Příspěvek není k dispozici Vyřešeno

...

Moderátor: Mods_senior

IDVert3X
Pohlaví: Nespecifikováno

Inštalácia linuxu na PC s windows

Příspěvekod IDVert3X » 11 říj 2014 18:15

Nazdar, mám tu jeden vačší problém.
Pokúšam sa nainštalovať Linux (Ubuntu) na PC, ale keď spustím inštaláciou, napíše, že nebol zistený žiadny OS.
Problém je v tom, že keď som to odignoroval a zvolil možnosť "niečo iné" a hodil som to na druhý parition druhého disku (1. disk: SSD, 2. disk: HDD (1 parition: data, 2 parition: chcem linux), tak to síce vyšlo, ale po spusteni windowsu cez zavádzač linuxu mi zmizol zavádzač linuxu a nemal som žiadny zavádzač, tak som tam hodil windows zavádzač cez CD windowsu, ale ten už neukazoval Linux.
Tak som zmazal parition s linuxom.

Pýtam sa teda: ako mám nainštalovať Ubuntu aby som ho mal zároveň s windowsom, keď ubuntu si myslí, že iný OS nemám a ja chcem ten linux na druhom paritione na HDD (nie SSD, tam mám win)?
Naposledy upravil(a) IDVert3X dne 20 srp 2019 14:04, celkem upraveno 1 x.

Reklama
guest

Re: Inštalácia linuxu na PC s windows

Příspěvekod guest » 11 říj 2014 18:36

Nějak mi uniká kde je chyba? Prostě při instalaci Linuxu vybereš HDD.

IDVert3X

Re: Inštalácia linuxu na PC s windows  Vyřešeno

Příspěvekod IDVert3X » 11 říj 2014 19:04

[quote]Problém je v tom, že keď som to odignoroval a zvolil možnosť "niečo iné" a hodil som to na [u]druhý parition[/u] [u]druhého disku[/u] (1. disk: SSD, 2. disk: HDD (1 parition: data, 2 parition: chcem linux), tak to síce vyšlo, ale [u]po spusteni windowsu cez zavádzač linuxu mi zmizol zavádzač linuxu[/u] a nemal som [u]žiadny zavádzač[/u], tak som tam hodil windows zavádzač cez CD windowsu, ale ten už [u]neukazoval Linux[/u][/quote]

Čítaj s porozumením...

Chcem linux hodiť na druhý disk, ale druhý parition toho disku, problém je so zavádzačom, keďže linux nevie, že na PC je windows, tak neučiní potrebné kroky pre to, aby ten zavádzač fungoval ako má, vid. citácia vyššie.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Něco se stalo a váš PIN kód není k dispozici
    od david7891 » 29 črc 2024 22:18 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    2544
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    29 črc 2024 22:38
  • Bluetooth:Bluetooth neni k dispozici v tomto zarizeni
    od byron » 02 bře 2025 09:21 » v Vše ostatní (sw)
    1
    3599
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    02 bře 2025 16:09

Zpět na “Vše ostatní (sw)”