hmm... no na tuhle hru byl vydán program, který opraví chybu v nekompatibilite (a asi 10 dalších problému ve hře) jmenuje se "VC Starter"
Zde to stáhneš:
http://www.uloz.to/xW2qZSD/vietcong-vcs ... 8-2012-rar Až to budeš mít tak chvilku počkej, zatím se mrknu jak sem to používal (i já s tím mám trable, akorát, že mě nepomohl ani ten program - ale za to se mi tu hru podaří spustit bez problémů třeba jen dnes, a pak zas třeba za 5 dní a třeba jen hned po zapnutí PC - stručně funguje jen někdy a nikdo neví proč - kámoš má Win7 a jemu to funguje OK)
*EDIT
Tak návod máš ve složce - stačí nakopírovat to do složky s hrou a ve "VCStarterConfig" zakřížkovat vše krom těch 2 posledních políček
PS - tahle verze programu tu hru spustila už i mě

, takže ti to pojede na 99%

Jo a poslední věc, takhle se ti spustí jen základní verze hry. Pokud cheš hrát Fist Alphu, tak si udělej zástupce souboru "Vietcong.exe", pak klikni pravím myšítkem na tohoto zástupce a dej "vlastnosti". Tam dej záložku "zástupce" a do kolonky cíl napiš na konec " -addon fistalpha" (pozor před pomlčkou je mezera) a dej "OK" - nyní bys měl bez problému pařit i datadisk Fist Alpha