Diablo 2

A vše kolem nich…
(tipy na hry zdarma, dojmy, novinky..prostě vše co vás napadne)

Moderátoři: beather, Mods_senior

trodas
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Diablo 2

Příspěvekod trodas » 13 pro 2014 00:00

Poté, co jsem shlédl kritiku Diabla III zde: http://forum.cnews.cz/viewtopic.php?f=2 ... 9&p=318177
...jsem si řekl, že zkusím občas napsat něco k starému dobrému Diablo 2 ;)

Obrázek
(Secret Cow level carnage)

1) rozlišení na hraní dnes - Diablo 2 neumí víc, jak 800x600... to není nic moc, takže co s tím? Naštěstí je řešení přes Glide rozhraní a jeho podporu Diablem 2: http://www.svenswrapper.de/english/index.html
- rozbalit do D2 složky
- spustit z Diabla jeho D2VidTst.exe a nastavit v něm Glide :twisted:
- spustit glide-init.exe a nastavit "desktopresolution" a pojede to v takovém rozlišení, jako máte desktop

U mně je to v 1280x1024 - drží to 4:3 aspekt a screenshoty to dělá 800x600 nezvětšené, 1:1 ;)

2) existuje spousta zajímavých stránek na informaci o této hře, úpravách věcí v ní (upgrady rare a unique věci), atd. Pár zajímavých bych uvedl:
http://diablo2.diablowiki.net/Runewordss
http://diablo2.diablowiki.net/Cube_Recipes
http://diablo.gamepedia.com/Set_Items

upgrade armor + helm + shield + boots

Rare
Ral + Thul + Perfect Amethyst + rare item = Exceptional Rare item
Ko + Pul + Perfect Amethyst + Exceptional item = Elite item

Uniques
Tal + Shael + Perfect Diamond + unique item = Exceptional item
Ko + Lem + Perfect Diamond + exceptional item = Elite item

upgrade weapons

Rare
Ort + Amn + Perfect Sapphire + rare item = Exceptional Rare item
Fal + Um + Perfect Sapphire + exceptional item = Elite item

Uniques
Ral + Sol + Perfect Emerald + unique item = Exceptional item
Lum + Pul + Perfect Emerald + Exceptional item = Elite item

Remove items from socket
Hel + Scroll of Town Portal

3) doporučení ukládat si zajímavé věci do externího skladu pomocí programu ATMA:
Obrázek
V podstatě vše, co je rare, unique, set anebo socketed itemy s zajímavými vlastnostmi (třeba 4 sockety na brnění http://s22.postimg.org/eu5gfctld/Gemmed ... te_133.jpg , nebo luk s vysokým damage a 3 sockety...) se vyplatí si ukládat, jeden nikdy neví, kdy se to bude hodit :smile:

Např. pro Immortal King set věci nemají na Diablo Wiki ani popis:
http://diablo.gamepedia.com/Immortal_King
...ale já už jednu věcičku mám z tohoto setu:
Obrázek

...takže při rozumném aplikování věcí s Magic Find (MF) vlastnostmi člověku vypadne ledasco :D Také se mi osvědčilo si jako sekundární zbraň dát setový meč a setový štít = Diablo 2 pak háže víc set věcí, které jsou jinak poměrně vzácné. (je ovšem fakt, že mám také set armor, belt a boty...) Např. dneska mi padlo:
Obrázek
Hezká halapartna. Nezničitelná, cool :evil:
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway

Reklama
Difadon
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Re: Diablo 2

Příspěvekod Difadon » 13 pro 2014 09:49

Ahoj,

Hra patří mezi mé nejoblíbenější. Pokud máš v plánu psát o hře i něco víc, tak bych určitě zahrnul i nějaký popis hry, datadisk a další vymoženosti ze hry. Pak téma třeba zařadí i mezi články a alespoň neupadne v zapomnění.

