrazovce tak,
aby jsi do toho programu viděl během hraní.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
mam 2 monitory, takže v pohode.. jestli myslíš toto, tak to neni na stejný hodnotě, pořád to přeskakuje http://prntscr.com/1msvac
2194, 2793, 768, nevim co vse za cisla tam preskakuje
2194, 2793, 768, nevim co vse za cisla tam preskakuje

Ano, to je ono. Během hraní by se to mělo pořád držet zhruba takhle, jak to je teď.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
co tak koukam, tak vzdy kdyz se to lagne (tak kazdy 2 vteriny cca) tak to zezelena a snizi se hodnota
A přesně to odpovídá přehřívání! Jsme zas tam, kde jsme byli. Takže udělej to s HWMonitorem, co jsem Ti už psal.
Core i7Q jsou hold dost topící procesory a Y570 je známé tím, že i s i5 se velmi hodně zahřívalo.
Core i7Q jsou hold dost topící procesory a Y570 je známé tím, že i s i5 se velmi hodně zahřívalo.
po cca 7 minutach se hra zasekla uplne.. zamrzla.. tak sem to vyscreenoval... http://prntscr.com/1mt1m0
Ten procesor má podle specifikací intelu max. pracovní teplotu až 100°C, ale dosáhl jen 88°C.
Nijak zvlášť se teda nepřehřívá, ale problémy tam jsou. Možná bych zkusil v programu ThrottleStop.
Ovládání toho programu mco neznám, ale možná by stačilo vypnout Turbo (Disable Turbo) a pak by to mohlo běžet líp.
DOPLNĚNÍ: Ještě jedna věc mě napadla. Otevři Lenovo Energy Management a zkus tam vypnour režim šetření výkonu (Power Save).
Nijak zvlášť se teda nepřehřívá, ale problémy tam jsou. Možná bych zkusil v programu ThrottleStop.
Ovládání toho programu mco neznám, ale možná by stačilo vypnout Turbo (Disable Turbo) a pak by to mohlo běžet líp.
DOPLNĚNÍ: Ještě jedna věc mě napadla. Otevři Lenovo Energy Management a zkus tam vypnour režim šetření výkonu (Power Save).
energy managment mam na vysoky vykon vypnutou inteligentni usporu energie a nejvyssi rychlost procesoru na max... disable turbo dat nemuzu je to zasedly - nejde na to kliknout
V tom programu se taky dá nějak omezit výkon procesoru, ale při nesprávným nastavení by mohlo dojít i k poškození ntb.
Já teď nemám svůj ntb u sebe a na stolním PC to nemůžu vyzkoušet (je to jen pro Intel). Asi se budeš muset s tím sekáním smířit.
Já teď nemám svůj ntb u sebe a na stolním PC to nemůžu vyzkoušet (je to jen pro Intel). Asi se budeš muset s tím sekáním smířit.
.. takze se to seka protoze je moc vykonej nebo co?V tom programu se taky dá nějak omezit výkon procesoru

a se sekanim je ta hra na vyhozeni to se fakt neda...
Ne, to jsem ani netvrdil. Ta hra se seká, protože z nějakýho důvodu se během hraní omezuje výkon procesoru a tím
důvodem (kromě hraní bez připojenýho adaptéru) většinou bývá přehřívání. Výkon jsem chtěl omezit proto, aby se
ten procesor tolik nezahříval a nemusel pak kvůli tomu sám výkon omezovat.
důvodem (kromě hraní bez připojenýho adaptéru) většinou bývá přehřívání. Výkon jsem chtěl omezit proto, aby se
ten procesor tolik nezahříval a nemusel pak kvůli tomu sám výkon omezovat.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2275
-
od mk2442
Zobrazit poslední příspěvek
29 pro 2024 23:56