Ahoj,potřeboval bych pomoc,už fakt nevím co s tím mám dělat. Můj PC mám v popisku , mám LCD IPS 60 Hz monitor. Kartu mám Nvidia,takže ve hrách nezapínám V-sync a mám u Nvidie zaplý Adaptive V-sync. Tady je můj problém - pokud vím,tak screen tearing se projevuje,pokud je FPS vyšší než frekvence monitoru. Adaptive V-sync pokud vím je jen to ,že celou dobu je V-sync off a zapne se jen když je FPS na 60 (aby to nepřekročilo HZ monitoru a nebyl by tearing). Jenže i přes Adaptive V-sync sem spustil Metal Gear Solid 5 Ground Zeroes. Poprvé to jelo úplně vpohodě,ani čárka. Pak jsem hru vypl a zapnul a začlo to , když je kamera vklidu , nedělá to nic,ale jakmile pohnu kamerou do stran,nebo nahoru/dolů , začne se jak kdyby vlnit obraz (těžko říct jestli to je screen tearing nebo nějaké vlnění,prostě jako by mi při pohybu kamerou pluly neviditelné čáry přes monitor). Hru jsem vypl, a zkusil to , že vypnu adaptive a zapnu ve hře klasický V-sync , to jsem udělal a bylo to pryč,obraz jel zase vpohodě,jenže pak sem vypl/zapl hru a bylo to zase ten tearing,takže jsem dal zpět adaptive.
Hned na to jsem zkusil Far cry 4. Opět, 40-60 FPS a i přes to to dělalo to co jsem popsal. Tam jsem si ale všiml toho,že když jsem se díval kamerou do stínu a pohyboval tam,tak se nic nedělo , ale jak jsem začal hýbat kamerou do krajiny plné slunce začalo to. Vážně nevím co to je za jev a zda jde o screen tearing a nebo fakt nějaké to vlnění.
Nvidia ovladače mám nejnovější. Jediné co by mě ještě napadlo je , že jsem nainstaloval MSI Gaming app kde jsou na výběr ty OC/Silent atd. mody. Vím že jsem tam něco zkoušel nějaký ten gaming/OC mod , ale pak jsem to odstranil a je možné že se to nepřeplo zpět a hraju vlastně na nějaké přetaktování,jde kdyžtak nějak hodit takt grafiky na default ? Popř. nějaká rada co bych s tím měl dělat ? Předem moc děkuju za rady,popř. můžu se nějak pokusit to oscreenovat/nahrát video.
Screen tearing/vlnění - Vsync nepomáhá,pomoc
Re: Screen tearing/vlnění - Vsync nepomáhá,pomoc
Nikdo nic ? :/
Tvoj popis nevidno, nastav si to, aby sme vedeli, akú máš zostavu
Intel Core i7-4710HQ 3,5Ghz, Intel HM86 Chipset, 8GB DDR3 1600Mhz, SATA HDD 1TB(7200rpm) + 2TB samsung HDD,IPS LED 15,6" 1920x1080px,Intel Graphics 4600, Nvidia GeForce GTX860M 4GB GDDR5,Wi-fi 802.11 a/g/n, Bluetooth
ASUS N551JM-DM157H
Born to be FIIT (STU)
ASUS N551JM-DM157H
Born to be FIIT (STU)
Win 7 ultimate 64bit,MSI GTX 760 2GB,8GB RAM,Intel core i5 4440 3.10 GHz , monitor http://www.lg.com/hk_en/monitors/lg-IPS224V-home
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 7068
-
od Dyonysos
Zobrazit poslední příspěvek
14 led 2025 16:19