Hodně štěstí při psaní ;)

trodas
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod trodas » 13 pro 2014 16:43

Hmmm, tak určitě bych rád napsal ke hře něco víc. Uvítal bych i výměnu zkušeností s ostatními, případně dík ATMA třeba i výměnu věcí ze hry... ;) Pokud jde o popis, tak jsem si myslel, že Diablo 2 je taková klasika, že s nějakým popisem netřeba zabývat - 2D fantasy rubačka s propracovaným systémem zkušeností, dovedností a neuvěřitelně rozmanitými možnostmi zlepšování postavy. Asi nejlépe napoví krátké videjko z YewTube:

http://www.youtube.com/watch?v=6XbQB913LgQ

...aneb jak to vypadá, když je postava na 91 levelu a má hodně dobré věci :) Já zatím pomalu postupuji přes Nightmare obtížnost a jsem kolem 50 levelu ;)

Tak - konečně jsem získal boty Kravího krále :D Uffff, to tedy bylo potřeba opakovat hodněkrát, než jsem je dostal...

Obrázek

...ale +30% rychlejší pohyb a +25 - 35 fire damage na hit nedají žádné jiné běžné boty. Snad Assassinské botičky z Natalya's Odium setu:
http://diablo.gamepedia.com/Natalya%27s_Odium
...ty mají +40% rychlejší pohyb - ale nepřidávají damage (a také a hlavně je nemám a bude fuška je sehnat) :D
Přílohy
Cow King's Hooves.zip
(182 bajtů) Staženo 28 x
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 13 pro 2014 16:49

Když umřeš, co se vlastně stane? Je to online?
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Difadon
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Difadon » 13 pro 2014 17:03

A tohle je přesně ten důvod, proč jsem psal o popisu. Pro nás to možná je známá klasika, ale pro mladší ročníku už moc ne.

Pokud se nepletu, tak pokud v Nightmare obtížnosti umřeš, tak za postavu už nelze hrát.

Hra se dá hrát po LAN i přes Battlenet, bohužel si nejsem jistý, zda vůbec nějaký server ještě funguje.

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 13 pro 2014 17:13

Já to znám, vlastně si pamatuju, jak to všichni hráli. Ale mě bavilo jenom WoW, takže o Diablu nevím nic :-D .
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

trodas
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod trodas » 13 pro 2014 20:11

Když umřeš, tak se zase objevíš ve svém posledním útočišti (v každém aktu je to nějaké město, v prvním ležení Rogue camp... viz. obrázek, to je Act 2, město Lut Gholein: http://www.d2tomb.com/act_ii_quests.shtml ). Když ukončíš hru po smrti bez uložení v task manageru (Game.exe), tak nemusíš pak ani chodit pro mrtvolu, abys sebral své věci. Po dalším startu bude mrtvola ležet vedle tebe, klikneš na ni a máš zpět své věci. To se stane často, než se naučíš co a jak. Jak tě obklíčí, tak tě udolají... (většinou)

Oživování tvého spolubojovníka stojí nejdřív málo, ale na 55 levelu už přes 20 000... (také holka vběhne občas kde nemá a když nestihneš rychle otevřít teleport zpět do ležení, tak je mrtvá... ještě ji pomáhá podávat honem rychle ozdravné lektvary. Občas stačí, když má dobrou zbraň... ale ani tahle ji jen tak nezachrání a to má odemně vyrobeno 6 socketů:

Obrázek

Online je to jen s platným CD klíčem, samo :) Já hraji zatím jen offline...

Nightmare obtížnost jsi asi nehrál, umírá se tam zcela stejně jako v normálu... a mnohem, mnohem častěji. (jediné o co přijdeš jsou peníze co máš u sebe - vhodné vše ukládat do truhly - a na Nightmare ti to vezme i trochu zkušenosti...! Což je hnus...) Hra v podstatě "začne být drsná" a nepromíjí nic a začnou se vyskytovat unikátní nepřátelé s útoky, které ti vezmou 50 ale i 80% zdraví na ránu... V podstatě jsem často rád, že se dostanu ke konečnému bosovi, protože ten bývá měkčí než mnozí před ním. Třeba Duriel (Act 2) je vysloveně ubohá potvora i na Nightmare obtížnosti. Stačí mít život přidávající zbraň a sekat a sekat... a mít vysokou oddolnost proti chladu a zmrazení (Cannot be frozen vlastnost je naprosto nezbytná - což není problém, to dá už poměrně běžný unikátní Hawkmail armor... zabij 20x Andarielku v Act 1 a dostaneš ho na 100%).

