Obnovovaci Frenkvence(Hz)
Obnovovaci Frenkvence(Hz)
Chci se optat jeslti nemužu vymačkat z Lcd monitoru co nejvice Hz kuly hrám . jsem zvyklej na starej Crt a tam jsem mel 85 Hz a hral bila suprově plynula tet jsem si koupil Lcd a jetu max 60-70 a promě je to docela shit tak jestli neni nějaky zpusob jak to zvyšit?
Re: Obnovovaci Frenkvence(Hz)
Je, koupit si monitor co umi 100 Hz a vice
-
- Pohlaví:
Nějak mi nedochází co má frekvence s hrami. /Základy pochopitelně vím/
Plynulost
Nema smysl mit 150 fps ve hre, kdyz monitor ma 60 Hz zobrazovaci frekvenci
hele já mám 60Hz a nemam žádné problémy. nechápu jak můžeš mít problémy když lidské oko vidí +- 30Hz(tušim)
maximální FPS na monitoru s 60Hz je 60-61(pokud je hra dobře nastavena)
hratelné fps je 30+.(fps obrázky za sekundu) při hraní jde spíše o odezvu kontrast rozlišení a... fps už je hlavně na grafice
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Dub 2013 20:32) ---
a dodatek 150FPs se ti nezobrazí na monitoru s 60hz frekvencí. Ten monitor prostě tak rychle kmitat neumí. obraz bude ale pustí max těch 60-61fps
maximální FPS na monitoru s 60Hz je 60-61(pokud je hra dobře nastavena)
hratelné fps je 30+.(fps obrázky za sekundu) při hraní jde spíše o odezvu kontrast rozlišení a... fps už je hlavně na grafice
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Dub 2013 20:32) ---
a dodatek 150FPs se ti nezobrazí na monitoru s 60hz frekvencí. Ten monitor prostě tak rychle kmitat neumí. obraz bude ale pustí max těch 60-61fps
Svět ztrácí genie. Einstein umřel ,Mozart umřel a mě je taky nějak špatně!
CPU: Ryzen 5 3600 , MB: Asus Crosshair VI EXTREME, GPU: MSI ARMOR GTX 1070 Ti , Ram: Cruicial 32GB @3733MHz Zdroj: CX 550M
HDD: Segate 7200.14 2TB SSD: OCZ-ARC100 256GB, Kingston A1000 512GB
CPU: Ryzen 5 3600 , MB: Asus Crosshair VI EXTREME, GPU: MSI ARMOR GTX 1070 Ti , Ram: Cruicial 32GB @3733MHz Zdroj: CX 550M
Vzhledem k tomu, ze mezi 30 fps, 50 fps a 100 fps je prvni pohled viditelny rozdil, tak verim tomu ze 60 fps, zvlast na nejakem horsim monitoru, muze vadit.
-
- Pohlaví:
petr22 píše:Plynulost
O plynulosti to není, ale o tom co psal kolega, co lidské oko vnímá. Když máme vyšší frekvenci, pak nepociťujeme právě to obnovování.
To má smysl u filmů, ale na hry to nemá zásadní vliv.
Věc názoru.
-
- Pohlaví:
Ovšem ten češtin opravdu stojí za to...
Jinak CRT monitory měly důraz na vyšší obnovovací frekvenci, protože paprsek vykreslující obraz je rychlejší než LCD display. Při nízké obnovovací frekvenci již monitor "blikal" a to bylo únavné pro oči. LCD má větší setrvačnost, takže tam k tomuto nepříjemnému jevu nedochází. Staré LCD, resp. staré LCD na ntb byly dokonce tak pomalé, že se na tom v podstatě hrát nedalo, pohybující se postavy měly duchy, podobně jako kdysi na analogových TV.
Jinak CRT monitory měly důraz na vyšší obnovovací frekvenci, protože paprsek vykreslující obraz je rychlejší než LCD display. Při nízké obnovovací frekvenci již monitor "blikal" a to bylo únavné pro oči. LCD má větší setrvačnost, takže tam k tomuto nepříjemnému jevu nedochází. Staré LCD, resp. staré LCD na ntb byly dokonce tak pomalé, že se na tom v podstatě hrát nedalo, pohybující se postavy měly duchy, podobně jako kdysi na analogových TV.
Naposledy upravil(a) Uziv00 dne 14 dub 2013 20:40, celkem upraveno 1 x.
Fakt? Já myslel, že je to latinsky. Ale co chtít po dětech z mateřské školky ...
Proč si myslím že jsem něco napsal špatně?
Svět ztrácí genie. Einstein umřel ,Mozart umřel a mě je taky nějak špatně!
-
- Pohlaví:
Nenapsal. U televizí (starých), byla obnova 25 Hz. Jenže to by normálně blikalo, takže se vymyslelo prokládané řádkování. To například způsobovalo takovou "flignu" že auto jelo dopředu, ale kola se točila nazpátek, nebo dokonce stála. starší určitě pamatují. Jinak film (myslím klasické kino) má tuším 26,5 snímku/sec. ale tím si nejsem úplně jist.
Ono je to vůbec složitější. Např. když regulujete jednu LED pulsy, pak při např. 100Hz se zdá, že LED normálně svítí. Pokud ale pohnete rychle hlavou do strany, uvidíte řadu LEDek. U soustruhů apod. se nesmělo svítit zářivkami, protože při určitých otáčkách to vypadalo, jako by obrobek stál (stroboskopický efekt). Žárovka to nedělala, protože vlákno má určitou setrvačnost.
Ono je to vůbec složitější. Např. když regulujete jednu LED pulsy, pak při např. 100Hz se zdá, že LED normálně svítí. Pokud ale pohnete rychle hlavou do strany, uvidíte řadu LEDek. U soustruhů apod. se nesmělo svítit zářivkami, protože při určitých otáčkách to vypadalo, jako by obrobek stál (stroboskopický efekt). Žárovka to nedělala, protože vlákno má určitou setrvačnost.
Naposledy upravil(a) Uziv00 dne 14 dub 2013 20:57, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Já tu mám na starém AOC 75Hz a je to v pohodě, ale pravda že po 10 hodinách koukání už to trochu plave. To by vyšší frekvence asi vylepšila.,
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 4860
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
05 kvě 2025 09:50
-
-
Zkratka na plochu - Změna obnovovací frekvence monitoru - TV (hledám)
od jkmaxfli » 31 bře 2025 13:04 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs) - 4
- 10162
-
od jkmaxfli
Zobrazit poslední příspěvek
31 bře 2025 19:19
-