Výkon nezvládne ani Diablo 2 Vyřešeno

A vše kolem nich…
(tipy na hry zdarma, dojmy, novinky..prostě vše co vás napadne)

Moderátoři: beather, Mods_senior

Edom
Level 3
Level 3
Příspěvky: 430
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Výkon nezvládne ani Diablo 2

Příspěvekod Edom » 18 bře 2018 00:15

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat na problém který mě teď trápí při hraní staré dobré klasiky Diablo 2.
Je to opravdu stará hra a HW požadavky má minimální, přesto na pracovním NB při zkrácení chvílí není NB schopen hru rozjet bez sekání. Hra funguje poměrně v pořádku do chvíle, než přiběhnou monstra a hra se poměrně dost začne sekat.
HW notebooku je:
Procesor Intel® Core™ i5-5200U processor (3M Cache, 2.20 GHz)
paměť 4GB 1600MHz DDR3 on Board
operační systém Windows 8.1 (64Bit) MUI
pevný disk 128GB SSD
13.3" širokoúhlý displej LED s FHD rozlišením (1920 x 1080) matný
grafika Intel HD 5500

Chci se tedy zeptat, opravdu ten HW je u notebooku tak špatný že tu hru to nezvládne, nebo je to problém SW? Chybějící nějaký ovladač nebo tak? Děkuji za pomoc.



Reklama
Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1386
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Výkon nezvládne ani Diablo 2

Příspěvekod Microsheep » 18 bře 2018 08:45

Výpočetní výkon samozřejmě máš dostatečný, ale SW a HW musí jít ruku v ruce, jinak je k ničemu. Systém Windows 8.1 tomu spíš moc nepřeje. Projdi si např. https://www.geekwithenvy.com/2012/11/ho ... windows-8/
Mimo jiné se radí nejnovější patch, a panel kompatibility.

Edom
Level 3
Level 3
Příspěvky: 430
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Výkon nezvládne ani Diablo 2

Příspěvekod Edom » 18 bře 2018 11:36

Kompatibilitu jsem nastavil a beze změny. Zkusím ten patch.

Uživatelský avatar
satik
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3093
Registrován: leden 15
Bydliště: Praha / Krkonoše
Pohlaví: Muž

Re: Výkon nezvládne ani Diablo 2

Příspěvekod satik » 18 bře 2018 11:46

Spusť d2vidtest ve složce hry a zkus všechny graficke mody, co tam jsou.

Nemáš stáhnuté nějaký módy, třeba pluggy?
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
https://www.twitch.tv/satikcz/
https://www.youtube.com/c/SatikCZE
PC: Intel Core i7 8700K@5GHz+EK KIT L360, ASUS Maximus X HERO, 32GB RAM@3466, MSI RTX 2080Ti Trio, Fractal Define S, Seasonic P860, M2 1TB + 2TB SSD
Periferie: 3x AOC AG271QG (1440p 165Hz IPS), Razer Deathadder+Blackadder Chroma, Steelseries QcK+, Sennheiser PC360, DXRACER OH/KF06/NB

Edom
Level 3
Level 3
Příspěvky: 430
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Výkon nezvládne ani Diablo 2

Příspěvekod Edom » 18 bře 2018 13:22

Když klepnu na d2vidTst tak se nic nestane. nic nenaběhne.
Dokonce co jsme včera hráli po wifi kampaň a stolní PC byl server a NB klient, na kompu je vše v pohodě ale na NB nemám uložený postup. Postava byla 10 lvl, nyní tu vidím jen Paladina lvl 1, přitom v Savu je dost souborů jako mapky a tak. PC je Win7, NB Win 8. Poradíte co ten notebook hapruje? Děkuji

Dodatečně přidáno po 8 minutách 22 vteřinách:
Po vyzkoušení patche mi nejde hra ani videotest spustit pod chybovou hláškou Storm.dll

Dodatečně přidáno po 1 hodině 25 minutách 11 vteřinách:
Reinstaloval jsem hru, funguje a zkusil jsem restarty a už to savuje. Stále ale problém se sekáním..

Uživatelský avatar
satik
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3093
Registrován: leden 15
Bydliště: Praha / Krkonoše
Pohlaví: Muž

Re: Výkon nezvládne ani Diablo 2

Příspěvekod satik » 18 bře 2018 15:13

A co ten d2vidtest ted? tam se nastavuje graficky mod a vim, ze nekterej blbnul a sekal se i na silnych pc.
Pripadne mu taky nastav kompatibilitu
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
https://www.twitch.tv/satikcz/
https://www.youtube.com/c/SatikCZE
PC: Intel Core i7 8700K@5GHz+EK KIT L360, ASUS Maximus X HERO, 32GB RAM@3466, MSI RTX 2080Ti Trio, Fractal Define S, Seasonic P860, M2 1TB + 2TB SSD
Periferie: 3x AOC AG271QG (1440p 165Hz IPS), Razer Deathadder+Blackadder Chroma, Steelseries QcK+, Sennheiser PC360, DXRACER OH/KF06/NB

Edom
Level 3
Level 3
Příspěvky: 430
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Výkon nezvládne ani Diablo 2  Vyřešeno

Příspěvekod Edom » 20 bře 2018 15:14

Závěrem po několika hodinách se spustil test a zvolil jsem horní 2D grafickou kartu a funguje plynule.
Děkuji za pomoc


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • výkon jako když není výkon hry chybuji
    od czkof15 » 25 bře 2019 21:25 » v Hry
    31
    2419
    od czkof15
    19 dub 2019 14:03
  • Diablo 3 error 1016
    od majkl00 » 19 úno 2019 22:48 » v Hry
    1
    440
    od Rewqa
    24 úno 2019 13:18
  • X-DIABLO Extreme TUF 2080 - rozpočet do 60K
    od p3v4x » 02 kvě 2019 09:56 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    12
    530
    od w3nca90
    02 kvě 2019 15:20
  • CPU výkon
    od lunos » 07 lis 2018 18:55 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    330
    od xbs
    07 lis 2018 19:33
  • Vykon a 2 grafické karty
    od koblihas89 » 21 říj 2018 16:16 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    13
    670
    od Marfy
    21 říj 2018 20:51

Zpět na “Hry”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 6 hostů