Zamrzá mi PC! Vyřešeno
- Teedok
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Zamrzá mi PC!
Přesně tak, spousta lidí posuzuje výkon počítače podle vzhledu a neví, že jsou uvnitř různé komponenty...Lidi nezajímají detaily, ale jestli to funguje tak jak má 

Freerapid 4ever
-
- Pohlaví:
Ale to je přece normální. Zde je to PC-Help a předpokládá se, že o tom PC každý něco ví, ale není to tak. Jsou to jen uživatelé. Asi každý má mmikrovlnku, ale všichni co je hnacím motorem. Nevíme.
Ten zdroj snad má 400 W, ne 135 W.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Podle googla by měl mít 400W. To je podle mě ale na tuto sestavu málo. Můžeš někde sehnat na půjčení druhý zdroj na zkoušku? Třeba od kamaráda. Nejlíp aspoň 500W
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, má 400W ale je tam napsaný že max. výkon je 135W
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To je kravina těch 135. Je to jako kdybych řekl, že má auto 400 koní, ale maximální výkon je 135 koní. Můžeš ten štítek vyfotit?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Nemůžu sehnat, bohužel... Je mi 13 a rodiče to kámošum nedovolej... takže se zdrojem bude problém...
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Jo, je to blbost s tim zdrojem... Blbě čtu... Je to 400W
1. Skús rukou teplotu počítača (krabice). Ak má príjemnú teplotu (skúšaj v časti nad zdrojom - teda hore a vzadu), pokračuj ďalej. Rukou skús, aký je teplý vzduch, ktorý fučí zo zadu skrinky.
2. Otvor skrinku počítača. Opatrne rukou vyskúšaj teplotu chladiča procesora (v zapnutom stave - pozor na ventilátor!). Ak páli natoľko, že sa nedá vydržať, je problém v málo výkonnom chladiči - je potrebné kúpiť lepší. Ak je chladič boxovaný, teda dodaný spolu s procesorom, tak tento problém asi nebude. Ešte by som vyskúšal aj funkciu, ktorá sa dá zapnúť v BIOSe - pri určitej teplote bude základná doska vydávať zvukové upozornenie.
3. Vypni počítač a pozri sa, či nemáš uvolnený chladič - správne nasadený chladič musí držať na procesore úplne pevne! Zisti od človeka, kto skladal PC, či je medzi chladičom a procesorom teplovodivá pasta. Ak nie, bezpodmienečnej si ju kúp a použi. Nanáša sa film o hrúbke len 0,1 mm!
4. Spusti PC v núdzovom režime (Save mode - pri spúšťaní stláčaj F8 a objaví sa v menu). Nechal ho bežať v núdrovom režime, ak nezmrzne, tak je problém v niektorom drivery. Ak zmrzne, je buď vadná doska, alebo treba použiť lepší chladič (možno stačí aj tá pasta).
2. Otvor skrinku počítača. Opatrne rukou vyskúšaj teplotu chladiča procesora (v zapnutom stave - pozor na ventilátor!). Ak páli natoľko, že sa nedá vydržať, je problém v málo výkonnom chladiči - je potrebné kúpiť lepší. Ak je chladič boxovaný, teda dodaný spolu s procesorom, tak tento problém asi nebude. Ešte by som vyskúšal aj funkciu, ktorá sa dá zapnúť v BIOSe - pri určitej teplote bude základná doska vydávať zvukové upozornenie.
3. Vypni počítač a pozri sa, či nemáš uvolnený chladič - správne nasadený chladič musí držať na procesore úplne pevne! Zisti od človeka, kto skladal PC, či je medzi chladičom a procesorom teplovodivá pasta. Ak nie, bezpodmienečnej si ju kúp a použi. Nanáša sa film o hrúbke len 0,1 mm!
4. Spusti PC v núdzovom režime (Save mode - pri spúšťaní stláčaj F8 a objaví sa v menu). Nechal ho bežať v núdrovom režime, ak nezmrzne, tak je problém v niektorom drivery. Ak zmrzne, je buď vadná doska, alebo treba použiť lepší chladič (možno stačí aj tá pasta).
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Vzduch fouká vlažný
- Chladič pálí jako čert - takže to bude nejspíše málo výkonný chladič
- v Nouzovém režimu nezamrzl
- Zítra dám PC do servisu a nechám vyměnit chladič + dát pastu
- Chladič pálí jako čert - takže to bude nejspíše málo výkonný chladič
- v Nouzovém režimu nezamrzl
- Zítra dám PC do servisu a nechám vyměnit chladič + dát pastu
- Flame
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To bude zřejmě nejlepší volba. 

CM HAF 912 / Z68X-UD3-B3 / 2500K + Noctua NH-U12P / GIGABYTE R787OC-2GD / Kingston 8GB Grey Series / Seasonic MII-620 / Logitech G400 / Microsoft SideWinder X4 / Ultimate x64 / LG Flatron IPS224
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ok, vyřešeno - bylo to větráním