Předem říkám, že nejsem žádný herní maniak, nekupuji si žádný herní časopis ani nepročítám denně Bonusweb. Jen si rád občas zahraji něco pro potěšení, mám rád automobilové simulátory (samozřejmě s kvalitním volantem) a míval jsem rád budovatelské strategie - Tycoony.
V současnosti nemám o hrách moc velký přehled, ale přijde mi, že jakékoliv Tycoony zcela vymizely a žádné nové se nevyvíjejí... a přitom to vyvíjelo tolik softwarových společností! Vlastně momentálně vím, co se budovatelských (ne bojových) strategií týče, akorát o The Sims a Tropico, jinak jakoby se po všem ostatním slehla zem... Tropico není nic moc a Sims jsou především simulátorem života. Tak se ptám, kde jsou všechny ty Tycoony a Sim city?
Vždyť herní rozmanitost je jinak obrovská, střílečky se dělají snad ve všech možných i nemožných podobách, můžete si hrát na zásahovou jednotku nebo třeba střílet vesmírné vetřelce, můžete hrát za nějakou fantasy postavu a bojovat proti jiným fantasmagorickým výmyslům, nebo třeba můžete pilotovat Boeing či šoférovat Pendolino napříč italskou riviérou, nebo jakoukoliv jinou tratí, kterou si sami navrhnete a postavíte. Není také žádný problém odbouchnout pár pasáků kouřící trávu před striptýzovým klubem, obrat je o pár babek a bouchačku a odjet v jejich Cadillacu za dalším nekalým byznysem. Stejně tak se můžete na okruhu (nebo klidně na zaprášených civilních okreskách) vžít do role zkušeného závodního jezdce a ukázat soupeřům, jak vypadá Lamborghini Murcielago, nebo třeba rallyová Lancia Delta Integrale zezadu... Pokud jste klidnější charakter, můžete si pro změnu sednout za volant 40 tunového kamionu a s návěsem plným toxického materiálu si lousknout cestu napříč Evropskou unií. Nebo třeba se nechat zaměstnat jako řidič linkového autobusu v San Francisku a když vás jízda po povrchu přestane bavit, není problém přeskočit do kabiny metra a štrádovat si to Londýnským podzemím. Zkrátka možností, jak si ukrátit dlouhé večery je skutečně mnoho, rozmanitost je obrovská a skoro by se dalo říct, že si každý najde to své... skoro.
Ale co ti, kdož chtějí stavět lunaparky, nemocnice, věznice či rovnou celá města nebo třeba budovat síť dopravní společnosti? Tolik těch her bylo, tolik... vzniklo jich několik desítek, slovo "Tycoon" bylo pojem, kamarádi se navzájem předháněli, kdo si stihl vybudovat prosperitnější podnik a větší impérium... a najednou bum a je po všem. Máme tu The Sims, ale to není úplně přesně to, o čem mluvím.
A možná taky dost kecám (respektive jsem špatně informován), třeba skutečně vycházejí nové a nové Tycoony, hráči stavějí podniky a lunaparky jak o život, jen o tom není pod tíhou všech těch Warcraftů a Nýd for Spídů tolik slyšet.... Rád, opravdu rád bych si zahrál nějakého nového, graficky a celkově technologicky promakaného Tycoona, ale možná mi nezbyde než jen opět oprášit disketu s nesmrtelným Transportem...
Budovatelské strategie
- PlumJelinek
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Budovatelské strategie
Vše, co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek, odlož to na pozítří a máš dva dny volna.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Budovatelské strategie
Mrkni Cities XL 2011 potažmo 2012 nebo třeba cities in motion
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
zkuz open transport tycoon ,neustále se vyvýjí,a existuje mrtě vylepšení...
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Mobility, OpenTTD jak tu padlo. Případně když zadáš do Googlu tycoon, tak Ti to najde hafo různejch tycoonů. 

Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13
- 10854
-
od JuRas
Zobrazit poslední příspěvek
30 dub 2025 13:41