Zdravím.
Chtěl bych si udělat pořádnou defragmentaci systémového oddílu, ale kazí mi to zamčené soubory. Stáhl jsem si O&O Defrag a používám kompletní podle jména. Našel jsem tam možnost Boot time defrag, ale prostě netuším jak udělat, aby se ta má naplánovaná úloha spustila při spuštění PC, vždy se zape až v operačním systému (Win7), takže to ty zamčené soubory opět nedefragmentuje. Našel jsem tam ještě možnost zapnutí při spuštění, které funguje, ale tam nejsou žádné pokročilé možnosti a dělá to pouze defragmentaci typu Stealth.
Poradíte mi někdo jak to v tomto programu zprovoznit, nebo nějaký jiný program, který to umí a hlavně to také seřadí podle Jména?
Defragmentace uzamčených souborů
Re: Defragmentace uzamčených souborů
Jak konktretne by se mela spustit ve Windows naplanovana uloha drive, nez nabehnou Windows? To je technicky neproveditelne - ulohu spousti operacni system, takze ten musi bezet driv nez uloha.
Jedina moznost jak defragmentovat vse je spustit defragmentaci z jineho OS nez ktery je instalovan na disku.
Jedina moznost jak defragmentovat vse je spustit defragmentaci z jineho OS nez ktery je instalovan na disku.
To jsem si říkal taky, ale proč se teda zapne ta metoda STEALHT. Myslím, že to zapne dřív, než se kompletně OS načte, tudíž některé soubory by se dali určitě defragmentovat ne?
EDIT: Jinak teda pro kompletní defrag. je možnost využít i nějakého bootovacího CD? Někde jsem zahlídl zmíňku o programu od Acronis, a jejich software právě používám na obnovení Win.
EDIT: Jinak teda pro kompletní defrag. je možnost využít i nějakého bootovacího CD? Někde jsem zahlídl zmíňku o programu od Acronis, a jejich software právě používám na obnovení Win.
Stealth metoda je tam proto, aby to vyrazne nezatezovalo a nezpomalovalo pocitac, protoze se to bude spoustet po kazdem startu.
Defragmentace treba swapu se udela snadno treba tak, ze se nabootuje CD s linuxem a swapfile se presune na jiny disk a pak nahraje zpatky (musi mit ale nastavenou fixni velikost, jinak to nema smysl delat).
Defragmentace treba swapu se udela snadno treba tak, ze se nabootuje CD s linuxem a swapfile se presune na jiny disk a pak nahraje zpatky (musi mit ale nastavenou fixni velikost, jinak to nema smysl delat).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 4664
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
16 čer 2025 06:56
-
-
IDM hláška o nemožném stažení souboru Příloha(y)
od bluenite » 04 črc 2024 11:08 » v Vše ostatní (inet) - 2
- 4538
-
od bluenite
06 črc 2024 19:40
-
-
-
Program na hledání poškozených souborů JPG Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 lis 2024 11:01 » v Design a grafické editory - 2
- 4718
-
od Minapark
15 lis 2024 11:04
-
-
- 5
- 3499
-
od L.L