ahoj, koupila jsem si gta 4, ale az ted zjistila, ze na to nemam grafickou kartu. mam ATi radeon x1600, a vim ze na tuhkle to nepude, ale jen tak ze zvedavosti, jsem to zkusila nainstalovat. po peti nactenych modrych ctvereccich mi to nahlasilo tohle: Eror
Function: Grand Theft Auto IV
Component: GTAIV_Dynamic
File: D:/GRAIV/data2.cab
Error: chyba dat (cyklicka redundantni kontrola)
je to teda chyba toho, ze nemam dostacujici GK, nebo v necem jinem? mam xp ale nemam tam nainstalovanej SP3, nekdo rikal ze to neni nutny, ze to hraki bez toho. ja jsem to i presto zkousela, ale vyzkousela jsem asi 10 moznych SP3 a a ni jeden nesel naisntalovat! furt to hazelo erory, nebo ze to ma jinou verzi jazyka atd atd. proste to neslo, spousta lidi radilo spousta veci ale proste smula. pokud te o to jestli mam ucet na RG tak jo i na MWL a pripojenej k RG. jen chci radu, jestli ta instalace je divna, mam posranej comp, nebo to vyresi nova graf karta. ja abych si nekoupila novou, a pak psalo to sami, to bych zbytecne vyhodila prachy, kazdopadne chci si koupit tuhle http://www.alza.cz/graficka-karta-sapph ... d86585.htm, snad vyhovuje ne? diky moc za odpoved!
P.S- na netu je jedna stranka, ktera vam oskenuje pc a rekne vasi konfiguraci, podel toho pak projede vsechny body, a rekne vam to co je nedostacujici, nebo vubec neprijatelny a taky to co je v poradku. nakonec to vyhodnoti a rekne jestli vam ta hra pojede nebo. je to fakt spolehlivy zatim kazda hra podel toho sal, i udelala jsem to co mi poradili, jak to vylepsit. no a na ty strance mi rekli ze mam vsechno ok i ten XP se service packem 3, i kdyz jsem ho tam neinstalovala, rika to ze to pude a jediny chbyny je ta graficka karta, pisou ze vubce nevyhovuje. takze si myslim ze problem nebude v service packu. ale je to divny, ja myslela ze hra se naisntaluje vzdycky, az kdyz se ma spustit tak to nepude, nevedela jsem ze to ani nenainstaluje hru kdyz mam spatnou GK.
GTA IV
- Mirek1
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: GTA IV
Pro začátek napiš jakou máš sestavu.Kluci ti něco vyberou.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jo,některé hry si napřed projedou konfiguraci počítače a pak teprve (pokud vše vyhovuje spustí instalaci).Service Pack 3 mít musíš.Bez toho by ta hra neměla jet.Tu stávající grafiku co máš tak vyměň,doinstaluj SP3 a mělo by to jet.Na Radeonu 3870 už jede hra vcelku dobře.Záleží ale taky na zbytku sestavy.Minimálně dvoujádrový procesor je nutností.Taky počítej s tím,že Radeon 3870 potřebuje silnější zdroj než Radeon 1600.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, napis zbytek sestavy. Na Radeonu HD3870 jede GTA 4 hlavne po nainstalovani vsech patchu vyborne a ted s ni hraju na max
no vzhledem ke grafické kartě bych to viděl na celý nový pc, protože imho x1600 je do agp a 3870 je do pcie takže to chce novou desku a když novou desku tak nevej sc na cpu a tím pádem nový cpu a taky paměti a asi rovnou i zdroj
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nebo si pořídit ATi 3850 do AGP. Otázka ale je, jestli se ji vyplatí vůbec kupovat.. 

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Hm tak takhle karta není o moc lepší,ale nejdřív si skontroluj jestli ti to podporuje deska :-)
AMD Athlon(tm) 64 processor 3000+
2048MB RAM
ATI Radeon X1650 series 512MB AGP
HDD 180 GB
2048MB RAM
HDD 180 GB
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A jestli ti ta deska vůbec podporuje PCIE já mám ATI Radeon X1650 series 512 mb AGP :-) každopádně výhodnější je to v AGP
AMD Athlon(tm) 64 processor 3000+
2048MB RAM
HDD 180 GB
2048MB RAM
HDD 180 GB
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Danator: Výhodnější je to v AGP? Aha a v čem? 

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
Error: chyba dat (cyklicka redundantni kontrola)
no to ale znamená chyba cd... tophle hlasí instalace třeba při poškozených datech či poškrábaném cd... zkuz obsah cd jen tak překopírovat do pc... pokud to vyhodí tu samou chybu tak je problém i s cdéčkem...
btw :
ale i tak si s touhle grafikou nezahraješ ... já se svou sestavou mám s GTA IV taky strašné problémy (jde totiž dost o procesor ) ale vidíém že už ti tady nějakou novou radí... přesto nejprve zkzu to s tím cd protože Error: chyba dat (cyklicka redundantni kontrola) mi hlásilo Gears of War které se mi moc poškrábalo (naštěstí jsme jej už předtím dohrál)
no to ale znamená chyba cd... tophle hlasí instalace třeba při poškozených datech či poškrábaném cd... zkuz obsah cd jen tak překopírovat do pc... pokud to vyhodí tu samou chybu tak je problém i s cdéčkem...
btw :
ale i tak si s touhle grafikou nezahraješ ... já se svou sestavou mám s GTA IV taky strašné problémy (jde totiž dost o procesor ) ale vidíém že už ti tady nějakou novou radí... přesto nejprve zkzu to s tím cd protože Error: chyba dat (cyklicka redundantni kontrola) mi hlásilo Gears of War které se mi moc poškrábalo (naštěstí jsme jej už předtím dohrál)
Jsem Apple ovce
.
Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.

Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.
Takže máš 3 problémy:
1) špatné médium s hrou
2) nedostačující grafickou kartu na hru
3) nevhodně nainstalovaný SP3, tedy na používaný zaneřáděný operační systém
1) špatné médium s hrou
2) nedostačující grafickou kartu na hru
3) nevhodně nainstalovaný SP3, tedy na používaný zaneřáděný operační systém