Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jak mám vytvořit hru, zdali jdou vytvářet dobré hry bez znalosti programování a nebo jestli chci vytvořit hru, tak musím umět programovací jazyk???
Jsem začátečník, vždy jsem chtěl vytvořit hru, a ať jsem hledal na internetu jak jsem mohl nic jsem nenašel.
Zkoušel jsem Gamemaker, Construct, Unity 3D, Games Factory ( asi vše ).
Proč vlastně chci vytvořit hru???
Protože, když hraju hry, vždy mě napadne proč to neudělali tak nebo tak, chtěl bych dokázat vytvořit hru, abych si mohl říct že jsem něco dokázal a aby si to mohli stahovat ostatní, nechci to dělat pro peníze, chci to dělat pro zábavu.
Pokud to lze jen s uměním programovacího jazyka, jaký se mám naučit, v jakém programu to mám vytvářet???
moc díky všem za odpovědi...
Jak vytvořit hru.
Re: Jak vytvořit hru.
No Gta 5 nečekej, něco na úrovni pacmana.
-
- Pohlaví:
O tom už se zde nejednou psalo, je zde třeba využít možnost "Hledat".
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Na tohle téma tu je už hodně témat, stačí je najít.
Ale ve zkratce. Stačí nějaký kompilátor, textový editor a hromada času....
Ale ve zkratce. Stačí nějaký kompilátor, textový editor a hromada času....

Jestli nejsi milionář, aby sis mohl najmout tým vývojářů kteří by realizovali tvoje nápady, tak to bez programování nepůjde. Existují sice náhražky jako GameMaker, ale i tam se dají "naklikat" jen velmi jednoduché věci, pokud chceš víc, musíš se stejně pustit do ručního psaní kódu.
Takže jestli to chceš vzít důkladně, začni si hrát s Karlem: http://karel.oldium.net/ Ten tě naučí algoritmizaci, dekompozici, strukturování, a rekurzi, čili úplný základ toho co se dá s počítačem provádět.
Potom nejlépe Pascal, sice je poněkud zastaralý, ale za víc než čtyřicet let nikdo nevymyslel nic lepšího pro výuku začátečníků. V něm se naučíš pracovat s různými druhy dat.
A za dva tři roky přijde čas na ostrý jazyk, Python, C++, nebo jiný, to už uvidíš sám k čemu budeš směřovat.
Nebo si můžeš koupit tuhle knížku: http://knihy.cpress.cz/programovani-pro-deti.html
K ní stáhnout a nainstalovat Scratch (zdarma a v češtině), a za pár týdnů usilovné každodenní práce se podle ní naučíš udělat jednoduché hry, tak na úrovni plošinových flashovek na superhry.cz. Ale současně s tím se naučíš i základy programování, podobně jako při hraní s Karlem.
No a pak bude zase správný čas na ten Pascal nebo něco podobného.
Takže jestli to chceš vzít důkladně, začni si hrát s Karlem: http://karel.oldium.net/ Ten tě naučí algoritmizaci, dekompozici, strukturování, a rekurzi, čili úplný základ toho co se dá s počítačem provádět.
Potom nejlépe Pascal, sice je poněkud zastaralý, ale za víc než čtyřicet let nikdo nevymyslel nic lepšího pro výuku začátečníků. V něm se naučíš pracovat s různými druhy dat.
A za dva tři roky přijde čas na ostrý jazyk, Python, C++, nebo jiný, to už uvidíš sám k čemu budeš směřovat.
Nebo si můžeš koupit tuhle knížku: http://knihy.cpress.cz/programovani-pro-deti.html
K ní stáhnout a nainstalovat Scratch (zdarma a v češtině), a za pár týdnů usilovné každodenní práce se podle ní naučíš udělat jednoduché hry, tak na úrovni plošinových flashovek na superhry.cz. Ale současně s tím se naučíš i základy programování, podobně jako při hraní s Karlem.
No a pak bude zase správný čas na ten Pascal nebo něco podobného.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Díky Faraone, si jediný, který zde napsal oč jsem žádal, také tvrdíš, že nelze vyrobit dobrou hru bez programovani, jestli to chápu dobře??
Ne že bych to skálopevně tvrdil, jenom nevím jak to provést
Jedna možnost by tu byla. Dnešní hry se skládají ze dvou částí, enginu a dat. Engine je vlastně program, který něco provádí s těmi daty. A data můžou být různá, je to grafika do té hry, zvuky, ale třeba i skripty popisující děj a možné události které v té hře nastávají. Samotný engine pak herní firmy používají pro řadu po sobě vydaných her, jen s úpravami nebo nějakým vylepšením, mění se jenom data.
Takže teoreticky by šlo použít už hotový engine, a pro něj vytvořit vlastní skripty a příslušenství k nim. Ale tohle dělá dost velká skupina vývojářů, samotní programátoři co tvoří ten engine jsou jen malá část týmu.
Existují i enginy uvolněné pro volné použití, včetně her jako legendátní Wolfenstein 3D nebo Quake 3, dají se stáhnout jejich zdrojové kódy a můžeš na jejich bázi vytvořit vlastní hru, tak vznikla třeba Open Arena. Ale i k tomu je potřeba o tom programování něco vědět.

Jedna možnost by tu byla. Dnešní hry se skládají ze dvou částí, enginu a dat. Engine je vlastně program, který něco provádí s těmi daty. A data můžou být různá, je to grafika do té hry, zvuky, ale třeba i skripty popisující děj a možné události které v té hře nastávají. Samotný engine pak herní firmy používají pro řadu po sobě vydaných her, jen s úpravami nebo nějakým vylepšením, mění se jenom data.
Takže teoreticky by šlo použít už hotový engine, a pro něj vytvořit vlastní skripty a příslušenství k nim. Ale tohle dělá dost velká skupina vývojářů, samotní programátoři co tvoří ten engine jsou jen malá část týmu.
Existují i enginy uvolněné pro volné použití, včetně her jako legendátní Wolfenstein 3D nebo Quake 3, dají se stáhnout jejich zdrojové kódy a můžeš na jejich bázi vytvořit vlastní hru, tak vznikla třeba Open Arena. Ale i k tomu je potřeba o tom programování něco vědět.
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Engine od někoho má jednu nevýhodu - člověk se musí přizpůsobit. To je někdy nevýhodné.
Navíc takový Engine se dá "splácat" za jedno až dvě odpoledne.
Ale ať už si vybereš jakoukoliv cestu, programování se nevyhneš....
Navíc takový Engine se dá "splácat" za jedno až dvě odpoledne.

Ale ať už si vybereš jakoukoliv cestu, programování se nevyhneš....
Mohl by mi napsat prosím nějaký typ enginu??
Co je nejlehčí a zároveň kvalitní z těchto programů, a jsou na programovaci jazyky ???
Unreal engine
Cry Engine 3
Unity 3D
Díky moc za odpověď....
Unreal engine
Cry Engine 3
Unity 3D
Díky moc za odpověď....
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nelze vytvořit oddíl o velikosti volného místa na HDD Příloha(y)
od Ddwarf » 25 led 2025 07:31 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 2968
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
26 led 2025 09:16
-
-
-
VWware Workstation Player-nelze vytvořit virt.Windows. Příloha(y)
od ski1961 » 26 srp 2024 14:46 » v Programy ke stažení - 6
- 5298
-
od ski1961
Zobrazit poslední příspěvek
26 srp 2024 15:48
-