Takže tak je to s umíráním. Dnes mě v Arcane Sanctuary vykostili tolikrát, až to hezké nebylo. Speciální útoky těch "duchů" berou hodně a často také 100% many, takže přijdu o rychlé seky kopím a jsem v prd...

Servery samozřejmě fungují a je jich dost. Hlavne officielní battlenet. Nicméně než na něj začátečník půjde, tak by si měl hru projít minimálně na Nightmare celou (to jest tak 65+ level) ... aby pak nebyl "překvapen" - viz. video :))))

trodas
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod trodas » 17 pro 2014 12:34

Jak vyrobit pořádné brnění?
Základ je zcela obyčejný Mesh Armor: Defense: 199, Required Strength: 92, Required Level: 25, Item Level: 47.
Bohužel má maximum jen 3 sockety, takže vyrobit Lazrukem (bonus v 5 actu, doporučeno uložit si ten save) sockety.
A pak aplikovat Duress runeword - tedy postupně vložit Shael, Um a Thul runy. A je to:

Obrázek

517 defense není zlé, ale to je jen začátek - slušné rezistance, ale hlavně - 37 až 133 cold damage bezpečně zbrzdí protivníka tak, že nestihne dát ránu a hned je zabit. Pak 33% šance na to, že vykrvácí z otevřené rány a 15% šance na přizabití jednou rano... kdo by oddolal?! :D :twisted:

trodas
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod trodas » 18 pro 2014 12:02

Pokud někdo potřebuje běhat po bitevním poli v Diablu 2 hoooodně rychle, tak by měl zkusit Sander's set. http://diablo.gamepedia.com/Sander%27s_Folly Mimo mých oblíbených rukavic (20% rychlejší útok znamená 20% vyšší damage za časovou jednotku a to už stojí za úvahu) by se někomu mohli hodit i botičky - Sander's Riprap mají sice minimální ochranu (5 až 6), ale mají něco, co málokteré jiné - 40% rychlejší chůzi/běh:

Obrázek

Samozřejmě že +100 na attack rating a zvýšení síly (+5) a obratnosti (+10) se vždy hodí, nicméně +40% umožňuje třeba assassince s zrychlujícím skillem na 20 levelu (max) doslova "létat" po mapě. Nehledě na to, že třeba Hawkmail pancíř také zvedá rychlost pohybu o dalších 10%, či že existují věcičky jako Large Charm of Inertia, co dají dalších "5% Faster Run/Walk", atd :D

trodas
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod trodas » 19 pro 2014 17:51

Tak v Diablu 2 konečně platí, že na velikosti nezáleží :D

Obrázek

...protože tedy damage 47 - 120 na takový "nožík", plus kupa spešl vlastností jako ignorování výše obrany nepřítele, 35% šance na smrtelný útok a tři spešl vlastnosti pro Barbara = tomu tedy říkám kudla :twisted:

trodas
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod trodas » 23 pro 2014 19:09

Hle, první nezničitelná věc co mám - porádní halapartna:

Obrázek

Škoda jen, že to je obouruční záležitost. Jinak paráda... a do setu k ní mám i opasek už :D

trodas
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod trodas » 25 pro 2014 00:11

Heheh, tak se set itemy se roztrhl pytel - moci už v 42 úrovni používat tohle:

Obrázek

...je prostě k nezaplacení :D "Krade" to život (10%!) i manu, má to skvělý damage 60 - 93 a navíc je to "VERY fast attack speed", takže to "podaruje" celkem hodně damage v krátké době - co si přát víc? :D Pokud někdy zkusím Paladina, tak je jasný, co v levelu 42 vezmu do ruky :twisted:

Zpět na “Hry”