BF3 30fps

A vše kolem nich…
(tipy na hry zdarma, dojmy, novinky..prostě vše co vás napadne)

Moderátoři: beather, Mods_senior

Uživatelský avatar
DesperadoKHY
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 373
Registrován: leden 11
Pohlaví: Muž

BF3 30fps

Příspěvekod DesperadoKHY » 10 zář 2020 21:05

Dobrý večer, mám notebook MSI GS 75 STEALTH (i9 - RTX 2080 a nainstaloval jsem si hru BF3, protože jsem si jist, že mi jí HW rozchodí, tak jako třeba BFV, Division 2 na ultra ve 144 Hz, nešetřil jsem na detailech. Ale hru jsem nerozchodil ani na 60fps ani na low nastavení. Nechápu proč mi hra jede jen ve 27-32 fps za sekundu, když mi všechny ostatní hry fungují při ultra nastavení 70-80 fps a to i nejnovější tituly na interních discích. Hru jsem nainstaloval na externí vysocerychlostní SSD. Teď mě napadá otázka, jestli je možné, že když hra jede na novém SSD a to zapojeném v USB, jestli není přeplá na integrované grafice a jak to zjistit a popřípadě opravit.



Reklama
Azmir
Aktivní varování: 2
Aktivní varování: 2
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2120
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: BF3 30fps

Příspěvekod Azmir » 10 zář 2020 21:39

"Hru jsem nainstaloval na externí vysocerychlostní SSD" - začal bych asi tím, že bych hru nainstaloval na interní disk. Externí disk neslouží k instalaci her.
Intel i7 9700k - 5 GHz@1.285V + Noctua NH-D15, PALiT GeForce RTX 2080 Super GameRock, Crucial Ballistix 2x8 GB 3866 MHz@1.4V, Gigabyte Z390 Aorus Pro, M.2 NVMe 1TB Transcend MTE220S, Seasonic Focus Plus Gold 750W, Fractal Design Define S(4x140mm fans)

144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Hyperx Cloud Flight, Trust GXT Cada mechanical

Uživatelský avatar
phixion
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 398
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Muž

Re: BF3 30fps

Příspěvekod phixion » 11 zář 2020 06:43

Skor to asi pobezi na intel gpu. Skus to prepnut manualne.
Ryzen 7 3700X, MSI B450 Gaming Pro Carbon AC, BeQuiet! Dark Rock 4, 64GB Patriot Viper Steel DDR4 3600Mhz, Sapphire Pulse Radeon RX 5700 8GB, Samsung 970 Evo 500GB NVMe, 2 x Crucial MX500 1 TB SATA, Seasonic Focus GX 650W, Fractal Define S, 4 x BeQuiet! Pure Wings 2 140mm, 27" Samsung S27R750 VA 144Hz, Logitech G Pro Wireless, Logitech G213, HyperX Cloud Flight

Uživatelský avatar
DesperadoKHY
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 373
Registrován: leden 11
Pohlaví: Muž

Re: BF3 30fps

Příspěvekod DesperadoKHY » 13 zář 2020 18:59

Hra běží na RTX 2080 mobile, zkusil jsem ji i nainstalovat na interní disk místo toho externího a problém stále setrvává. BFV funguje bez lagu stabilně s raytracingem a 60-70 fps při ultra dettailech. Perfektně funguje i Division 2 na ultra, GTA V na ultra i BF4 na ultra. BF3 láguje a klesá i pod 30 FPS na nejnižších detailech.

Azmir
Aktivní varování: 2
Aktivní varování: 2
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2120
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: BF3 30fps

Příspěvekod Azmir » 13 zář 2020 19:24

Zkus jít na origin a vypni "origin ve hře"(origin in game).
Intel i7 9700k - 5 GHz@1.285V + Noctua NH-D15, PALiT GeForce RTX 2080 Super GameRock, Crucial Ballistix 2x8 GB 3866 MHz@1.4V, Gigabyte Z390 Aorus Pro, M.2 NVMe 1TB Transcend MTE220S, Seasonic Focus Plus Gold 750W, Fractal Design Define S(4x140mm fans)

144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Hyperx Cloud Flight, Trust GXT Cada mechanical

Fox_25
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1698
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: BF3 30fps

Příspěvekod Fox_25 » 13 zář 2020 21:25

Je tam "bug" někde v cfg souboru, při instalaci jiného BF se tam nastavilo kolem 30fps a to hra drží.

