Při hraní Dayz blbne internet Vyřešeno
- Microsheep
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Při hraní Dayz blbne internet
Jestli máš V4 (zespoda routeru se koukni), tak by to mělo být v pořádku, pokud nedošlo při aktualizace k nějakému problému.
to jsem kontroloval.
Je tam FCC ID : a nakonci čísla V4
jestli nastala chyba při té aktualizaci to nevím. ale myslím že ne, nic to nepsalo
Je tam FCC ID : a nakonci čísla V4
jestli nastala chyba při té aktualizaci to nevím. ale myslím že ne, nic to nepsalo
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ostiepok píše:ta hra(DayZ) blbne i když mám internet připojen na tvrdo, tudíž můžu mít internet od nasa a stejně to bude dělat
tos moh taky napsat hned, zrovna nedávno sem tu měl známýho, kterej měl podobnej problém v codku a ještě v prohlížeči mu to dělalo psí kusy, tam stačilo restartovat wifi modem a bylo to dobrý

no neva, aktualizace fw neni na škodu a musí fungovat normálně a bez potíží, jenomže tady se evidentně něco potento... a znova se opakovat nebudu, víš, co dělat

9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
hele, já ten novej router co jsi mě doporučil klidně koupím, pojedou na tom dva počítače + občas netbook.
Tak uvidíme, snad to půjde...
Nicméně, stále jsem nevyřešil ten hlavní problém, ikdyž už se docela bojím se na cokoliv zeptat, mohlo by to odnést něco cennějšího...
Tak uvidíme, snad to půjde...
Nicméně, stále jsem nevyřešil ten hlavní problém, ikdyž už se docela bojím se na cokoliv zeptat, mohlo by to odnést něco cennějšího...

- Microsheep
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zkusil si to nastavit z jiného PC? Odpoj ho na minutu a potom to vyzkoušej. Buďto se ti neresetuje router (probliknou světýlka?) nebo se něco podělalo při aktualizaci FW nebo máš špatný kabel.
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ostiepok píše:už se docela bojím se na cokoliv zeptat, mohlo by to odnést něco cennějšího...
pokud je něco cennějšího, tak se dá předpokládat, že je to i kvalitní... tys koupil "router" za tři stovky a divíš se, že sou s tim problémy

nákupem 1043nd chybu neuděláš a kdybys s nim snad náhodou nebyl spokojenej, můžeš ho do dvou tejdnů vrátit... a protože dneska se rád opakuju a tohle sem ještě neopakoval, tak 1043nd je ideální volba pro toho, kdo nemá žádný extra požadavky a chce jenom solidní a funkční router za hodně nízkou cenu... nemá dvě pásma, nemá usb 3.0, na ipv6 je potřeba alternativní fw, ale s internetem a domácí sítí si v případě bežnýho domácího uživatele poradí bez problémů, procesor má výkonnej a paměti má taky dost
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
router se resetuje světýlka zhasnou pak pustím to pidi tlačítko a zas se rozsvítí.
no ok, mám vedle sebe druhej počítač tak to zkusím z něho
Jaký je vůbec rozdíl mezi acces point a wifi router?
no ok, mám vedle sebe druhej počítač tak to zkusím z něho
Jaký je vůbec rozdíl mezi acces point a wifi router?
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
zjednodušeně - router je počítač, kterej řídí kompletní provoz v síti (proto je taky nereálný, aby se dal sehnat za 300), access point jenom šíří bezdrátovej signál... ale i router je vlastně AP, může to bejt obecný označení pro jakejkoliv přístupovej bod
Tak jsem na něco málo přišel, nicméně je to trošku... ,,divný""
Router mi najede na adrese : 192.168.0.1 pouze na tom počítačí, kde nejsou vyplněny údaje, které potřebuji k internetu, a to : ip adresa, maska podsítě a výchozí brána.
Jakmile toto vše vyplním, router už nenajede..
snad to aspoň k něčemu bude
PS: Napadlo mě jen jedno, a to, že mi poskytovatel blokuje router.
Router mi najede na adrese : 192.168.0.1 pouze na tom počítačí, kde nejsou vyplněny údaje, které potřebuji k internetu, a to : ip adresa, maska podsítě a výchozí brána.
Jakmile toto vše vyplním, router už nenajede..
snad to aspoň k něčemu bude
PS: Napadlo mě jen jedno, a to, že mi poskytovatel blokuje router.
- Microsheep
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nastaveno na PC musíš mít "Získat DHCP automaticky" popř. musíš mít nastavenou IP adresu ručně na stejné podsíti
Poskytovatel ti nic neblokuje, aby jsi se dostal do administrace routeru, musíš mít IP adresu ze stejného rozsahu - nastavit ručně / nebo DHCP server z routeru ti adresu přidělí. Nicméně kdyby si nedělal půlku věcí, co píšu (jako většina, co chtějí pomoct), tak by si na to přišel už dávno.
však ja IP mám nastavenou ručně
když přepnu na DHCP tak router najede ale internet stejně nejde... jsem z toho dement
když přepnu na DHCP tak router najede ale internet stejně nejde... jsem z toho dement
- Microsheep
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Protože netušíš, jak funguje router a neřekneš to. Musíš ten router nastavit těmi hodnotami (IP adresa, maska, DNS,...), které jdou zvenčí, tedy WAN, modrá zdířka, od poskytovatele (pravděpodobně ty hodnoty, co rovnou strkáš do PC, když si rovnou připojený kabelem), dále nastavit wifi, apod. Nicméně je tu na to krásný článek od Žbekyho, takže se čiň - viewtopic.php?f=8&t=2175
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 17
- 11464
-
od liborek
Zobrazit poslední příspěvek
28 úno 2025 15:39