Dobrý den, nedávno jsem si koupil novou sestavu HP Envy Phoenix 810-260na , jenže mám velký problém s programem Nvidia PhysX. Kdo neví o co jde, jde o stručně řečeno ovladač ke spuštění různých her (Mafia II, Metro 2033, Homefront apod.), bez tohoto programu se prostě tyto hry nespustí. I když se třeba dá tento program ve hře vypnout, musí být i tak nainstalovaný v PC, a teď se dostáváme ke kamenu úrazu. Většinou byl PhysX tak 5 dní normálně nainstalovaný v PC, ale poté jako by se počítač zbláznil. Začal se sám vypínat, přestával odpovídat Windows a mnohdy ani nechtěl znovu nastartovat. A to PhysX ani nemusel být jakkoli používán, nemusela být ani zapnutá hra, která tento program používá, dokonce ani v procesech nebyl zapnutý. Možná si říkáte, že to nemusí být zrovna PhysXem, ale je to tak... pozoruji to už delší dobu, PhysX jsem měl několik dní v PC, cca 5, a stalo se to znovu, poté jsem PhysX odinstaloval, vše bylo v pořádku. A takto to zkouším pořád dokola a stává se pořád stejná a stejná chyba. Jediné co mě napadá, jestli to není tím, že nemám grafickou kartu Nvidia, ale AMD. Čemu ale nerozumím je to, že moji přátelé mají také AMD a vše jim jede v pořádku, stejně jako 99% lidí. Prosím, nevíte, jak tento problém vyřešit ? Hry mi na staré Nvidii jeli v pořádku a jde o moje nejoblíbenější hry. Předem děkuji za veškerou pomoc.
Parametry mého PC :
Grafická karta : AMD Radeon R9 200 Series
Procesor : Intel Core i7 4790 3,60 GHz
Jádra : 4
RAM : 16 GB
Základová deska : Hewlett Packard 2AF3
Windows : 8.1 64 bit
Problém s Nvidia PhysX ! Odrovnává PC !!!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s Nvidia PhysX ! Odrovnává PC !!!
Nedávno? 14 dní to asi nebude co. Hrůza...
Jediný co potřebuješ, je stáhnout ovladač z amd.com pro tvojí GK (ne, model opravdu není R9 200 Series). Žádné jiné ovladače GK nepotřebuje.
Když to tak sleduju, reinstall by nebyl na škodu, abys tam měl pořádek.
Jediný co potřebuješ, je stáhnout ovladač z amd.com pro tvojí GK (ne, model opravdu není R9 200 Series). Žádné jiné ovladače GK nepotřebuje.
Když to tak sleduju, reinstall by nebyl na škodu, abys tam měl pořádek.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Ten pocitac by bylo nejlepsi vratit tam, odkud prisel, protoze to nebude spravne fungovat nikdy.
Ta kombinace vykonneho procesoru a nejhorsi graficke karty co tam sla dat je smrtici, je tam totiz Radeon R9 270.
A nebo vymenit grafickou kartu za nejakou ktera odpovida vykonem procesoru - coz znamena Geforce 980 nebo Radeon 390X.
Ta kombinace vykonneho procesoru a nejhorsi graficke karty co tam sla dat je smrtici, je tam totiz Radeon R9 270.
A nebo vymenit grafickou kartu za nejakou ktera odpovida vykonem procesoru - coz znamena Geforce 980 nebo Radeon 390X.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Nechme stranou jak špatně je to nakonfigurované a pojďme k problému.
nějak se mi nezdá, že by to způsoboval PhysX, máš sice GPU od AMD, ale PhysX ti jede přes CPU (přes grafiku na tom PC v takovéto konfiguraci v životě nepojede), ale i tak nevím o jediném případě, kdy by se takto choval PC vlivem PhysXu... Spíš bych to viděl ideálně na kompletní reinstal a nainstalování pouze těch ovladačů a programů které jsou opravdu potřeba...
nějak se mi nezdá, že by to způsoboval PhysX, máš sice GPU od AMD, ale PhysX ti jede přes CPU (přes grafiku na tom PC v takovéto konfiguraci v životě nepojede), ale i tak nevím o jediném případě, kdy by se takto choval PC vlivem PhysXu... Spíš bych to viděl ideálně na kompletní reinstal a nainstalování pouze těch ovladačů a programů které jsou opravdu potřeba...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

To je pocitac od HP, tam je mozne absolutne vsechno. Nejlepsi je takovou vec vubec nemit, protoze se resi jeden problem za druhym.
Krome te silene kombinace jedne z nejvykonnejsich I7 a jedne z nejhorsich grafickych karet (jak na tom asi funguje to Metro 2033?) je v tom nestandardni zakladni deska u ktere kazdy update BIOSu opravuje desitky kritickych chyb, kdovi jaky chladic (pocitace od HP se zcela bezne prehrivaji) a to nepocitam Windows s predinstalovanym kdovicim.
Ciste podle popisu bych hadal, ze je vadny harddisk. Takze jako prvni bych zkontroloval disk v CDI.
Jako druhe bych zkontroloval teploty, zvlaste CPU.
Jako treti bych aktualizoval BIOS na nejvyssi verzi.
Jako ctvrte bych provedl cistou instalaci Windows (treba rovnou Windows 10).
Krome te silene kombinace jedne z nejvykonnejsich I7 a jedne z nejhorsich grafickych karet (jak na tom asi funguje to Metro 2033?) je v tom nestandardni zakladni deska u ktere kazdy update BIOSu opravuje desitky kritickych chyb, kdovi jaky chladic (pocitace od HP se zcela bezne prehrivaji) a to nepocitam Windows s predinstalovanym kdovicim.
Ciste podle popisu bych hadal, ze je vadny harddisk. Takze jako prvni bych zkontroloval disk v CDI.
Jako druhe bych zkontroloval teploty, zvlaste CPU.
Jako treti bych aktualizoval BIOS na nejvyssi verzi.
Jako ctvrte bych provedl cistou instalaci Windows (treba rovnou Windows 10).
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
PhysX je nvidia a u amd je nefunkční.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Ale blbost, v případě že v PC není HW od nVidie, který to podporuje, jede PhysX klasicky přes CPU...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Je funkcni, to by ty hry nesly hrat, ale pocita to procesor, ne graficka karta. Hra ktera PhysX vyzaduje bez nej nemuze fungovat.
Coz zrovna u tehle kombinace procesoru a graficke karty nemuze byt problem, protoze procesor bude zatizen maximalne na 20% a GPU na 100%.
Coz zrovna u tehle kombinace procesoru a graficke karty nemuze byt problem, protoze procesor bude zatizen maximalne na 20% a GPU na 100%.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
To jo,ale je otázka jakým způsobem ho tazatel do pc dostal-
PhysX jsem měl několik dní v PC, cca 5, a stalo se to znovu, poté jsem PhysX odinstaloval, vše bylo v pořádku.
PhysX jsem měl několik dní v PC, cca 5, a stalo se to znovu, poté jsem PhysX odinstaloval, vše bylo v pořádku.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2327
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
23 led 2025 10:34