V hlavním adresáři hry vytvoř soubor user.cfg, otevři v notepadu a do něj vlož příkaz "gametime.maxvariablefps 60" bez uvozovek. Jestli chceš vyšší FPS tak tam dej číslo jaké potřebuješ.

Uživatelský avatar
DesperadoKHY
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 373
Registrován: leden 11
Pohlaví: Muž

Re: BF3 30fps

Příspěvekod DesperadoKHY » 14 zář 2020 03:05

user.cfg nefunguje a ještě mi to napravo ukazuje nějakej světlemodrej kruh, kterej vypadá jako letecký radar. Nemám ponětí, co to je. Asi budu muset přeinstalovat systém.

Fox_25
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1698
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: BF3 30fps

Příspěvekod Fox_25 » 14 zář 2020 04:31

Jestli tam máš nahimic tak přes alt+1 to vypneš, měl by to být sound tracker.

Někam si zkopíruj složku Battlefield 3 v dokumentech, pak ji z dokumentů smaž a spusť hru. Taky zkus hru spustit v okně, jestli v okně poběží normálně tak je chyba někde v konfiguračních souborech.

Uživatelský avatar
DesperadoKHY
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 373
Registrován: leden 11
Pohlaví: Muž

Re: BF3 30fps

Příspěvekod DesperadoKHY » 15 zář 2020 15:10

Nahimic tam mám a vyzkouším tvou radu. BF3 i BFV + origin jsem odinstaloval. Nainstaloval znovu BF3 s originem a opět sekaná s radarem (sound trackerem). Teď mi to dělá i v Crysis 3. Objeví se sound tracker a hra má šílené fps droby, je skoro nehratelná. Ostatní hry mimo Origin fungují normálně. Dříve fungovali Origin hry na tomto notebooku skvěle. Pak se mi aktualizoval origin a problém byl na Světě..
Buď přeinstaluju systém nebo zkusím vyřešit problém v nastavení originu. Na jednotce GPU je vždy psáno, že hra běží na kartě RTX 2080 nikoliv na integrované, což mě zaráží, když BF3 má na ultra detaily ve full HD nižší nároky, než Division 2, který na tomto notebooku běhá při ultra nastavení lépe, než na mém stolním pc s GTX 1070 Gaming Z. S tím smazáním složky jsem neuspěl, nic se neopravilo. Nejspíš to bude problém v Originu. Ještě vyzkouším nějaké rady a dám vědět.

Fox_25
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1698
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: BF3 30fps

Příspěvekod Fox_25 » 15 zář 2020 16:25

Tak odinstaluj nahimic a napiš na podporu originu a nebo přeinstaluj origin. Jestli jsou to potíže s originem tak ti reinstall os nepomůže. Jestli budeš dělat reinstall originu tak smaž i složky co po něm zbudou, ono se i mohlo stát že cfg soubory se přesunuly někam do appdata, ale určitě jako první napiš na podporu, klidně je možné že s dalším updatem problémy zmizí.

Azmir
Aktivní varování: 2
Aktivní varování: 2
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2120
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: BF3 30fps

Příspěvekod Azmir » 15 zář 2020 16:28

Četl sis a zkoušel co jsem psal nebo to ignoruješ? Vypni "origin in game" v bf3 to hapruje.
Intel i7 9700k - 5 GHz@1.285V + Noctua NH-D15, PALiT GeForce RTX 2080 Super GameRock, Crucial Ballistix 2x8 GB 3866 MHz@1.4V, Gigabyte Z390 Aorus Pro, M.2 NVMe 1TB Transcend MTE220S, Seasonic Focus Plus Gold 750W, Fractal Design Define S(4x140mm fans)

144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Hyperx Cloud Flight, Trust GXT Cada mechanical

Uživatelský avatar
DesperadoKHY
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 373
Registrován: leden 11
Pohlaví: Muž

Re: BF3 30fps

Příspěvekod DesperadoKHY » 15 zář 2020 19:19

Azmir píše:Četl sis a zkoušel co jsem psal nebo to ignoruješ? Vypni "origin in game" v bf3 to hapruje.



Ahoj, přehlídl jsem tvou odpověď a skutečně mi to pomohlo. Vypl jsem Origin in game a jede to krásně při 144 Hz na max. Super díky.


Zpět na “Hry”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host