Mám tu kuriózní problém. Mám nějaký textový dokument, čiště s textovým materiálem. Uložený ve windows wordu (z office 2000) do formátu rtf. Pojal jsem ale podezření, že mi snad někdo z tohohle dokumentu maže důležité texty (čiště subjektivní pocit) a tak jsem si začal, vždy poté co do dokumentu něco zapíšu, zapisovat datovou velikost souboru po uložení. Kontroluju to vždy přes Total Commander 6, soubor označím krátkým pravým klikem myší a uvidím velikost na dolním panelu Total C. (150 k) ). Velikost si vždy zapisuju na papír perem, k papíru se dostanu jen já.
No a nedávno se k mému údivu dívám a vidím že zatímco minule měl soubor (podle papíru a i podle toho co si ještě pamatuju) velikost 158 k, nyní má jen 150 k! Soubor je pořád rtf, pořád ho otevírám a ukládám jen ve MS wordu 2000. Ověřit co přesně a jestli chybí nemůžu, protože je tam hromada textů a já si prostě všechno nepamatuju. Mám windows XP SP2 pokud by jste to ještě chtěli vědět. PC je připojené k internetu a mám KIS6 jakožto antivir a firewall...
Vás bych se chtěl tedy zeptat, jestli jste se s tímhle kuriózním problémem už setkali, popřípadě jestli je to vůbec možné, aby se takhle zmenšovala velikost souboru (a mizeli z něho data-texty)...?
Mizení textu z *.rtf souboru
Mizení textu z *.rtf souboru
Naposledy upravil(a) timoty dne 29 pro 2007 23:30, celkem upraveno 1 x.
Re: Mizení textu z *.rtf souboru
timoty píše:minule měl soubor (podle papíru a i podle toho co si ještě pamatuju) velikost 158 k, nyní má jen 158 k!
Velice kuriózní případ

predpokladejme ciste, ze neco s tim souborem delas a potom ho ulozis.
Technicky vzato v tom souboru jsou ulozeny nejen texty, ale i formatovaci znacky, ruzne doplnujici informace jako napr. typ pisma a pod.
tzn pokud treba jen zmenis typ pisma nebo velikost nebo barvu, zmeni se i formatovaci znacky a tim padem i velikost souboru
ta zmena z 150 na 158 k by tomu odpovidala :)
Technicky vzato v tom souboru jsou ulozeny nejen texty, ale i formatovaci znacky, ruzne doplnujici informace jako napr. typ pisma a pod.
tzn pokud treba jen zmenis typ pisma nebo velikost nebo barvu, zmeni se i formatovaci znacky a tim padem i velikost souboru

melior píše:predpokladejme ciste, ze neco s tim souborem delas a potom ho ulozis.
Ne, právěže jsem nic nemazal ani neměnil, jen enteroval a dost připsal...

X píše:Tak si udělej kontrolní soubor, HASH (kontrolní součet) a jakmile tam bude sebemenší změna, třeba na úrovni jednoho bitu, nebo prohození, tak to zjistíš (řekněme na 99,99%, protože ani toto není 100% způsob).
A jak to mám udělat?
A na co mi to vlastně bude? Já vím že tam tam změna nějaká proběhla, ale nevím jaká, vlastně nevím vůbec nic, velikost měla spíše narůst, ne jít dolů :-/...
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Když kontrolovat, tak pořádně. Úbytek pár kb nic neznamená. Opiš si údaje ze statistiky přímo ve wordu. Otevři dokument a v menu vyber : Soubor --> Vlastnosti --> záložka Statistické údaje. Dole je okno s údaji kolik stránek/odstavců/řádků/slov/znaků obsahuje dokument ( viz přilozený obrázek). Toto si zapiš a později zkontroluj.
Uvidíš, že sice kb mizí či přibývají, ale obsah zůstává pořád stejný.
Uvidíš, že sice kb mizí či přibývají, ale obsah zůstává pořád stejný.
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy prosím pište do fóra. Od toho tu je.
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
To chcete jako říct, že když soubor uložím, podívám se na velikost a má 158 kB. Druhý den, než soubor otevřu, se opět podívám jakou má velikost a on má 150 kB tak je to normální?... Jak to může zmizet (těch 8 kB) když jsem s tím nic mezitím, nedělal, NIC. To je doopravdy normální...? Pokud ano, může mi někdo říct co se tam teda děje s tím souborem, navíc když je PC vyplé?
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nic se se souborem neděje. Dle mého názoru jen Windows odhaduje velikost souboru. Někdy ji odhadne tak a podruhé jinak
Zkoušel jsi hlídat tu statistiku? Zmizelo ti něco? Nezmizelo, že...

Zkoušel jsi hlídat tu statistiku? Zmizelo ti něco? Nezmizelo, že...
Nejlepší hra je Excel!
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2892
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
10 říj 2024 11:22
-
- 10
- 5151
-
od Riviera kid
16 čer 2025 06:56
-
- 5
- 3835
-
od L.L
05 úno 2025 17:42
-
-
Program na hledání poškozených souborů JPG Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 lis 2024 11:01 » v Design a grafické editory - 2
- 5030
-
od Minapark
15 lis 2024 11:04
-